سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه ارتقای سطح ایمنی معادن
10 بهمن 1401 - 16:22
شناسه : 33222
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: تفاهم‌نامه سه جانبه متشکل از ایمیدرو، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و وزارت کار برای ارتقای سطح ایمنی معادن منعقد خواهد شد.
ارسال توسط : منبع : ایمیدرو
پ
پ

به گزارش فلزات نیوز، وجیه‌الله جعفری در نشست با معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: تفاهم‌نامه ایمنی معادن پس از تشکیل و بررسی مسائل مربوط به معادن، در بازه زمانی کوتاه اجرایی خواهد شد.

وی افزود: در طول سال نیز کارگروه مرتبط با این تفاهم‌نامه با برگزاری جلسات مستمر، اقدام به پایش نحوه اجرا و نتایج نحوه اجرای تفاهم‌نامه خواهند کرد تا بتوانیم با نظارت پایدار نسبت به ارتقای ایمنی معادن و تحقق چشم‌انداز صفر گام برداریم.

جعفری با بیان اینکه در تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن در قالب بهره‌وری، بهینه و صیانت از ذخایر معدنی و… به تامین منابع مالی آن اشاره شده است، مطرح کرد: حسن این تبصره قانونی این است که قبل از واریز حقوق دولتی به خزانه، می‌توان ۲۰ درصد آن را برای این موضوع‌ها برداشت کرد.

وی ادامه داد: درباره این موضوع، با معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت مذاکره می‌کنیم تا بتوانیم درصدی از این حقوق را برای ایمنی معادن اختصاص و آن را عملیاتی سازیم. برای انجام یک اتفاق ارزشمند در حوزه ایمنی معادن، نیازمند هماهنگی بیشتر میان نهادها هستیم.

سه اقدام مهم برای ارتقای ایمنی

امیر ولدخانی، مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمیدرو در این نشست با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه ایمنی معادن، تصریح کرد: برای استانداردسازی آموزش، دانشگاه امیرکبیر برای ۳۶ عنوان در سطح کارشناسی و کارگری در حال تدوین استاندارد آموزشی است و پس از این مرحله، تحت نظارت وزارت کار و دانشگاه مذکور عملیاتی خواهند شد.

وی افزود: با این اقدام، آموزش‌ها در معادن استاندارد خواهند شد و در نتیجه در معادن مختلف، آموزش‌های متفاوت نخواهیم داشت. همچنین، با توجه به نداشتن مدل‌های استاندارد برای تجهیزات، این موضوع اجرایی خواهد شد.

ولدخانی خاطرنشان کرد: با همکاری انجمن مهندسی معدن، کل قوانین و مقرارت ملی و بین‌المللی را مقایسه کردیم و موارد دارای ضعف و اختلاف بررسی، هم‌پوشانی و در اختیار نهادهای مربوطه (وزارت بهداشت، بازرسی و تحقیقات وز ارت کار) قرار داده شد تا آیین‌نامه ایمنی معادن به‌روز شود. بدین ترتیب شرایط مناسب‌تری برای نظارت و مطالبه در امور پیمانکاری شرکت‌های تابعه ایمیدرو خواهیم داشت.

طرح تهیه دستورالعمل کنترل ایمنی

غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو نیز در این جلسه اذعان کرد: طرح پژوهشی تهیه دستورالعمل کنترل ایمنی با همکاری دانشگاه تهران در حال اجراست. در این طرح، اسناد مرتبط با کنترل ایمنی از شرکت‌های بزرگ معدنی دریافت خواهد شد و پس از ترجمه و مقایسه با آیین‌نامه موجود، در قالب یک دستورالعمل کنترل ایمنی در اختیار این شرکت‌ها قرار خواهد گرفت.

علی حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه با بیان اینکه حوادث حوزه معدن کم‌تکرار اما پر شدت است، به طوری که برد رسانه‌ای و بین‌المللی آن بالا و شدت حادثه زیاد است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه‌ای بین ایمیدرو و معاونت روابط کار وزارت کار مبنی بر فعالیت‌های آموزش، ارتقای ایمنی و بهره‌‍وری منعقد شد اما اکنون اعتبار آن به اتمام رسیده است و نیاز به اقدام کارشناسی و بازخوانی بین دو طرف برای اجرای مجدد دارد.

وی ادامه داد: امیدواریم هم‌افزایی در بخش آموزش کارگران و نیز ارتقای ایمنی معادن صورت گیرد تا آسیب‌های این حوزه را به حداقل برسانیم.

ضرورت تداوم آموزش نیروی انسانی در معادن

احمدرضا پرنده، مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه مطرح کرد: توجه به صیانت نیروی کار، یکی از اهداف مقدس ماست و باید شرایط را در محیط کار به گونه‌ای فراهم کنیم تا کارگران سالم به خانواده برگردند.

وی افزود در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۹۰ حادثه برای کارگران معدن رخ داده که ۳۵ مورد به فوت منجر شده است.

پرنده با بیان اینکه با توجه به تفاهم‌نامه سال ۹۸، در کارگروه مشترک بین ایمیدرو و وزارت کار با محوریت مرکز تحقیقات و دفتر «HSE» ایمیدرو، برنامه‌ریزی برای آموزش ۱۵۴ هزار نفر ساعت صورت گرفت، یادآور شد: امیدواریم در تفاهم‌نامه جدید، موضوع تداوم آموزش‌ها در نظر گرفته و نظارت ویژه بر مسئولان ایمنی معادن انجام شود.

وی ادامه داد: برای نوسازی تجهیزات ایمنی معادن، باید تسهیلاتی اعطا شود و آموزش پیمانکاران، مدیران، سرپرستان و کارگران در برنامه باشد. همچنین باید بازدیدهای مشترک بین کارشناسان ایمیدرو و وزارت کار برقرار شود.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: معادن بالای ۲۵ نفر باید مسئول ایمنی داشته باشند و معادن کمتر این میزان نیروی انسانی نیز باید از آن برخوردار شوند.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.