پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024 ساعت ×
افزایش تقاضا برای نفت ایران
17 بهمن 1401 - 11:33
شناسه : 33326
صنعت نفت ایران پس از گذر از فرازونشیب‌های متعدد در سال‌های گذشته اکنون به شرایط نسبتا مطلوبی دست یافته تا جایی که طبق گفته‌های وزیر نفت فروش نفت سبک ایران بیشتر از تولید است و آن طور که کارشناسان اظهار کردند می‌توان به آینده این صنعت امیدوار بود.
ارسال توسط : منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش فلزات نیوز، درآمدهای حاصل از فروش نفت، میعانات گازی، خالص گاز صادراتی و فروش فرآورده‌های نفتی در ۱۰ ماهه گذشته در مقایسه با ۱۰ ماهه سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است. در حوزه میعانات گازی بیش از ۷۰ میلیون بشکه در این مدت فروش و وصول درآمد صورت گرفته است و با توجه به ارقام فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی پیش‌بینی شده از این محل در بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان سال تحقق می‌یابد.

آن طور که اعلام شده است، صادرات نفت خام ایران در ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و در ماه دسامبر هم به بالاترین سطح در چهار سال گذشته رسیده است. هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت کشور سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه است که مدتی می‌تواند ادامه داشته باشد. بخشی از این افزایش تولید از محل احیای چاه‌های کم‌بازده و بخشی دیگر مربوط به توسعه میادین جدید و بخشی مربوط به استفاده از روش‌های ازدیاد برداشت است و آن طور که حسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت اعلام کرده است، هشت سال آینده قادر هستیم به تولید پنج میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بشکه نفت برسیم.

وی با بیان اینکه در مسیر افزایش تولید مراحلی قرار دارد که حلقه اول اکتشاف، حلقه دوم حفاری، حلقه سوم تولید و بهره‌برداری و حلقه چهارم فرآوری است که چالش‌ها در هر حلقه شناسایی شده است، ابراز کرد: ۱۶ مخزن عمیق در مناطق نفت‌خیز جنوب با فشار بالا داریم که تاکنون توسعه پیدا نکرده است.

خجسته‌مهر ادامه داد: در ۶ ماهه نخست فعالیت دولت، ظرفیت تولید یک میلیون بشکه‌ افزایش یافت و به ظرفیت تولید قبل از تحریم‌ها دست یافتیم که هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری را در بر داشت. این سرمایه‌گذاری رشد ۶۰ درصدی متراژ حفاری در این دوره را در پی داشت و موفق به افزایش ۸۰ درصدی سرعت حفاری شدیم و سرعت حفاری از ۱۰.۵ متر در روز به ۱۸.۲ متر در روز رسیده است و از ۱۴۷ هزار متر حفاری در سال ۱۳۹۹ به ۲۳۵ هزار متر در سال ۱۴۰۰ رسیدیم.

در شرایط کنونی شرکت ملی نفت ایران در بخش نفت ۱۵۸ میلیارد بشکه معادل نفت خام و ۱۸۲ میلیارد بشکه معادل نفت خام، ذخایر گاز در اختیار دارد که در مجموع ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام می‌شود و مقام نخست در جهان به حساب می‌آید. ایران در تولید نفت و گاز در بین شرکت‌های نفتی ملی و بین‌المللی رتبه سوم جهان را در اختیار دارد و ۴۱۰ مخزن نفت و گاز را مدیریت می‌کند.

طبق آخرین خبرها، امسال ۲۰۰ هزار بشکه تولید نفت سبک ایران افزایش یافته و به گفته جواد اوجی، وزیر نفت مشتریان زیادی برای نفت خام سبک ایران وجود دارند به‌ طوری‌ که از این نوع نفت برای عرضه کم داریم.

وی در هفته‌های گذشته نیز عنوان کرد که اکنون در کانال تولید روزانه سه میلیون بشکه نفت قرار گرفته‌ایم، ضمن اینکه ظرفیت تولید نفت سبک کشور با ابتکار همکاران در شرکت ملی نفت ایران و پژوهشگاه صنعت نفت روزانه ٢٠٠ هزار بشکه افزایش یافته است.

افزایش تولید نفت و آمار و ارقام موجود در این حوزه، بیانگر فصلی نو در صنعت نفت ایران است، در همین رابطه، نرسی قربان، کارشناس حوزه انرژی در خصوص ظرفیت‌های موجود در صنعت نفت، مطرح کرد: ایران در حدود ۱۵۰ میلیارد بشکه ذخیره نفت دارد که این ذخایر در حوزه‌های مختلف قرار گرفته‌اند، توسعه میادین به دو دلیل قابل اهمیت است، اول اینکه میزان تولید افزایش یابد و دلیل دوم نیز جبران کاهش منابع دیگر است.

وی با بیان اینکه امکان افزایش منابع وجود دارد و این ظرفیت و پتانسیل را نیز داریم که بتوانیم میزان تولید را توسعه دهیم، اظهار داشت: افزایش ظرفیت تولید در نفت سبک و سنگین بستگی به میزان اکتشافات دارد، هرچه میزان اکتشافات بیشتر باشد، می‌توانیم به منابع جدیدی دست یابیم.

این کارشناس حوزه انرژی در خصوص جذب مشتری در حوزه نفت، یادآور شد: بزرگ‌ترین مشکل در این حوزه تحریم‌ها است. همیشه در حوزه نفت و گاز مشتریانی از اروپا، ژاپن، چین، هند و کشورهای آفریقایی و… وجود داشت اما اینکه چطور می‌توانیم مشتریان جدید پیدا کنیم، بستگی به این دارد که روابط ما با کشورها و مساله تحریم چگونه حل شود. اگر این مشکلات حل شود، نفت ایران بدون شک مشتریان زیادی خواهد داشت.

قربان با اشاره به پتانسیل‌های افزایش ظرفیت تولید، خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تولید بستگی زیادی به میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده در صنعت نفت دارد. با توجه به اینکه در حال حاضر به دلیل مسائل مختلف نمی‌توانیم سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه‌های نفتی داشته باشیم، افزایش تولید نیز محدود خواهد بود اما اگر شرکت‌های بین‌المللی انرژی با ایران قرارداد منعقد کنند و وارد تولید نفت شوند، امکان افزایش تولید نفت ایران تا پنج میلیون بشکه در روز به راحتی وجود دارد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.