به گزارش اخبار فلزات، جلال دسترنج معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، با بیان اینکه هماکنون در این استان ۵۱۸ معدن دارای پروانه بهرهبرداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۱۸ میلیون و ۲۹۴ هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد، اظهار داشت: برای بهرهبرداری از این معادن بیش از پنج هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است که بیشتر سرمایهگذاریها در بخش معدن و صنایع معدنی استان توسط بخش خصوصی انجام شده و زمینه اشتغال پنج هزار و ۲۵۸ نفر به صورت مستقیم در این معادن فراهم شده است.
وی افزود: از ۵۱۸ معدن دارای پروانه معتبر در استان، ۲۷۹ معدن فعال و ۲۳۹ معدن غیر فعال بوده که تعدادی از معادن غیر فعال در حال بازگردانی به چرخه تولید هستند. طی سه ماهه نخست سال جاری ۱۹ فقره پروانه اکتشاف برای محدودههای اکتشافی، دو فقره گواهی کشف برای محدودههای معدنی در شرف بهرهبرداری و هفت فقره پروانه بهرهبرداری در استان صادر شده که ظرفیت استخراج سالانه هفت معدن تازه به بهرهبرداری رسیده ۱۴۱ هزار تن است، برای استفاده از ذخایر این معادن بیش از ۱۷۹ میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام و زمینه اشتغال مستقیم ۵۲ نفر در این معادن فراهم شده است.
دسترنج به معادن طلای استان اشاره کرد و گفت: استان آذربایجان غربی دارای سه معدن طلا است که طلای زرهشوران یکی از معادن مهم کشور با کلاس جهانی محسوب میشود، ذخیره قطعی این معادن ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ثبت شده که سالانه یک میلیون و ۱۵۷ هزار تن سنگ طلا از این معادن استخراج و سالانه یک هزار و ۷۴۲ کیلو گرم شمش طلا در واحدهای فرآوری این معادن تولید میشود و بیش از ۶۷۰ نفر به صورت مستقیم در معادن طلای استان مشغول به کار هستند.
معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان در پایان خاطرنشان کرد: صادرات مواد معدنی به صورت خام به میزان ناچیزی صورت میگیرد و صادرات این مواد مستلزم فراوری است. با توجه به سیاستهایی که امروزه دولت در برنامه خود دارد، ایجاد ارزش افزوده برای مواد معدنی استخراج شده و فراوری مواد معدنی در محل معادن است و مواد معدنی پس از فراوری به بازارهای داخلی و خارجی ارسال شود. در شهرستان مهاباد نیز این واحدها در زمینههای فرآوری ماده معدنی باریت، سیلیس، سنگهای تزئینی وجود دارد که در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه