سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳ Tuesday, 16 April , 2024 ساعت ×
نفت خاورمیانه در انتظار کاهش قیمت
23 فروردین 1400 - 16:19
شناسه : 10303
صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم‌انداز منطقه‌ای خاورمیانه و آسیای مرکزی خود که روز یکشنبه منتشر شد، انتظار دارد که قیمت نفت مورد نیاز برای حفظ تعادل بودجه کشورهای صادرکننده در منطقه خاورمیانه، کاهش ‌یابد.
ارسال توسط : منبع : شانا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، صندوق بین‌المللی پول برآورد کرد که قیمت نفت مورد نیاز برای به تعادل رسیدن بودجه کشورهای خاورمیانه در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ کاهش می‌یابد و این مسئله، در پی انتظار این کشورها برای افزایش قیمت‌های نفت و بهبود اقتصادی پدید آمده است.

این نهاد پیش‌بینی کرد که قیمت نفت مورد نیاز برای به تعادل رسیدن بودجه عربستان کاهش می‌یابد و از ۷۷ دلار و ۹۰ سنت برای هر بشکه در سال ۲۰۲۰ به ۷۶ دلار و ۲۰ سنت در سال ۲۰۲۱ و ۶۵ دلار و ۷۰ سنت در سال ۲۰۲۲ می‌رسد.

بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول، قیمت نفت مورد نیاز عمان برای به تعادل رسیدن بودجه در سال ۲۰۲۱، ۷۲ دلار و ۳۰ سنت برای هر بشکه است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۹۵ دلار و ۸۰ سنت برای هر بشکه بود. این قیمت برای امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۱ در حالی به ۶۴ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه می‌رسد که در سال پیش از آن، ۶۸ دلار و ۲۰ سنت برای هر بشکه برآورد شده است.

با توجه به اینکه قیمت مورد نیاز نفت کویت برای متعادل نگه‌داشتن بودجه سالانه خود در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و به ۶۹ دلار و ۳۰ سنت برای هر بشکه رسید، اما رقم قابل پیش‌بینی برای سال ۲۰۲۲ کاهش یافته و به ۶۴ دلار و ۵۰ سنت برای هر بشکه کاهش یافت. این رقم در سال ۲۰۲۰، ۶۸ دلار و ۱۰ سنت برای هر بشکه بود. همچنین قیمت مورد نیاز نفت عراق در سال ۲۰۲۱ نیز با افزایش مواجه است و به ۷۱ دلار و ۳۰ سنت برای هر بشکه می‌رسد. این رقم در سال گذشته میلادی ۶۳ دلار و ۷۰ سنت بود.

در گزارش این نهاد آمده است که حساب‌های مالی سراسر منطقه خاورمیانه در سال ۲۰۲۰ وضعیت نامناسبی را تجربه کرده است که بیانگر درآمد پایین‌تر این کشورها به‌ دلیل کاهش تقاضای داخلی و سقوط قیمت نفت به همراه سیاست دولت‌ها برای مهار پیامدهای همه‌گیری بحران کرونا بود. منابع مالی صادرکنندگان نفت نسبت به واردکنندگان این کالا کاهش چشمگیرتری داشت که بیانگر درآمد پایین‌تر نفتی آن‌ها بود.

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، کسری مالی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و از ۳.۸ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۱ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده است. در این راستا قیمت بالاتر نفت و توزیع واکسن کرونا به‌ خصوص در امارات متحده عربی، دورنمای مالی بسیاری از اقتصادهای حاشیه خلیج‌فارس را بهبود بخشید.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.