جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 13 December , 2024 ساعت ×
افزایش ۵۶ درصدی صدور بیمه‌نامه‌های معدنی
22 فروردین 1400 - 15:00
شناسه : 10224
طی سال 1399 رقم خورد؛ مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی گفت: صدور ضمانت‌نامه‌ها و بیمه‌نامه‌های معدنی از سوی این صندوق در سال 1399 نسبت به سال 1398، رشد 56.۶ درصدی داشته است.
ارسال توسط : منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، فرید دهقانی مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی اظهار داشت: سال گذشته با وجود پاندمی کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، رکورد جدیدی در صدور بیمه‌نامه به ویژه بیمه‌نامه‌های اعتباری به ثبت رسید. علاوه بر این، ۴۰ ضمانت‌نامه و بیمه‌نامه به ارزش چهار هزار و ۷۸۶ میلیارد ریال از سوی این صندوق صادر شده است. همچنین سهم ضمانت‌نامه‌ بیمه‌های اعتباری در این زمینه، بهره‌برداری از ۳۱ فقره به ارزش چهار هزار و ۷۴۴ میلیارد ریال و سهم بیمه‌نامه سرمایه‌گذاری، ۹ فقره به ارزش ۴۲ میلیارد ریال بود. در این راستا، تعداد بیمه‌نامه‌های آماده صدور بیش از ۱۶ هزار و ۸۲۸ میلیارد ریال اعلام شده است.

وی افزود: سال ۱۳۹۹ از لحاظ نوع حمایت‌های انجام شده در بخش معدن، گام‌های موثری در این صندوق برداشته شد که این حمایت‌ها در بخش‌های اکتشافات، احیا و بازسازی معادن کوچک و متوسط، امضای تفاهم‌نامه‌های جدید و تعدد منابع برای تامین مالی معادن بود.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی گفت: در سال جاری برای تکمیل این برنامه‌ها، اقدام‌های جدی در دستور کار است تا برنامه‌ای که در سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود، حداکثر تا اواخر اردیبهشت ‌ماه سال ۱۴۰۰ به پایان برسد.

دهقانی بیان کرد: علی‌رغم آمادگی برخی بیمه‌نامه‌ها با وجود تکمیل مدارک برای اخذ تسهیلات، اما با این حال نوسان نرخ ارز و بسته شدن ثبت سفارش ماشین‌آلات معدنی، موجب عدم ورود آن‌ها به کشور در سال ۱۳۹۹ شد که امید می‌رود با بازگشایی سامانه ثبت‌سفارش‌ها، تا پایان اردیبهشت‌ ماه امسال این موضوع به سرانجام برسد.

وی ادامه داد: اکنون برای تحقق دولت الکترونیک، همه خدمات از سوی این صندوق به بخش خصوصی و به صورت الکترونیک صورت می‌پذیرد. با این حال به منظور راستی‌آزمایی، در انتهای کار مدارک به صورت حضوری از افراد دریافت می‌شود.

تحقق شعار سال ۱۴۰۰

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی با اشاره به نام‌گذاری امسال به سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» از سوی رهبر معظم انقلاب، اذعان داشت: ‌این صندوق جزو نهادهای حاکمیتی در حمایت از معادن تلقی می‌شود و به همین دلیل، سعی در رفع موانع و حمایت از تولید داریم.

دهقانی به مصوبه این صندوق برای اعطای یارانه سود تسهیلات به تولیدکنندگان داخلی ماشین‌آلات معدنی در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و گفت: هر یک از فعالان بخش معدن، در صورتی که پیش‌فاکتور از تولیدکنندگان داخلی ماشین‌آلات معدنی برای صندوق بیاورند، از چهار درصد یارانه سود تسهیلات بهره‌مند خواهند شد. همچنین برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، هر فردی بتواند از شرکت هپکو پیش‌فاکتور دریافت کند، ۷۰ درصد تسهیلات تولید آن ماشین‌آلات به کارخانه‌های یاد شده پیش‌پرداخت می‌شود تا شرکت هپکو مشکل نقدینگی جدی در ارتباط با ماشین‌آلات معدنی نداشته باشد.

وی یادآور شد: معادن کشور برای نوسازی و تجهیز، نیازمند ماشین‌آلات جدید هستند و اگر ماشین‌آلات موجود نتوانند استخراج برنامه‌ریزی شده برای سال ۱۴۰۰ را محقق کنند، با حمایت‌های ایمیدرو و تحقق افزایش سرمایه به یک ‌هزار میلیارد تومان، پتانسیل‌های صندوق در حمایت از معادن کوچک به طور معناداری افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی عنوان کرد: برخی ماشین‌آلات معدنی، دارای فناوری‌هایی هستند که تنها در انحصار برخی شرکت‌های بزرگ در سطح جهان است. بنابراین وجود چالش سرمایه‌گذاری برای تولید ماشین‌آلات مذکور با توجه به تیراژ مورد نیاز داخل کشور، به هیچ عنوان اقتصادی نیست. در واقع برای تولید «دامپتراک‌»های بالای ۱۰۰ تن، لودرها، شاول‌ها و بیل‌های سنگین، باید با احتیاط عمل کرد.

دهقانی با بیان اینکه هیچ سقف و محدودیتی برای ارائه تسهیلات و یارانه یاد شده وجود ندارد، ادامه داد: این صندوق حامی بخش معدن است و راه‌های مختلف تامین ماشین‌آلات یا تسهیل دسترسی به آن‌ها را برای فعالان بخش معدن در دستور کار دارد.

برنامه‌ریزی برای ۲ برابر کردن سرمایه صندوق

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در پایان از برنامه‌ریزی برای دو برابر کردن سرمایه این صندوق از ۵۰۰ میلیارد تومان فعلی به یک‌هزار میلیارد تومان تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد و خاطرنشان کرد:‌ برای افزایش سرمایه صندوق به یک ‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، گام‌های اساسی برخواهیم داشت. در همین راستا، با افزایش سرمایه و با توجه به قوانین حاکم در صندوق و اجازه بانک مرکزی، عملا توان صدور بیمه‌نامه به میزان سه‌ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌یابد که این میزان در بخش معادن کوچک‌مقیاس، منجر به تحولی عظیم و قابل توجه در حوزه تولید، توسعه و اشتغال می‌شود، البته با حمایت‌های ایمیدرو و تحقق افزایش سرمایه به یک ‌هزار میلیارد تومان، پتانسیل‌های صندوق در حمایت از معادن کوچک به طور معناداری افزایش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.