به گزارش اخبارفلزات به نقل از دنیای معدن، به گفته این افراد،آمریکا و انگلیس برای شناسایی و غارت منابع معدنی افغانستان در مناطق هلمند و اطراف پایگاههای آمریکا اقدام به حفاری های زیاد و مشکوک برای شناسایی معادن کرده اند و دراین راستا به گفته یک مقام امنیتی سابق افغانستان زلمای خلیزاد نماینده ویژه آمریکا گفت وگوهایی با مقامات افغان آغاز کرده است.
«رحمت الله نبیل» یک مقام بلند پایه سابق افغانستان روز پنجشنبه گذشته در صفحه فیسبوک خود نوشت صلح نیابتی در افغانستان با هدف بازگشت آرامش به کشور نیست بلکه مهمترین هدف آن غارت منابع کشور است.
وی اضافه کرد علاوه بر آمریکا و انگلیس ، ارتش پاکستان، قطری ها و دیگر بازیگران بزرگ به بهانه توسعه اقتصادی پسا صلح افغانستان درحال برنامه ریزی برای غارت منابع افغانستان هستند.
نبیل خاطرنشان کرد سراج الدین حقانی دستیارش، ذبیح الله، معروف به «مهندس» را نزد ملابرادر فرستاده است تا با گروه شرکت های قطری به نام بنیاد «Al Atiyyah» در مورد معاملات تجاری که باعث تقویت وضعیت مالی آینده طالبان می شود، مذاکره کند.
وی افزود که ذبیح الله معروف نشست های را با این بنیاد در دوحه داشته است. این نشست ها توسط ملا برادر، انس حقانی و مولوی محمد نبی عمری تنظیم شده بود.
به گفته این مقام سابق امنیتی افغانستان، ملا برادر که خانه تازه مبله خود را در منطقه الغرافه قطر تحویل گرفته است درحال حاضر میزبان ذبیح الله در این اقامت گاه بزرگش است. علاوه براین، او دستمزد بزرگی را برای ذبیح الله در نظر گرفته است و همچنین ذبیح الله می تواند از فضای دفتر سیاسی طالبان در دوحه برای پیشبرد کارهایش استفاده کند.
نبیل مدعی شده است قطری ها حدود یک میلیون دلار به ملابرادر داده اند تا قدردانی خود را از وی برای تسهیل اجرای این طرح، نشان دهند.
همچنین انس حقانی نیز از قطری ها یک خودرو تویوتا لندکروز مدل ۲۰۲۰ را به عنوان هدیه دریافت کرده است. محمد نبی عمری، زندانی سابق بازداشت گاه گوانتانامو و دستیار نزدیک حقانی ها در قطر نیز از سوی قطری ها خانه مبله مجللی را به عنوان هدیه دریافت کرده است.
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان گفت که خلیل زاد نیز همراه با آدام بوهلر، مدیرعامل شرکت مالی توسعه بین المللی آمریکا نشست هایی با طالبان در دوحه با حمایت مالی قطری ها برگزار کرده اند.
وی افزود:پاکستان، طالبان و آمریکایی ها به قطر برای برای تسهیل گفت وگوهای صلح پاداشی در نظر گرفته شده است.
نبیل گفت که طالبان،پاکستان،قطر و آمریکا به بهانه توسعه اقتصادی پسا صلح در حال غارت منابع معدنی افغانستان هستند.
گفت وگوهای بین افغانستانی صلح که بیست و دوم شهریور در دوحه پایتخت قطر آغاز شد تاکنون پیشرفت محسوسی برای افغان ها نداشته است .
برخی از سیاستمداران افغان می گویند آمریکایی ها بدنبال برقراری صلح در افغانستان نیستند بلکه روند صلح با هدف تاثیر گذاری بر انتخابات افغانستان دنبال می شود.
ثبت دیدگاه