به گزارش اخبارفلزات، رضا محتشمیپور به موضوع تفاهمنامه شستا و بورس کالای ایران اشاره کرد و اظهار داشت: همکاری در توسعه معاملات کالا و اوراق بهادر مبتنی بر کالا از سوی شستا و شرکتهای زیرمجموعه آن در بورس کالای ایران، موضوع اصلی این تفاهمنامه به شمار میرود.
محور اول، شفافیت
قائم مقام بورس کالای ایران با بیان اینکه این تفاهمنامه بر پایه ۳ محور اصلی امضا شده است، گفت: در مرحله نخست، شرکتهای تابعه شستا با هدف ایجاد شفافیت در درآمدها و قیمتهای معاملاتی، تمایل به عرضه محصولات خود در بورس کالای ایران دارند که این فرآیند به تازگی آغاز شده و برخی کالاها در مرحله پذیرش قرار دارند. ضمنا چند محصول نیز پس از پذیرش، معاملات موفقی را تجربه کردهاند.
محور دوم، عرضه املاک
محتشمیپور در خصوص محور دوم تفاهمنامه مذکور بیان کرد: عرضه املاک مازاد شستا، محور مهم دیگر این تفاهمنامه است که در راستای عملیاتی شدن این رویداد، پس از جمعآوری اطلاعات املاک شستا و تفکیک املاکی که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند، مدارک تکمیل و به بورس کالا جهت پذیرش و عرضه ارسال میشود.
محور سوم، تسهیل ضمانتها
قائم مقام بورس کالای ایران، محور سوم تفاهمنامه را بحث تسهیل ضمانتهای شرکتهای عرضهکننده شستا در بورس کالای ایران اعلام کرد و اذعان داشت: با توجه به آنکه ضمانت شرکت بزرگ شستا برای زیرمجموعههای این شرکت در روند معاملات بورس کالا وجود خواهد داشت، در مورد عرضه شرکتهای کوچکتر میتوان از ضمانتهای شستا بهره برد که البته برای بررسی کارشناسی و دقیقتر ۳ محور اعلام شده، مقرر گردید کارگروهی با حضور مدیران بورس کالا و شستا ظرف ۲ هفته آینده ایجاد شود تا اجرای هر کدام از این محورها به صورت جداگانه مورد پیگیری قرار گیرد.
ارتباط قدیمی بورس کالا و شستا
محتشمیپور در پاسخ به این پرسش که آیا محصولی از زیرمجموعههای شستا به تازگی در بورس کالا پذیرش و عرضه شده است، عنوان کرد: ورود شرکتهای جدید زیرمجموعه شستا به تازگی در دستورکار قرار گرفته است اما تاکنون عرضه محصولات پایه سلولوزی مثل انواع کاغذ کرافت و تیشو و همچنین بعضی از کالاهای زنجیره کلر مثل مونوکلرو استیک اسید در بورس کالا عرضه موفقی را داشتهاند.
وی افزود: بورس کالا از گذشته با شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی ارتباطی قدیمی و نزدیک داشته است؛ به طوریکه برخی از بزرگترین عرضهکنندگان بورس کالا مانند ذوبآهن اصفهان و مجموعه تاپیکو، از زیرمجموعههای شستا هستند. در واقع، تفاهمنامهای که به تازگی امضا شده است، چند گام مهم و جدید به ظرفیتهای قبلی اضافه میکند.
قائم مقام بورس کالای ایران در ادامه با بیان اینکه بهرهمندی هر شرکتی از ظرفیتهای بورس کالای ایران، آن شرکت را به بازاری با وسعت ایران متصل میکند، گفت: بورس کالا یک بستر مناسب برای ایجاد شفافیت در معاملات است. این شفافیت برای نهادهای عمومی، جذابیت ویژهای دارد؛ چراکه با ورود شرکتها به بورس کالا، اساسا نیازی به بازرسیهای سختگیرانه به منظور تحقق شفافیت وجود ندارد و در چنین شرایطی دیگر دغدغهای نسبت به مکانیزمهای فروش باقی نمیماند.
محتشمیپور در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس، ظرفیت بازارهای بورس کالا یک فرصت مناسب برای توسعه تجاری شستا به شمار میرود و در مقابل فرصتی برای بورس کالا ایجاد میشود تا به طراحی و پیادهسازی ابزارهای نوین مالی و تسهیل تامین مالی شرکتهای شستا اقدام کند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه