سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳ Tuesday, 16 April , 2024 ساعت ×
سقوط سهام وال استریت
30 شهریور 1400 - 9:45
شناسه : 18102
براساس گزارش‌های منتشر شده، اخطار وزیر خزانه‌داری آمریکا به در پیش بودن فاجعه اقتصادی موجب ریزش سنگین بازارهای سهام شده است.
ارسال توسط : منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو طی دوازده ماه منتهی به ماه آگوست با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه گذشته به ۳.۰ درصد رسید تا نرخ تورم مجدد از سطح ۲ درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه فاصله گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۳.۲ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۷ درصد بیشتر شده است. در مقایسه با ماه گذشته، نرخ تورم در یک کشور کاهش و در ۲۵ کشور افزایش داشته است.

تورم کشورهای اروپایی کماکان در مسیر صعودی حرکت می‌کند و این مساله نگرانی‌ها در خصوص کاهش سریع تورم را کمرنگ کرده است. نرخ نهایی تورم فرانسه در ۱۲ ماه منتهی به ماه آگوست با ۰.۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۱.۹ درصد رسید که این نرخ تورم، بالاترین تورم ثبت شده این کشور در ۳۰ ماه اخیر بوده است. مهم‌ترین عامل افزایشی نرخ تورم طی این مدت مربوط به بخش انرژی بوده که در آن تورم  به ۱۲.۷ درصد افزایش یافت.

پس از هشت ماه افزایش متوالی نرخ تورم، دفتر آمار آمریکا اعلام کرد متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به ماه آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۵.۳ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از نرخ مورد انتظار پیشین و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا طی سه ماه اخیر بوده است. بالا رفتن نرخ تورم آمریکا در ماه‌های اخیر از جمله نگرانی‌های اصلی معامله‌گران در بازارهای جهانی بوده است.

یوکیو ایشیزوکی کارشناس ارشد سرمایه‌گذاری در موسسه دایوا سکیوریتیز، گفت: نرخ توم در بیشتر کشورهای جهان کماکان مایه نگرانی است؛ چراکه کار بانک‌های مرکزی را برای اجرای دلخواه سیاست‌های جدید پس از دوره کرونا دشوار می‌کند. در آمریکا شاهد آن بوده‌ایم که تورم برای مدت طولانی بالای ۴ درصد باقی مانده است و این در صورت تداوم می‌تواند منجر به ایجاد چسبندگی قیمت اقلام ضروری شود که به نوبه خود منجر به دشوارتر شدن کاهش نرخ تورم خواهد شد.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها ریزشی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین‌تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۵۸ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۶۹۳.۰۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۷۳ درصد کاهش تا سطح ۴۳۱۱.۷۶ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۳.۲۰ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۵۶۲.۱۷ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس فلزات لندن با ۰.۸۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۰۳.۹۱ واحد بسته شد.  شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۲.۳۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۱۳۲.۰۶ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با عقبگرد ۱.۷۴ درصدی در سطح ۶۴۵۵.۸۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۱.۲۰ درصد پایین رفت و به ۸۶۵۵.۴۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۵۸ درصدی تا سطح ۳۰ هزار و ۵۰۰.۰۵ واحدی بالا رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ‌کنگ ۳.۳۰ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۹.۱۴ واحد بسته شد.

در چین شاخص «شانگهای  کامپوزیت» صعود ۱.۰۰ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۵۵.۹۲ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص «اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۲.۱۰ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۷۲۴۸.۱۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۲.۲۱ درصد کاهش به ۷۰.۳۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۱.۸۲ درصدی به ازای ۷۳.۹۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۴۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۶۲.۲۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۰.۳۶ درصدی به ازای ۲۲.۱۹ دلار مبادله شد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.