شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 14 December , 2024 ساعت ×
برق در جدال با دو چالش اساسی
20 مهر 1400 - 10:06
شناسه : 19035
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: صنعت برق با دو چالش اساسی شامل تامین انرژی اولیه (در تابستان آب و در زمستان سوخت) و دیگری چالش سرمایه‌گذاری برای توسعه روبه‌رو است.
ارسال توسط : منبع : خبرگزار مهر
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در میزگرد تامین پایدار انرژی الکتریکی؛ اوج بار ۱۴۰۱ دو موضوع خشکسالی و در پی آن گرمای زودرس و همچنین تکمیل نشدن تعمیرات زمستانی نیروگاه‌ها در زمان تعیین شده را در شرایط تامین برق تابستان امسال تأثیرگذار دانست و اظهار داشت: برنامه تعمیرات نیروگاهی از ۱۵ شهریور ماه آغاز و در ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۱ به اتمام می‌رسد.

وی افزود: در زمستان سال گذشته ۲۵ روز محدودیت تامین داشتیم که بیشتر آن در بخش صنعتی که امکان جابجایی را بار دارند و حدود ۲ روز در بخش خانگی اعمال شد. از طرفی وقتی محدودیت سوخت داریم، مجبور هستیم برای کاهش مصرف، سوخت موجود را به واحدهای پربازده تخصیص دهیم. لذا از آنجایی که نیروگاه‌های سیکل ترکیبی بیشترین بازدهی را دارند بنابراین در اولویت قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، گفت: عمده تعمیرات در زمستان سال گذشته انجام شد، اما وجود گرمای زودرس و چالش کم بارشی و در نتیجه کم بودن مخازن آبی، در کنار رشد بسیار جدی و کم سابقه مصرف برق در ابتدای سال، موجب محرومیت از امکان بهره‌گیری ظرفیت برق ‌آبی در تابستان به اندازه سال گذشته شد.

رجبی بیان کرد: اقلیم می‌تواند مسئله اصلی نباشد و کشور بی نیاز از برق آبی باشد، اما این موضوع نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین دارد. هرچند در برخی کشورها نیروگاه‌های بادی نیز تحت تاثیر تغییرات اقلیمی گاهی تولیدشان از ۳۰ تا ۳۵ درصد به ۷ درصد رسیده و از مدار تولید خارج می‌شوند.

وی با اشاره به تجربه تعمیرات در سال گذشته، تعمیرات امسال را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: امسال با تدابیر اندیشیده شده و تجربه سال گذشته، خوشبختانه قدری از برنامه زمان‌بندی جلو هستیم. تعمیرات تجهیزات هم قیود و محدودیت‌هایی برای شبکه ایجاد می‌کند که آن هم در برنامه فوق لحاظ شده و بر این اساس سعی داریم تعمیرات تا ۱۵ خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به طور کامل به پایان برسد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران به تشریح موضوع خاموشی به ویژه در صنایع پرداخت و اذعان داشت: در حال حاضر حدود ۳ تا ۴ ماه است که چین با چالش ناترازی تولید و مصرف روبه‌رو شده و از چند هفته پیش درگیر خاموشی‌ها و محدودیت‌های گسترده است، متاسفانه این کمبود ناشی از مشکلات سوخت بوده که شامل حال مشترکان خانگی نیز شده و محدودیت‌های بسیاری برای این بخش ایجاد کرده است. هشدارهای مشابهی در مورد هند و برخی کشورهای اروپایی نیز به گوش می‌رسد. این کشورها برای مدیریت این شرایط، اولویت اصلی خود را تامین برق مشترکان خانگی و مشاغل قرار داده و محدودیت تامین انرژی را برای صنایع که امکان مدیریت بار دارند اعمال کرده‌اند تا از بروز مسائل جبران‌ناپذیر اجتماعی جلوگیری کنند. ایران نیز در سال‌های اخیر از این راهبرد برای ناترازی‌های زمان اوج بار استفاده کرده‌ایم.

رجبی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت کشور تقریبا از ۱۵ تیر ماه بر اساس مصوبه دولت محدودیت‌هایی را برای بخش سیمان و فولاد تعیین کردیم، به طوری که حدود دو هزار مگاوات در این بخش محدودیت ایجاد شد. غیر از این دو بخش، سایر بخش‌های صنعتی کشور امسال برق بیشتری مصرف کردند. در کنار اعمال محدودیت، روش‌های تشویقی هم وجود دارد که در مصوبات هییت وزیران پیش‌بینی شده است.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.