یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 19 January , 2025 ساعت ×
بهشت معادن ایران در جدال با کم آبی، چه سرنوشتی خواهد داشت؟
16 آذر 1399 - 6:58
شناسه : 2600
نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت بازچرخانی آب و استفاده از آب‌های نامتعارف، به صورت مجازی در محل این دانشگاه برگزار شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات به نقل از دنیای معدن، مدیرعامل شرکت مهندسی اردکان تدبیر صنایع در این نشست  با تاکید بر مهم بودن مسئله آب برای توسعه صنایع فولادی و کمبود آن در شهرستان اردکان، اظهارداشت: در منطقه اردکان شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ترفندها و تکنیک‌های منحصر به فرد به عنوان پیشرو در بهینه‌سازی مصرف آب در صنایع فولاد ایران شناخته می‌شود،این شرکت آب مصرفی خود را از ۲۱۵ لیتر درثانیه به ۱۰۰ لیتر در ثانیه تعدیل کرده است.
کریم پولادوند پیشرفت کشور را درگرو احیا و ساماندهی زیرساخت پیشرفت صنعت فولاد دانست و افزود: صنایع فولاد زیرساخت توسعه کشور است و این دلیل که چون آب نداریم نباید صنایع فولادی را ایجاد کنیم تفکر درستی نیست زیرا کشورهای پیشرفته زیرساخت توسعه خود را با صنایع فولاد شروع کرده‌اند.
وی با استناد به استانداردهای جهانی، مصرف آب در کشاورزی را ۹۰ درصد و صنایع را ۴ درصد عنوان کرد و تصریح کرد: در ایران مصرف آب در صنایع به دلیل اینکه کامل صنعتی نشده در حدود ۲ تا ۳درصد می‌باشدکه بهتر است در استان‌های کم آب از جمله استان یزد توسعه صنعتی را داشته باشیم و در استان های دارای منابع آبی زیاد به توسعه کشاورزی بپردازیم.

تدابیر ساکنان کویر برای تامین آب صنایع
وی فرآیندهای بهینه‌سازی انجام شده در مصرف آب این واحد صنعتی را شامل تغییر سیکل‌های آب مدار باز و بسته، استفاده از مبدل‌های هیبریدی به جای برج خنک کننده، کاهش بلودان، بازیابی آب بلودان و تصفیه پساب‌های صنعتی و بهداشتی و برگردان آنها به چرخه تولید تعریف کرد.
وی در ادامه به تشریح میزان صرفه‌جویی در آب مصرفی بخش‌های مختلف این واحد معدنی و صنعتی پرداخت و اظهار داشت: این شرکت، مهندسی فرآیند آب را در سیستم‌ها اجرایی کرده و با شناخت دقیق شرایط در هر مرحله از صنعت از تکنیک‌ها و روش‌های صرفه‌جویی و بهینه سازی متناسب با آن در مصرف آب استفاده می‌کند.
آیا فولاد اردکان استانداردهای جهانی کاهش مصرف آب را رعایت می کند؟
پولادوند گفت: با خرید سیستم‌های هیبریدی از کشور سوییس هیچ پسابی به عنوان ضایعات آبی در این مجموعه نداریم در نورد نیز با بازیافت پساب‌های صنعتی، سیستم آب مصرفی این واحدچهل درصد کاهش یافته است.
وی در پاسخ سوالات شرکت کنندگان خواستار ارائه راه حل‌هایی از کانون تفکر آب برای حل مشکلات مشترک صنعت و دانشگاه شد و افزود: دانش آموختگان باید با بهره‌گیری از این الگوها به بینش‌ها و عصاره تکنولوژی‌های جهان دست یابند و بهینه‌سازی مصرف آب در صنایع استان را در اولویت قرار دهند.
وی گفت:آنها باید  مبانی پژوهش، تحقیق و طرح‌های جدیدی را در این زمینه را رقم بزنند تا بتوان بحران کم آبی را حل کرد در مجموعه چادرملو نگاه منفی به ارتباط بین صنعت و دانشگاه وجود ندارد و از آن استقبال می‌شود اما باید فرهنگ ارتباط را در این زمینه تعریف و مشخص کرد.

اشتغالزایی در صنعت فولاد بعد اجتماعی آن را تقویت کرده است

 پولادوند بابیان اینکه براساس استانداردهای جهانی بیشترین اشتغال صنعت در بخش فولاد است، افزود: به ازای تولید یک تن فولاد، ۱۵ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار می‌شوند.
وی اضافه کرد :علاوه بر آن ۵ هزارنفر نیرو در کل مجموعه معدنی و صنعتی چادرملو مشغول به کار هستند که با مجموعه شرکت‌های اقماری به ۱۰هزار نفر می‌رسد.
وی در پاسخ اینکه چه تحقیقاتی در خصوص تبعات منفی صنایع فولاد صورت گرفته و علی رغم این اشتغال‌زایی زیاد سرنوشت بخش سلامت جامعه چه می‌شود گفت: تمام کارخانه‌های این شرکت براساس استانداردهای جهانی مسائل زیست محیطی را رعایت کرده‌اند.
پولاد ند تصریح کرد:تجهیزات زیست محیطی کارخانه گندله‌سازی این مجموعه مورد تایید دولت ژاپن قرار گرفته و تجهیزات کارخانه فولادسازی نیز متناسب با استانداردهای دولت آلمان از بهترین شرکت فعال در حوزه زیست محیطی خریداری شده است.

ضرورت پرهیز از گسترش صنعت در اردکان

احمد فتاحی عضو هیات علمی دانشگاه اردکان هنذتاکید کرد: ممکن است تمام آلاینده‌های زیست محیطی در منطقه اردکان رعایت شود، با این وجود اکوسیستم، بستر و محیط زیست منطقه دیگر گنجایش افزایش صنعت را ندارد.
علی اصغر سمسار یزدی مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور تمدن کاریزی خواستار انتشار شاخص‌های محیط زیست صنایع فولاد در اردکان شد تا مشخص شود کدام صنایع آلایندگی‌هایی را در این شهرستان ایجاد می‌کنند.
در این نشست تعدادی از اعضا درخصوص صحبت‌هاپولادوند تاکید کردند که صنعت نباید با کشاورزی مقایسه شود زیرا کشاورزی امنیت غذایی به همراه دارد و پیوست‌های اجتماعی و زیست محیطی، مهاجرت‌ها و اثرات و تبعات آن برای منطقه باید در اولویت قرار گیرد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.