به گزارش اخبارفلزات به نقل از ایسنا، نایب رئیس هیئتمدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت گفت: روند تولید در ابتدای سال ۱۳۹۸ با مشکل روبهرو شده بود و در یک بازه کوتاه مدت منجر به توقف تولید شد اما در سال ۱۳۹۹ با مدیریت صحیح، تاکنون مشکلی وجود نداشته است.
شرکت احیا استیل فولاد بافت یکی از واحدهای بزرگ در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی افزون بر ۸۰۰ هزار تن در سال به شمار میرود. بنا بر اعلام بانک گردشگری، این شرکت تا پیش از واگذاری به بخشخصوصی دارای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی بود در حالی که پیش از واگذاری آن به بخشخصوصی ۹۰ درصد پروژه پیش رفته و تا پایان سال ۱۳۹۷ فاز نخست این کارخانه آماده بهرهبرداری شد.
فولاد بافت یکی از هشت طرح ملی فولاد ایران بود که در سال ۸۶ و در دولت هشتم سنگ بنای آن نهاده شده بود. یک طرح بلافاصله از این هشت طرح، جدا و به بخش خصوصی واگذار شد.
تمام این طرحها بهغیراز فولاد میانه واگذار شدند که ترکیب سهام آنها به ترتیب ۶۰ درصد بخش خصوصی و مابقی سهام آن دولتی است. فولاد بافت نیز همین ترکیب سهامداری را دارد.
با توجه به اینکه شهر بافت در منطقهای کمتر برخوردار واقع است، اجرای این کارخانه یکی از بزرگترین مجموعههای صنعتی بافت به شمار میرود و باعث عمران، آبادانی و اشتغالزایی در این منطقه میشود.
در واقع، این طرح در اصل اجرای اصل ۴۴ در سال ۹۵ به بخشخصوصی واگذار شد که با ورود هلدینگ ماهان وابسته به گروه مالی گردشگری آماده بهرهبرداری شد. بیش از یک سال و نیم است که این واحد تولید آهن اسفنجی وارد مدار تولید شده است. در فاز نخست فولاد بافت برای ۲۵۰ نفر بهصورت مستقیم و برای حدود ۱۰۰ نفر به عنوان نیروهای پشتیبان زمینه اشتغالزایی ایجاد شده است.
در آغاز عملیات فاز دوم فولاد بافت حدود ۳۵۰ نفر نیروی پیمانکار مشغول به کار شدهاند که با اوج گرفتن کار این تعداد به یک هزار و ۵۰۰ نفر نیز افزایش پیدا خواهد کرد. پس از راهاندازی فاز دوم، پیشبینی میشود بین ۸۰۰ تا یک هزار نفر در این فاز نیز مشغول به کار شوند.
در طرح مطالعاتی و چشمانداز ۲۰ ساله فولاد بافت، یکقطب صنعتی در نظر گرفته شده که میتواند چهره کمتر توسعه یافته شهر بافت را بهصورت کلی دگرگون کند و فضای صنعتی به این شهر ببخشد.
محمد روزبهانی، نایب رئیس هیئتمدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت با اشاره به میزان تولیدات شرکت احیا استیل فولاد بافت از زمان راهاندازی تاکنون اظهار داشت: در سال ۹۸ این واحد قادر به تولید ۵۵۳ هزار و ۱۰۹ تن آهن اسفنجی شده است. همچنین در نیمه نخست سال ۹۹ قادر به تولید ۳۵۷ هزار و ۷۲۶ تن آهن اسفنجی و تا ۲۸ مهر سال جاری نیز قادر به ۴۲۵ هزار و ۷۶۰ تن با کیفیت مناسب شده است. فولاد بافت همچنین قصد دارد که به تولید ۴۲۵ هزار تن آهن اسفنجی در ۶ ماه دوم سال دست پیدا کند.
نایب رئیس هیئتمدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت با اشاره به روند تولید در این واحد فولادسازی عنوان کرد: روند تولید در ابتدای سال ۱۳۹۸ با مشکل روبهرو شده که در یک بازه کوتاه مدت منجر به توقف تولید شد، اما در سال ۱۳۹۹ با توجه به مدیریت مناسب تاکنون مشکلی وجود نداشته است.
*برنامههای توسعهای فولاد بافت
روزبهانی با اشاره به برنامههای توسعهای که در دست اقدام دارد، اظهار داشت: اجرای فاز دوم فولاد بافت برای تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۲٫۵ میلیون تن گندله است. همچنین ساخت و نصب RO جهت تصفیه پساب فاز اول و ساخت و نصب تصفیهخانه فاضلاب بهداشتی جزو اقدامهای توسعهای این مجموعه به شمار میرود.
نایب رئیس هیئتمدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت در ادامه با اشاره به مشکلاتی که واحد فولادسازی بافت از ابتدا تاکنون با آن روبهرو است، یادآوری کرد: معمولا در زمستان واحد با مشکل افت فشار گاز طبیعی روبهرو میشود. مشکل دیگر که با وجود تحریمها برای ما ایجاد شده، تامین قطعات وارداتی است. همچنین برای تامین برق فاز دوم با مشکلاتی روبهرو هستیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مشکل تردد کامیونهای حمل مواد در جادههای مواصلاتی شهرستان همواره مسائلی را در زمینه تامین مواد اولیه برای ما به وجود آورده است. از سوی دیگر نوسان و افزایش قیمت ارز و دلار همواره مشکلاتی برای تامین قطعات یدکی برای تولیدکنندگان به وجود آورده است که ما نیز در این زمینه مستثنا نیستیم. البته علاوه بر این مشکلات تحریمها سبب مشکلاتی در زمینه تامین قطعات یدکی شده است.
ثبت دیدگاه