دوشنبه, ۲۷ فروردین , ۱۴۰۳ Monday, 15 April , 2024 ساعت ×
افزایش قیمت فلزات سد کمبود انرژی را شکست
25 مهر 1400 - 13:06
شناسه : 19183
براساس گزارش‌های منتشر شده، روند صعودی فلزات صنعتی جهان تحت تاثیر کمبود انرژی و کاهش تولید، کماکان ادامه دارد.
ارسال توسط : منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، تولیدکنندگان فلزات از فلز روی گرفته تا آلومینیوم و فولاد، به دلیل افزایش هزینه‌های انرژی که از افزایش قیمت فلزات فراتر رفته به دلیل محدودیت‌های مصرف برق، تولید را محدود کرده‌اند. در همین راستا جدیدترین قربانی شرکت گلنکور، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فلز روی بوده که تولید سه کارخانه خود در اروپا را به دلیل افزایش قیمت برق کاهش داده است.

قیمت فلز روی در بازار بورس فلزات لندن به دلیل این خبر ۱۲ درصد افزایش یافت که بزرگ‌ترین افزایش در ۶ سال گذشته بود. آلومینیوم که تولید آن انرژی بر است نیز افزایش قیمت داشت و رشد قیمت این فلز از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون به ۶۲ درصد رسیده است. مس نیز روند صعودی خود را ادامه داد و به بیش از ۱۰ هزار دلار در هر تن رسید. رشد قیمت‌ها در روز جمعه به دنبال صعود شاخص ۶ فلز پایه در بازار بورس فلزات لندن به بالاترین حد تاکنون در روز پنج شنبه روی داد.

اختلالات عرضه در مقطع حساسی برای اقتصاد جهانی پیش آمده‌اند و ریسک اختلالات بیشتر زنجیره تامین را تشدید کرده و نگرانی‌ها را نسبت به طولانی‌تر شدن ریسک‌های تورمی نسبت به پیش‌بینی‌های پیشین، برانگیخته‌اند.

محدودیت‌های تولید در چین آغاز شد و این کشور مصرف برق برای صنایع انرژی بر محدود کرد. این وضعیت اکنون به اروپا گسترش پیدا کرده و این منطقه به دلیل صعود کم سابقه قیمت‌های گاز، با مشکلات نیرو روبه‌رو شده است. این وضعیت نگرانی‌های جدیدی را نسبت به تامین تقاضا برانگیخته است، زیرا افزایش هزینه مواد خام تهدیدی برای صنایع تولیدی در سراسر جهان به شمار می‌رود.

شرکت‌های تولیدی و صنعتی در سراسر جهان پیش‌بینی درآمدهایشان را در هفته‌های اخیر کاهش داده‌اند، در حالی که اقتصادهای بزرگ از آلمان گرفته تا انگلیس، رشد بسیار آهسته‌تر از حد انتظاری پیدا کرده‌اند.

پیش از اعلام خبر کاهش تولید فلز روی در گلنکور، شرکت Nyrstar که یک تولیدکننده بزرگ دیگر است، اعلام کرده بود که به دلیل افزایش قیمت‌های برق و هزینه‌های مربوط به آلایندگی کربن، تولید در سه کارخانه ذوب اروپایی خود را به میزان حداکثر ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. در این بین متالکو که بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق آلومینیوم در آمریکاست، در بحبوحه کمبود منیزیم، به مشتریانش هشدار داد ممکن است تولید را محدود کرده و تحویل را تا سال آینده سهمیه‌بندی کند. شرکت‌های فولادسازی شامل آرسلورمیتال نیز تولید خود را کاهش داده‌اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مس که مهمترین فلز صنعتی جهان است نیز با افزایش رو‌به‌رو شد. این فلز بزرگ‌ترین رشد هفتگی از سال ۲۰۱۶ را شاهد بوده است. گروه ریوتینتو روز جمعه اعلام کرد که آغاز فعالیت پروژه اویو تولگوی در مغولستان در پی محدودیت‌های مربوط به کرونا که مانع پیشرفت کار شده، حداقل سه ماه به تعویق افتاده است.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.