چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 25 December , 2024 ساعت ×
ذوب آهن از سودآوری تا دغدغه تامین زنجیره تولید
11 آذر 1399 - 6:56
شناسه : 2298
سودآوری ذوب آهن و خروج این شرکت از زیان انباشته اگرچه اتفاقی خوش یمن برای صنعت کشور بعد از سال ها بحران مالی است، اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که حفظ سودآوری این شرکت در گرو تامین زنجیره تولید و مواد اولیه آن و صادرات است.
ارسال توسط :
پ
پ

ذوب آهن اصفهان به عنوان صنعت مادر کشور از اواخر دهه ۸۰ و اوایل ۹۰ به دلایل مختلف همچون خصوصی سازی و قطع حمایت مستقیم دولت از این صنعت، تغییرات مدیریتی و تفکرات متفاوت آنها، از دست دادن بازار رقابتی و … درگیر بحران مالی شدیدی شد تا جایی که در اواسط دهه ۹۰ اوضاع این شرکت از حیث سود و زیان و انباشت بدهی ها به شرایط نامناسبی رسید، اما رفته رفته با تغییر تفکر در شیوه تولید و نگاه این صنعت به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا همچون ریل و به سرانجام رسیدن پروژه تولید ریل ملی و به خصوص بعد از تغییر مدیریت ذوب آهن و مدیریت منصور یزدی زاده، این شرکت از سال ۹۶ به بعد به سودآوری رسید تا جایی که ابتدای آبان امسال مدیر عامل ذوب آهن اصفهان در جلسه ارزیابی عملکرد شش ماهه این شرکت با اعلام اینکه ذوب آهن از زیان انباشته خارج شده است، گفت: میزان فروش ذوب آهن اصفهان در ۶ ماهه اول امسال با افزایش ۴۶ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۷۵۶۵۸ میلیارد ریال، سود خالص این شرکت در این مدت با افزایش ۲۲ درصدی به ۵۵۰۴ میلیارد ریال و سود عملیاتی این شرکت با افزایش ۱۰ درصدی به ۸۱۹۱ میلیارد ریال رسید.
غلامرضا سلیمانی- مدیر عامل صدر تأمین نیز در این جلسه گفت که گزارش عملکرد ذوب آهن نشان دهنده برنامه ریزی، تعامل و فعالیت گسترده، دقت و شفافیت کارهای این شرکت و تعامل و پاسخگویی مناسب مسئولان آن است.
وی افزود: تولید و فروش ریل ملی و حذف زیان انباشته این شرکت در نیمه اول امسال با وجود مشکلات تامین مواد اولیه و…، نمونه ای از دستاوردها و موفقیت های بزرگ ذوب آهن است که منجر به اعتبار بخشی بالایی برای این شرکت است.
یزدی زاده – مدیرعامل ذوب آهن نیز اخیرا اعلام کرد که این مجتمع عظیم صنعتی به دنبال این است که در سال جاری با وجود محدودیت ها، صادرات خود را حفظ کند، چراکه در شرایط کنونی، کشور نیاز بسیار به ارز دارد.
وی همچنین از برنامه افزایش سرمایه قریب الوقوع خبر داد و گفت: تدارک افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران در جریان و در مرحله بررسی حسابرس و بازرس قانونی است و به زودی نهایی و در کدال افشا می شود تا با دریافت مجوز سازمان بورس و برگزاری مجمع فوق العاده، بهبود ساختار مالی شرکت و همچنین تامین سرمایه در گردش مورد نیاز جهت افزایش تولید در سال آتی فراهم شود.

ذوب آهن از سال ۹۶ وارد سودآوری شد

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در خصوص خروج این شرکت از زیان انباشته و سودآوری این شرکت، به ایسنا، گفت: ذوب آهن از سال ۹۶ وارد سودآوری شد و طی دو سال گذشته با کسب سود توانست، اکنون زیان انباشته شده خود را به صفر برساند و از امروز سود حاصل متعلق به سهام داران است.
احسانه دشتیانه با تاکید بر اینکه نگرانی امروز ما قوانین محدودکننده دولت در حوزه صادرات است، تاکید کرد: با توجه به اینکه ذوب آهن از یارانه انرژی استفاده نمی کند و با استانداردهای جهانی تولید می کند، انتظار داریم برخورد نهاد تنظیم کننده بازار با این شرکت متفاوت باشد تا ذوب آهن به صادرات بیشتری برسد.
وی با تاکید بر اینکه هر چه صادرات ذوب آهن بیشتر شود، ظرفیت سودآوری آن با قدرت بیشتری ادامه خواهد داشت، گفت: به طور قطع اگر قوانین محدودکننده برای صادرات نداشته باشیم، ذوب آهن می تواند با صادرات بیشتر مشکلات خود را حل کند و سودآوری بیشتری داشته باشد.

سودآوری ذوب آهن باید معطوف به صادرات باشد

وی با تاکید بر اینکه سودآوری ذوب آهن باید معطوف به صادرات و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر همچون ریل باشد، گفت: از سوی دیگر ذوب آهن باید به دنبال تکمیل زنجیره تولید خود باشد و در واقع مواد اولیه مورد نیاز این صنعت همچون زغال سنگ و سنگ آهن باید به صورت پایدار تامین شود، همچنین قراردادهای بلندمدت برای تامین مواد اولیه خود منعقد کند.
به گفته عضو هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان، راه حل سودآوری ذوب آهن مشارکت در توسعه معادن است و همچنین تامین مواد اولیه و گسترش صادرات است.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته ذوب آهن معادن زغال سنگ البرز شرقی را تملک کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر تمام تلاش ذوب آهن این است که با سرمایه گذاری و مشارکت در توسعه معادن و همچنین قراردادهای بلندمدت در زنجیره تامین به وضعیت باثباتی دست یابد.

نگرانی ذوب آهن در تکمیل زنجیره تامین

دشتیانه با اشاره به اینکه بزرگترین نگرانی ذوب آهن تکمیل زنجیره تامین مواد اولیه و قوانین محدود کننده صادرات است، تاکید کرد: امروز ذوب آهن از دو طرف تامین مواد اولیه و فروش محصولات خود نگران است که البته در بحث تامین مواد اولیه خود ذوب آهن باید تلاش کند، اما در حوزه فروش و رفع محدودیت ها نیازمند حمایت دولت هستیم.
عضو هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه اگر فولاد بخواهد به حیات خود ادامه دهد نیازمند صادرات است، اظهار کرد: در حال حاضر ذوب آهن ۵۰ درصد محصولات خود را صادر می کند و می تواند این عدد را افزایش دهد، اما با توجه به خواست دولت برای تامین نیاز بازار داخل، بیش از این صادرات انجام نمی دهد، در حالی که ذوب آهن می تواند حدود ۸۰ درصد محصولات خود را صادر کند.

به دنبال ورود ذوب آهن به بورس هستیم

از سوی دیگر مدیر راهبری شرکت ها، امور مجامع و سهام شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در خصوص اثرات خروج ذوب آهن از زیان انباشته، به ایسنا، گفت: با توجه به روند سودآوری شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان و خروج این شرکت از زیان انباشته علاوه بر بهبود جایگاه ذوب آهن و همچنین رضایت سهامداران و سایر ذینفعان می توان اقدامات لازم را در خصوص انتقال شرکت از بازار فرابورس به بازار بورس مد نظر قرار داد که این امر موجب افزایش معافیت مالیاتی شرکت از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد می شود.
روح اله فاضل پور تاکید کرد: علاوه بر معافیت مالیاتی با انتقال جایگاه شرکت ذوب آهن از فرابورس به بازار بورس، روند معاملات سهام شرکت و همچنین دید سرمایه گذاران و فعالان حوزه بازار سرمایه نسبت به این شرکت بهتر از قبل خواهد شد، همچنین علاوه بر این با خروج ذوب آهن از زیان انباشته رتبه اعتباری شرکت نیز بهبود یافته که این امر نیز برای اعتباردهی موسسات مالی و بانک ها مد نظر قرار می گیرد.
وی درباره تولیدات محصولات جدید به خصوص ریل و اثر آن بر روی عملکرد و سودآوری ذوب آهن، توضیح داد: علاوه بر محصولات اصلی، شرکت ذوب آهن محصولات جدیدی همچون تیرآهن های بال پهن و انواع ریل مورد مصرف در راه آهن، مترو، معدن، آرک های معدن و میلگردهای صنعتی را به بازار عرضه می کند که با توجه به ارزش افزوده این محصولات نظیر انواع ریل شاهد اثرات مثبت آن بر روی عملکرد سودآوری شرکت هستیم.

تامین پایدار سنگ آهن دغدغه صنعت فولاد

مدیر راهبری شرکت ها، امور مجامع و سهام شرکت ذوب آهن اصفهان ادامه داد: شرکت ذوب آهن اصفهان با افزایش ظرفیت تولید این محصولات به خصوص ریل، علاوه بر تامین نیاز داخل کشور می تواند نسبت به صادرات این محصول نیز اقدامات لازم را انجام دهد تا اثرات مثبت آن بر روی سودآوری شرکت بیش از پیش نمایان شود.
وی درباره شرایط حفظ روند رو به بهبود ذوب آهن با توجه به مشکلات پیش روی تامین مواد اولیه، اظهار کرد: تامین سنگ آهن به صورت پایدار به یکی از دغدغه های صنایع پایین دستی صنعت فولاد تبدیل شده و هرچه واحدهای جدیدتری در حوزه ذوب و نورد افتتاح می شود، این کمبود بیش از گذشته نمود پیدا می کند.
فاضل پور افزود: تولیدکنندگان سنگ آهن که با کاهش عیار و ذخیره سنگ آهن در معادن خود مواجه شده اند، از تولید عقب نشینی نکرده و با بهبود مستمر روش های فرآوری و استفاده از تکنولوژی های جدید توانسته اند از ذخایر دارای عیار ۸ تا ۱۰ درصد به عنوان خوراک استفاده کنند،

فعالیت در راستای تامین پایدار مواد اولیه

وی البته گفت: با دریافت مصوبه یک میلیون و ۷۵۰ هزارتنی که ۲۲ مرداد به تصویب هیئت دولت رسید و فعالیت های دیگر در رابطه با تامین مواد اولیه در دستور کار قرار دارد که مطابق مصوبه فوق مفاد این مصوبه تا ۱۰ سال قابل تمدید و ظرفیت نیز تا ۲۵ درصد قابل افزایش است که این موارد می تواند تا حدودی دغدغه شرکت ذوب آهن را جهت تامین مواد اولیه کاهش دهد.
مدیر راهبری شرکت ها، امور مجامع و سهام شرکت ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: شرکت ذوب آهن اصفهان در راستای تأمین مواد اولیه خود و به صورت ویژه سنگ آهن و زغال سنگ از طریق شرکت های زیرمجموعه معدنی خود که مالکیت ۱۰۰ درصدی آن با ذوب آهن است، اقدامات مفید و موثری انجام داده است.
فاضل پور همچنین درباره روند افزایش سرمایه ذوب آهن با توجه به خروج آن از زیان انباشته و رسیدن به سود، اظهار کرد: پس از طی مراحل اولیه در خصوص افزایش سرمایه شرکت نهایتا گزارش توجیهی هیئت مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه ۳۶ درصدی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به منظور اصلاح ساختار مالی و افزایش سرمایه در گردش شرکت جهت تامین مواد اولیه که در تاریخ ۱۱/۰۵/۱۳۹۹ به تصویب هیئت مدیره رسیده و جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده است که به محض اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی جهت دریافت مجوز از سازمان بورس اقدام خواهد شد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.