سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳ Tuesday, 16 April , 2024 ساعت ×
بازگشت ۵۹۵ معدن کوچک‌مقیاس به چرخه تولید
08 شهریور 1400 - 14:28
شناسه : 16840
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس گفت: مجموع اقدامات انجام شده از سال 1398 تاکنون به احیا و فعال‌سازی ۵۹۵ معدن کوچک‌مقیاس در کشور انجامیده است.
ارسال توسط : منبع : ایزنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، رضا عظیمی مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس، اظهار داشت: طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس از اواخر سال ۱۳۹۶ اجرایی و در سال ۱۳۹۸ به عنوان یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی مطرح شد. در این راستا طی سال ۱۳۹۸ برای احیا و فعال‌سازی ۱۵۰ معدن کوچک‌مقیاس برنامه‌ریزی و در نهایت ۱۴۶ معدن فعال‌ شد؛ سال گذشته نیز با اینکه احیا ۲۰۰ معدن مبنای کار قرار گرفت، اما در نهایت ۲۵۳ معدن فعال‌سازی و علاوه بر آن حمایت و توسعه ۱۵ واحد فراوری نیز انجام شد.

وی افزود:‌ برای سال جاری نیز احیا و فعال‌سازی ۲۰۰ معدن کوچک‌ برنامه‌ریزی شده بود که خوشبختانه توانستیم با گذشت چهار ماه از سال، ۲۷۱ معدن را به چرخه تولید اضافه کنیم. البته بخشی از این آمار مربوط به عملکرد سال گذشته استان‌هاست که اکنون از طرف سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها اطلاع‌رسانی شده است.

مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس، گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، سه‌هزار و ۱۲۰ معدن کوچک‌مقیاس شناسایی و اولویت‌بندی شده است و اقدام‌های کلیدی برای یک‌هزار و ۵۸۹ معدن انجام و مشکلات آن‌ها احصا شد که در نهایت به احیا و فعال‌سازی ۵۹۵ معدن انجامید. طی قراردادی با سازمان نظام مهندسی معدن کشور و به منظور حضور قوی‌تر این سازمان در عرصه معادن کوچک‌مقیاس، اطلاعات بیش از دو هزار و ۷۰۰ معدن توسط این سازمان تکمیل شده است.

عظیمی بیان کرد: نبود مجموعه‌هایی برای کوچینگ (هدایت) و آموزش اولیه صاحبان معادن کوچک‌مقیاس، یکی از مشکلات اساسی است که در بسیاری موارد افراد حتی به اطلاعات اولیه بخش معدن و قوانین و مقررات مربوطه دسترسی ندارند، حتی مواردی مشاهده شده که افراد به دلیل نقص در مدارک و مستندات نتوانسته‌اند از صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی تسهیلات بگیرند.

وی ادامه داد: با توجه به نبود مراکز اطلاع‌رسانی در بخش معدن که بتوانند اقدامات کلیدی انجام دهند، سازمان نظام مهندسی معدن را در این طرح مشارکت دادیم و در مرحله بعد به دنبال استقرار یک میز در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برای احصاء مشکلات معادن، تکمیل پرونده‌ها، راهنمایی مراجعان و…. هستیم.

مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس، اذعان داشت: آموزش باید از جایگاه ویژه‌ای در معادن کوچک‌مقیاس برخوردار شود و افراد و مشاورانی در کنار کسانی که به ثبت معدن می‌پردازند قرار گیرند، تا ضمن رفع مشکلات آن معادن، به‌تدریج افراد به سرمایه‌گذاران بزرگ‌تر برای توسعه فعالیت‌ها معرفی شوند. لذا طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس نقطه عطفی در کمک به بخش معدن کشور است که در پی آن توانستیم گزارش‌های تخصصی نیازمحور، معدن‌محور و استان‌محور از معادن تهیه کنیم. طرح یاد شده بازوی کمکی اصلی پروژه فعال‌سازی ۶ هزار محدوده، معدن راکد و غیرفعال کشور بوده که بر مبنای آن می‌تواند معادن فعال، غیرفعال و قابل توسعه را به تفکیک مناطق مختلف کشور شناسایی کرد.

عظیمی با بیان اینکه یکی از مشکلات بخش معدن را نبود آمار کامل و دقیق برای تصمیم‌سازی و مدیریت است، عنوان کرد: گزارش‌های تهیه شده از محل این طرح می‌تواند به‌ویژه برای ساخت واحدهای فراوری بزرگ بسیار موثر باشد، زیرا نیاز اساسی این واحدها مواد اولیه بوده و این طرح، پتانسیل‌های تامین مواد اولیه را در اختیار قرار آن‌ها می‌دهد و در حقیقت طرحی اساسی برای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است.

وی همچنین با اشاره به طرح جامع فولاد و هدف‌گذاری برای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴، یادآور شد: برای اجرایی شدن طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس، شرکت‌های بزرگ فولادی نظیر فولادمبارکه، ذوب‌آهن و فولاد خوزستان با شرکت تفام‌نامه همکاری امضا کرده‌اند و ما نیز از فناوری و منابع این شرکت‌ها برای فعال‌سازی معادن کوچک استفاده می‌کنیم. در این طرح به‌طور مثال، آمار مرتبط منطقه‌ای سنگ‌آهن و زون‌بندی‌های انجام شده در اختیار شرکت‌های بزرگ قرار می‌گیرد و پس از آن با انجام اکتشافات و اکتشافات تکمیلی، تامین مواد اولیه از معادن کوچک‌مقیاس در دستور کار قرار خواهد گرفت.

مدیر اجرایی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در پایان خاطرنشان کرد: اکنون این طرح زیر نظر ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در حال اجراست، اما باید جایگاه ویژه‌تری برای آن در معاونت معدنی وزارتخانه دیده شود تا در سیاست‌گذاری‌های مربوطه تمرکز و اثربخشی بیشتری داشته باشیم.

گفتنی است، کشور از نظر ذخایر شناسایی شده که سابقه آن مربوط به نیم قرن گذشته است، در بین ۱۵ کشور شاخص جهان جای دارد. ایران نزدیک به ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی دارد که نزدیک به ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است؛ شاخصی که ایران را به عنوان یک کشور معدنی مورد شناسایی قرار می‌دهد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.