به گزارش اخبارفلزات، مطابق آمارهای اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت طی پنج ماهه ابتدایی امسال از بین ۱۲ محصول اصلی و عمده بخش معدن و صنایع معدنی، ۶ محصول از جمله کاتد مس و شمش آلومینیوم با رشد تولید و ۶ محصول دیگر از جمله فولاد و سیمان با کاهش تولید مواجه شدند.
در پنج ماهه نخست امسال فولادسازان موفق به تولید ۱۰ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۸۰۰ تن فولاد خام شدند. آماری که در همسنجی با سال گذشته حاکی از افت ۶.۸ درصدی است. علاوه بر این در بخش محصولات فولادی نیز ۹ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۴۰۰ تن محصول تولید شد که در مقایسه با پنج ماهه نخست سال ۱۳۹۹ کاهش ۱۰.۶ درصدی را نشان میدهد. همچنین در کاتد مس رشد ۱.۴ درصدی به ثبت رسید و شرکتهای داخلی موفق به تولید ۱۲۱ هزار و ۸۰۰ تن از این محصول شدند. و شمش آلومینیوم نیز با رشد ۳۰.۶ درصدی، ۲۲۲ هزار و ۶۰۰ تن تولید داشت.
گفتنی است، با این حال آمارها در تولید آلومینا، کنسانتره زغالسنگ و سیمان نیز کاهشی بود و بهترتیب ۹۶ هزار و ۴۰۰ تن (کاهش ۶ درصدی)، ۶۱۵ هزار و ۳۰۰ تن (افت ۴.۱ درصدی) و ۲۶ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۳۰۰ تن (کاهش ۱۰.۶ درصدی) تولید شد.
ایران دارای ۶۸ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است که در این میان ذخایر اثبات شده سنگآهن کشور به مقدار ۲.۷ میلیارد تن( ۰٫۸ درصد کل ذخایر جهان)، ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (۰٫۴ درصد از ذخایر جهانی) و دارای ۱۱ میلیون تن فلز روی(۴ درصد از ذخایر جهانی) است.
همچنین کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه