به گزارش اخبارفلزات، نقی نبئی با اشاره به دلایل غیرفعال بودن تعدادی از معادن اظهار کرد: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد پروانههای بهرهبرداری که در استان قزوین صادر شده فعال نیستند.
وی افزود: دلایل مختلفی برای غیرفعال بودن معادن احصا شده که از مهمترین آنها میتوان به معارضان محلی اشاره کرد. همچنین بحث تعارضات بین بعضی از نهادهای دولتی مثل منابع طبیعی،محیط زیست و نهادهای نظامی که با محدودههای معدنی سرو کار دارند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن تصریح کرد: کمبود نقدینگی در بخش سرمایهگذاری، عدم اهلیت برخی از بهرهبرداران، فرسودگی ماشینآلات، نبود صنایع معدنی متناسب با ظرفیت معدنی و مشکلات فنی ناشی از ضعف مطالعات اولیه از جمله دلایل اصلی عدم فعالیت این معادن است.
نقی نبئی کرد: پیش از صدور پروانه بهرهبرداری معادن در وهله نخست برخی از استعلامها صورت میگیرد اما پس از شروع فعالیت مشکلاتی به وجود میآید که منجر به عدم فعالیت معادن میشود.
عزم جدی برای رفع مشکل ۵۰معدن استان قزوین در سال جاری
وی بیان کرد: به طور مثال در بحث نهادهای نظامی، محدودهای در جنوب شهرستان بوئینزهرا وجود دارد که ۲۰مورد از پروانههای بهرهبرداری معادن در منطقهای است که ارتش از این محدوده به عنوان مانور استفاده میکند.
نبئی در مورد اقدامات انجام شده برای بازگشت معادن به چرخه تولید گفت: مطالعات انجام شده و مشکلات مشخص است و وزارتخانه و دستگاههای مربوط عزم جدی دارند که امسال در استان قزوین مشکلات حدود ۵۰ معدن را به حداقل برسانند.
این مقام مسئول عنوان کرد: این کار به تدریج در حال انجام بوده و امسال با تشکیل کارگروه احیا تاکنون حدود ۱۰تا ۱۲معدن به چرخه تولید برگشته است و پیشبینی میشود این آمار تا پایان سال به ۲۲ تا ۲۳ مورد برسد. وی در پایان گفت: جلساتی با نهادهایی همچون محیط زیست و منابع طبیعی برگزار و خوشبختانه تعاملات خوبی برقرار شده است. همچنین با مساعدت استاندار قزوین در تلاش هستیم تا امنیت سرمایهگذاری در این بخش افزایش پیدا کند تا بتوانیم از این ظرفیت به نحومطلوبی استفاده کنیم.
ثبت دیدگاه