چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Wednesday, 24 April , 2024 ساعت ×
چشم‌انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴
12 اردیبهشت 1400 - 14:51
شناسه : 11613
رییس هیات عامل ایمیدرو مطرح کرد؛ رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، گفت: با توجه به تامین عمده سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز، دستیابی به اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ و تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد امکان‌پذیر است.
ارسال توسط : منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، وجیه‌الله جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو درباره آخرین وضعیت طرح جامع فولادی کشور، اظهار داشت: طبق جدیدترین پایش طرح جامع فولاد، ظرفیت‌های ایجاد شده تا پایان سال ۱۳۹۹ شامل ۳۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت تولید شمش فولاد، ۳۷ میلیون و ۱۸۰ هزار تن آهن‌اسفنجی، ۶۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تن گندله سنگ‌آهن و ۶۴  میلیون و ۱۱ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن است.

وی افزود: تولید محصولات این زنجیره تا پایان سال ۱۳۹۹ مشتمل بر تولید ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد خام، ۳۱ میلیون و ۱۴۰ هزار تن آهن‌اسفنجی، ۴۶ میلیون و ۶۰ هزار تن گندله سنگ‌آهن، ۵۰ میلیون و ۶۰ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن و ۱۰۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی بود.

رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: برای ایجاد توازن و تحقق برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، حدود چهار میلیارد و ۴۳۹ میلیون یورو نیاز است که تاکنون حجم قابل توجهی از این میزان سرمایه‌گذاری، تامین اعتبار شده؛ بنابراین دستیابی به اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ امکان‌پذیر است.

تامین سرمایه در بخش معدن

جعفری در پاسخ به اینکه یکی از اساسی‌ترین مشکلات در بخش معدن و صنایع معدنی، نیاز به سرمایه‌گذاری به‌ویژه برای نوسازی ماشین‌آلات و تکمیل پروژه‌ها است و در سال ۱۴۰۰ این سرمایه‌گذاری‌ها از کدام محل قرار است تامین شود، بیان کرد: در بخش معادن کوچک‌مقیاس، با استفاده از خدمات و تسهیلات صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، امکان نوسازی ماشین‌آلات معدنی فراهم و در برنامه سال ۱۴۰۰ این موضوع لحاظ شده است.

وی ادامه داد: در حوزه معادن بزرگ مقیاس نیز که به‌طور عمده شرکت‌های پیمانکار در آن فعالیت می‌کنند، نوسازی ماشین‌آلات و تکمیل پروژه‌ها در دستور کار قرار گرفته و تامین مالی برای سرمایه‌گذاری از محل تفاهم‌نامه با ۱۲ بانک کشور مورد توجه است که ارزش آن به ۱۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

تفاهم‌نامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین

رییس هیات عامل ایمیدرو درخصوص تفاهم‌نامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و دستاوردهای مثبتی که برای بخش معدن و صنایع معدنی می‌تواند به دنبال داشته باشد، عنوان کرد: توسعه صنایع فولادی با حضور سرمایه‌گذاران چینی موجب می‌شود ضمن افزایش صادرات، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه با اطمینان از بازار مناسب و مستمر نمود بهتری پیدا کند.

جعفری اذعان داشت: با توجه به اینکه بخش معدن پتانسیل‌های همکاری بسیاری برای سرمایه‌گذاران دارد، از این رو تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین می‌تواند بستر مناسبی برای حضور آن‌ها فراهم کند و در حال حاضر با توافق‌های انجام شده در این همکاری، به نظر می‌رسد دستاوردهای مهمی در حوزه انتقال فناوری انجام شود.

چگونگی تحقق شعار سال در بخش معدن

رییس هیات عامل ایمیدرو درباره چگونگی تحقق شعار سال در بخش معدن، گفت: به‌منظور تحقق شعار سال، مشکلات و گلوگاه‌های بخش از ابتدای زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی بررسی شده و به دنبال عملیاتی کردن راهکارهای مربوطه هستیم.

جعفری تصریح کرد: بخش معدن و صنایع معدنی طی سال گذشته، در تحقق شعار رونق و جهش تولید بسیارموفق عمل کرد، به‌طوری که همه محصولات فلزات اساسی از رشد مطلوبی برخوردار بودند. در همین راستا امیدواریم امسال نیز اهداف تولید محقق شود.

وی یادآور شد: از جمله اقدام‌های انجام شده در حوزه پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها، شناسایی موانع و چالش‌های حوزه اکتشاف است که برای رفع آن‌ها جلسات متعددی با ذی‌نفعان دولتی و خصوصی برگزار شده و در حال عملیاتی کردن راهکارهای شناسایی شده هستیم.

رییس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: بهبود وضعیت ماشین‌آلات حفاری، آموزش نیروی متخصص و کاهش بوروکراسی راهکارهای مشخصی است که در حال اجرا هستند. علاوه بر این با توجه به حجم بالای عملیات معدنکاری کشور، تامین ماشین‌آلات موردنیاز معادن، یکی دیگر از چالش‌ها پیش روی معادن محسوب می‌شود که در این راستا نیز از طریق تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان داخلی اقدام‌های مناسبی انجام شده است.

افزایش ۲ برابری سرمایه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی

جعفری اضافه‌کرد: موضوع دیگر افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی از ۵۰۰ میلیارد تومان فعلی به یک‌هزار میلیارد تومان است تا این صندوق به عنوان یک نهاد توانمندساز و پشتیبانی‌کننده، بتواند گام‌های بیشتری برای توسعه بخش خصوصی بردارد.

وی افزود: برنامه دیگر که در این حوزه مدنظر است فراهم کردن زیربناهای تولید در بخش معدن و صنایع معدنی از طریق طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی در ایمیدرو است. که در این راستا بودجه پیش‌بینی شده برای سال جاری این طرح به حدود ۲ برابر افزایش یافته است.

رییس هیات عامل ایمیدرو اظهار کرد: اکنون تعداد قابل توجهی معادن فعال در کشور وجود دارد که به دلیل نداشتن زیربنا، با هزینه‌های تولید بالایی مواجه هستند و اجرای این طرح، منتج به افزایش بهره‌وری آن‌ها می‌شود. همچنین بیش از ۴۰ معدن می‌توانند از این طریق منتفع شوند.

برنامه‌ریزی برای احیاء ۲۰۰ معدن کوچک تا پایان امسال

جعفری اذعان داشت: تداوم اجرای طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک از دیگر برنامه‌های سال جاری است و برنامه‌ریزی شده تا پایان امسال ۲۰۰ معدن احیا و فعال‌سازی شود.

وی ادامه داد: ایمیدرو در حوزه فناوری‌های نوین نیز پیش رفته و حمایت از استارتاپ‌ها در مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) مطابق سال گذشته انجام می‌شود که با توجه به تجربه حاصله، این مرکز در سال جاری اثربخشی بهتری خواهد داشت.

جعفری گفت: پایش مستمر طرح‌های توسعه‌ای ایمیدرو و رفع گلوگاه‌های تولید، پیش‌بینی ریسک‌های آتی و اقدام قبل از وقوع ریسک، از دیگر اقدام‌های ایمیدرو در سال جاری است.

وی در پایان خاطرنشان‌کرد: موضوع دیگر، بومی‌سازی قطعات و تجهیزات صنعت فولاد است که با اقدام‌های انجام شده توسط ایمیدرو و انجمن تولیدکنندگان فولاد، سامانه بومی‌سازی فولاد راه‌اندازی شد که گامی موثر در تامین بدون دغدغه قطعات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه‌های زنجیره فولاد کشور و حمایت از تولیدکنندگان داخلی خواهد بود.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.