جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 13 December , 2024 ساعت ×
افزایش تولید روزانه گاز طبیعی در سال ۱۴۰۱
26 اردیبهشت 1401 - 17:16
شناسه : 27844
مدیرعامل شرکت ملی گاز از افزایش روزانه ۴۵ میلیون مترمکعب گاز خبر داد و گفت: بهره‌مندی شهرهای ایران از گاز طبیعی به 99 درصد و روستاها به 89 درصد می‌رسد.
ارسال توسط : منبع : مهر
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در سومین روز از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که با حضور مدیران ارشد صنعت گاز برگزار شد، اظهار داشت: شرکت ملی گاز ایران، برجسته و بارز در صف خدمت‌رسانی به کشور و شرکتی عملیاتی است که خدمات آن مستمر و مداوم است.

وی با بیان اینکه صنعت گاز در جهاد مستمر بوده و بیش از ۹۰ هزار نیروی فعال دارد، افزود: نمایشگاه بیست‌وششم هم استثنایی و جزو بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های جهان در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه دستاوردهای صنعت گاز مربوط به یک دولت خاص نیست و همه دولت‌های گذشته در این زحمات سهیم بودند، گفت: تاکنون حدود یک هزار و ۲۲۱ شهر با ۹۸.۴ درصد و ۳۵ هزار و ۵۷۵ روستا با ۸۵.۴ درصد از گاز طبیعی بهره‌مند هستند و پروژه گازرسانی به ۲۹ شهر و دو هزار و ۹۵۲ روستا هم در حال اجرا است.

چگنی بیان کرد: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها بهره‌مندی شهرهای ایران از گاز طبیعی به ۹۹ درصد و روستاها به ۸۹ درصد می‌رسد. اکنون نیز ۲۴.۵ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد که معادل ۲۸.۵ میلیون خانوار در بخش خانگی، ۹۰ هزار واحد صنعتی، ۶۰ هزار واحد کشاورزی، دو هزار و ۲۸۰ واحد گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی)، ۳۳۰ واحد نیروگاهی بزرگ و مولد کوچک‌مقیاس، حدود دو میلیون واحد عمومی، دولتی، تجاری است. همچنین گازرسانی به ۶ شهر، حدود یک هزار و ۴۲۶ روستا، یک هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی، ۶ هزار و ۲۰۰ واحد جز صنعتی در سال ۱۴۰۰ خبر داد.

افزایش ۹ میلیارد مترمکعبی مصرف سالانه گاز طبیعی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه به ‌طور میانگین سالانه حدود ۲۵۰ میلیارد مترمکعب گاز در کشور مصرف می‌شود، عنوان کرد: ایران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز طبیعی در جهان و در رتبه سوم است؛ مجموع گاز تحویلی به شبکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶۹ میلیارد مترمکعب بود که ۱۲۲ میلیارد مترمکعب در بخش خانگی و تجاری و ۷۱ میلیارد مترمکعب برای بخش نیروگاهی مصرف شد و مجموع صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه هم، ۱۷ میلیارد مترمکعب بود که نسبت به سال ۱۳۹۹، حدود ۲ درصد افزایش داشته است.

وی، اعلام کرد: طبق برنامه‌‎ریزی‌های انجام‌ شده، مقدار کل گاز تزریقی به شبکه امسال روزانه ۴۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد و به حدود ۲۷۸ میلیارد مترمکعب می‌رسد. این مقدار در سال گذشته، ۲۶۹ میلیارد مترمکعب بود که این افزایش تولید از فاز ۱۴ و فاز ۱۱ پارس جنوبی خواهد بود.

پروژه‌های اولویت‌دار صنعت گاز

چگنی همچنین درباره پروژه‌های اولویت‌دار شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۴۰۱، خبر داد و گفت: عمده تمرکز گازرسانی به مناطق محروم و دورافتاده بوده و در هدف‌گذاری امسال استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان، اولویت گازرسانی هستند. طی روزهای اخیر هم، خط انتقال گاز به زابل به بهره‌برداری رسید و تزریق گاز به طول ۲۲۰ کیلومتر انجام شد و همچنین پروژه‌های مربوط به جنوب سیستان و بلوچستان هم در حال اجرا است.

راه‌اندازی سه مرکز نوآوری

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱، بیان کرد: یکی از راهبردهای اساسی وزارت نفت و به ‌ویژه صنعت گاز تحقق این شعار است که هییت‌مدیره شرکت ملی گاز ایران هم‌سو با آن، مصوبه‌ای داشت و مقرر شد طی سال جاری، سه مرکز نوآوری شهید هاشمی‌نژاد، پارس جنوبی و تهران راه‌اندازی شوند و شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها به‌خوبی فعالیت خواهند کرد. این شرکت برای تولید کالای ایرانی و حمایت از ساخت داخل یکی از شرکت‌های پیشتاز بوده و در سال‌های گذشته، اقدام‌های مطلوبی در این زمینه انجام داده است.

وی بر بهره‌مندی از توان دانش‌بنیان‌ها به‌منظور هوشمندسازی کنتورهای گاز ادامه داد: در حال مذاکره با بیش از ۱۱ شرکت داخلی هستیم تا با هوشمندسازی کنتورها به بهینه‌سازی مصرف انرژی کمک کنیم و سرانجام با صرفه‌جویی مشترکان از این مسیر، سود حاصل را در بازار بورس ارائه دهیم.

ثبت‌نام گاز در طرح بهینه‌سازی موتورخانه‌ها

چگنی درباره اجرای طرح بهینه‌سازی موتورخانه واحدهای خانگی و تجاری، یادآور شد: تاکنون ۲۷ هزار مشترک در این طرح ثبت‌نام کردند که موتورخانه حدود ۱۶ هزار مشترک در بخش خانگی و تجاری و هشت هزار موتورخانه واحدهای دولتی بهینه‌سازی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر توسعه دیپلماسی انرژی، افزود: تجارت گاز فقط صادرات نیست و بحث‌های ترانزیت و سوآپ گاز هم جزو تجارت گاز قلمداد می‌شود، اکنون نیز روابط خوبی با همسایگان داریم و گاز را به ترکیه و عراق صادر می‌کنیم، همچنین توسعه روابط تجاری با دیگر کشورها نیز هدف‌گذاری شده و این خواست وزیر نفت است.

افزاش صادرات گاز به عراق و ترکیه

وی با بیان اینکه صاردات گاز طبیعی پارسال ۱۷ میلیارد مترمکعب بود، گفت: در سال ۱۴۰۰ به‌ طور میانگین روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز به عراق صادر کردیم و اکنون نیز روزانه حدود ۳۵ میلیون مترمکعب صادر می‌شود که این مقدار صادرات به کشور ترکیه در سال گذشته، حدود ۹ میلیارد متر مکعب در روز بود.

چگنی در پایان خاطرنشان کرد: تعهد قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه ۱۰ میلیارد مترمکعب در سال و کف آن ۸.۵ میلیارد مترمکعب است، اما سال گذشته بیش از ۹ میلیارد متر مکعب گاز به ترکیه صادر کردیم.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.