به گزارش فلزات نیوز، مسعود مهدیه، با تاکید بر اینکه تولید محصول باکیفیت همواره جزو خط مشی و اهداف کلان فولاد مبارکه در تمام نواحی بوده است، بیان کرد: یکی از مهمترین پارامترهای کیفی محصولات گرم، وضعیت سطح است و عیب حفره از جمله عیوبی بوده که کیفیت سطح را پایین میآورد و نارضایتی مشتریان را در پی دارد.
وی افزود: با همکاری گروه کنترل کیفی ناحیه نورد گرم و تلاش کارکنان این ناحیه، کیفیت ورقهای گرم فولاد مبارکه در بخش عیوب سطح با کاهش چشمگیر از ۰٫۱۱ در خرداد ماه به صفر در آبان ماه رسید و به طور میانگین طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ به ۰٫۰۶ کاهش یافت.
وی در تشریح چگونگی ایجاد این عیب روی کلافهای گرم، عنوان کرد: اثر فرورفتگی روی سطح ورق به اصطلاح حفره اطلاق میشود که سهم اصلی آن ناشی از پینچ رول کلافپیچهای کویلرهای نورد گرم است. تماس و سایش لبه ورق با سایدگایدهای کلافپیچ باعث جدا شدن پلیسه از لبه ورق میشود و در نهایت این پلیسه به پینچ رولها میچسبد و بر سطح ورق حفره ایجاد میکند.
رئیس کنترل کیفی نورد گرم شرکت فولاد مبارکه اذعان کرد: بازرسی سطح در اکثر موارد به صورت چشمی و در برخی موارد حفره ناشی از قفسهها به کمک تجهیز بازرسی اتوماتیک سطح پارسیتک صورت میگیرد. بازرسی کنترل کیفی به صورت آنلاین و مشاهده به موقع بر روی سطح کلاف به صورت چشمی انجام میشود. در صورت وجود عیب در کمترین زمان ممکن، مشخصات عیب شامل شدت و موقعیت آن به همکاران تولید اطلاعرسانی میشود تا اقدامات اصلاحی انجام و از تولید محصول نامنطبق بعدی جلوگیری شود.
مهدیه فعالیتهای تولید، تعمیرات و فرایند نورد گرم را در جلوگیری از بروز و کاهش این عیب حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: عامل اصلی کاهش آمار در ماههای اخیر، تعویض جنس پینچ رول و صفحات سایشی و رفع مشکلات تجهیزاتی کویلرهای نورد گرم است.
وی در پایان ضمن قدردانی از حمایتهای مدیران کنترل کیفی و ناحیه نورد گرم و همکاری مجدانه کارکنان کنترل کیفی و خط نورد گرم که در ارتقای کیفی محصول سهیم بودهاند، بر این نکته تاکید کرد که پیگیری مستمر در این زمینه میتواند به تحقق حداکثری اهداف کیفی سازمان منجر شود.
ثبت دیدگاه