افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 25 July , 2025 ساعت ×
به دنبال ورود به بازار صنایع غیرآهنی هستیم/ ساخت سازه‌های فلزی در طرح توسعه
۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
شناسه : 37119
فرهاد خزائلی، مدیرعامل شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

صنعت فولاد در ایران به خوبی مسیر توسعه و پیشرفت را به ویژه طی یکی دو دهه اخیر طی کرده و امروز کشور به یکی از 10 تولیدکننده برتر فولاد در جهان تبدیل شده است. در طول این سال‌ها، گروه‌های بزرگ فولادی علی‌رغم مواجهه با تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا ضمن راه‌اندازی شرکت‌های زیرمجموعه، به بهترین نحو به وظیفه خود در ارتقای هرچه بیشتر تولید و اقتصاد کشور عمل کنند. فولاد خوزستان، از جمله این گروه‌های فولادی به شمار می‌آید که در حال حاضر به …

ارسال توسط : منبع : گفت‌وگوی فولاد – پایگاه خبری و تحلیلی فلزات‌آنلاین
پ
پ

صنعت فولاد در ایران به خوبی مسیر توسعه و پیشرفت را به ویژه طی یکی دو دهه اخیر طی کرده و امروز کشور به یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد در جهان تبدیل شده است. در طول این سال‌ها، گروه‌های بزرگ فولادی علی‌رغم مواجهه با تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا ضمن راه‌اندازی شرکت‌های زیرمجموعه، به بهترین نحو به وظیفه خود در ارتقای هرچه بیشتر تولید و اقتصاد کشور عمل کنند. فولاد خوزستان، از جمله این گروه‌های فولادی به شمار می‌آید که در حال حاضر به بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش فولادی در کشور و همچنین بزرگ‌ترین صادرکننده این محصول به بازارهای خارجی با وجود تحریم مستقیم از سوی دولت ایالات متحده آمریکا تبدیل شده است. قطع به یقین، این موفقیت گروه فولاد خوزستان به پشتوانه حضور شرکت‌های زیرمجموعه قوی حاصل شده که در این بین، نمی‌توان از نقش شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد غافل شد؛ مجموعه‌ای که در عرصه اجرای پروژه‌های فنی و مهندسی، عمرانی، طراحی و نگهداری فضای سبز، فرآوری ضایعات فلزی، ایاب و ذهاب کارکنان، تجهیز و تامین ماشین‌آلات صنعتی و سنگین، تهیه و تولید پوشاک صنعتی و طبخ و توزیع غذا در مقیاس صنعتی فعالیت دارد و به دنبال آن است فضای کسب‌وکار خود را به غیر از بازارهای فولادی و معدنی توسعه دهد. خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» با هدف بررسی عملکرد شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در سال ۱۴۰۳ و همچنین برنامه‌های پیش‌روی این شرکت در آینده، گفت‌وگویی با فرهاد خزائلی، مدیرعامل این شرکت تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

در خصوص اهم اقدامات و دستاوردهای شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در سال ۱۴۰۳ توضیحاتی ارائه بفرمایید.

همان‌طور که مستحضر هستید، شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد خوزستان، در زمینه‌های مختلفی همچون تامین، فرآوری و تحویل ضایعات فلزی؛ حمل‌ونقل سبک و نیمه‌سنگین سازمان‌ها؛ طراحی، نگهداری و اجرای فضای سبز سازمانی و صنعتی؛ ارائه خدمات کیترینگ (مدیریت رستوران‌ها و تامین غذای مکانیزه) و طراحی، تامین تجهیزات و اجرای پروژه‌های فنی و مهندسی، راهسازی و عمرانی فعالیت دارد. با توجه به اینکه مسئولیت طبخ غذای شرکت فولاد خوزستان بر عهده ماست، در سال ۱۴۰۳ موفق به طبخ بیش از پنج میلیون پرس غذا برای این فولادساز مطرح کشور شدیم. از طرفی، ما تامین‌کننده قراضه مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان نیز هستیم و در سال گذشته توانستیم حدود ۴۵ هزار تن قراضه مورد نیاز این شرکت را تامین کنیم. چند پروژه مهم نیز در سال گذشته برای مجموعه ایده‌پردازان تعریف شد و به حد مطلوب خود رسید که از جمله آن‌ها می‌توان به پروژه تولید بریکت سرد آهن اسفنجی (CBSI) اشاره کرد. به علاوه، پروژه نگهداری و اجرای فضای سبز شرکت فولاد خوزستان به وسعت ۵۵۰ هکتار را در سال ۱۴۰۳ در دست داشتیم که با موفقیت آن را انجام دادیم. همچنین، در بخش نظافت و پاک‌سازی صنعتی شرکت‌های فولاد خوزستان و صنعت فولاد شادگان نیز در سال گذشته موفق عمل کردیم و این مهم باعث شد رضایتمندی حداکثری عملکردی کارفرما حاصل شود. لازم به ذکر است که اجرای اقدامات مذکور، به ویژه آن‌دسته از پروژه‎هایی که بیشتر جنبه خدماتی دارند، در سال جاری نیز به صورت پیوسته ادامه دارد و امیدواریم به نتیجه مطلوب در سال ۱۴۰۴ همچون سال گذشته دست پیدا کنیم.

اهمیت پروژه بریکت سرد آهن اسفنجی (CBSI) برای شرکت فولاد خوزستان و نقش مجموعه پیشگامان در این پروژه چیست؟

پروژه احداث کارخانه تولید بریکت سرد آهن اسفنجی (CBSI) به ظرفیت سالیانه ۶۰۰ هزار تن، با همکاری ما و دیگر شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد خوزستان یعنی شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب و شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) به صورت (EPC) عملیاتی خواهد شد که بخش نصب و اجرای آن بر عهده شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد، بخش‌ طراحی، مهندسی و قسمتی از تامین تجهیزات آن بر عهده شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب و بخشی از تامین تجهیزات نیز بر عهده شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر است. با توجه به اینکه شرکت فولاد خوزستان به عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش فولادی در کشور شناخته می‌شود و نقش بسزایی در تامین این محصول در بازار داخلی دارد، این پروژه از آن جهت برای «فخوز» حائز اهمیت است که می‌تواند در روزهای سرد سال که واحدهای احیامستقیم به دلیل محدودیت تامین گاز ناچار به کاهش تولید آهن اسفنجی هستند، از بریکت سرد آهن اسفنجی که طی روزهای مختلف سال تولید و دپو خواهد شد، به عنوان ماده اولیه تولید پایدار شمش خود و در ادامه تامین نیاز مشتریان داخلی به این محصول و همچنین عرضه آن در بازارهای صادراتی استفاده کند؛ نکته قابل توجه اینکه بریکت سرد آهن اسفنجی (CBSI) از مزایای ویژه‌ای همچون مصرف و نگهداری آسان‌تر نسبت به بریکت گرم آهن اسفنجی (HBI) برخوردار است و از دست رفتن ارزش فلزی آن به مراتب کمتر خواهد بود که تمام این موارد، بر اهمیت استفاده از بریکت سرد در شرکت فولاد خوزستان می‌افزاید.

جنابعالی وضعیت بازار قراضه‌ در کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه اقداماتی در راستای تامین هرچه بیشتر آن آنجام داده‌اید؟

با توجه به امکان برگشت‌پذیری مجدد قراضه به چرخه تولید، استفاده از آن در واحدهای صنعتی و فولادی را می‌توان فرایندی مطلوب، چه از لحاظ اقتصادی و چه زیست‌محیطی لحاظ کرد. در همین راستا، ما به عنوان اصلی‌ترین تامین‌کننده قراضه در کشور، بخش عمده‌ای از نیاز شرکت فولاد خوزستان به قراضه (بیش از ۹۵ درصد) را تامین می‌کنیم و به دنبال تامین هرچه بیشتر آن در آینده هستیم. با این وجود، معتقدیم که متاسفانه سازوکار و هدایت آن به سمت‌وسوی بازار اصلی مصرف‌کننده در داخل کشور تعریف نشده و همین مسئله، منجر به جولان واسطه‌ها و دلالان در سطح بازار شده است؛ در حالی که اگر اقدامات لازم جهت سامان‌دهی بازار انجام شود، بی‌شک شرکت‌های فولادی بیشترین سود را از محل تامین قراضه منتفع خواهند شد و این امر می‌تواند نتایج مطلوبی را برای جامعه نیز به همراه داشته باشد. بر همین اساس، ما به دنبال تبدیل شدن به یک هاب قراضه در سطح منطقه هستیم که البته تحقق آن، مستلزم زمان بیشتر و تغییر یک‌سری فرهنگ‌های اجتماعی و نیز اقتصادی خواهد بود و امیدواریم روزی ۱۰۰ درصد قراضه‌ موجود در بازار، به سمت شرکت‌هایی که تامین‌کننده اصلی نیاز تولیدکنندگان داخلی هستند، سرازیر شود.

برنامه‌های پیش‌روی مجموعه در سال جاری چیست و چه چشم‌اندازی را برای این شرکت در مسیر تحقق تولید ۱۳٫۶ میلیون تن فولاد در گروه فولاد خوزستان متصور هستید؟

واقعیت امر این است که تمام تلاش خود را جهت اجرا و ارائه اقتصادی خدمات و کالاهای مورد نیاز گروه فولاد خوزستان در راستای تحقق تولید ۱۳٫۶ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۱۰ این بنگاه عظیم صنعتی کشور به کار گرفته‌ایم. از آنجایی که گروه فولاد خوزستان، تولید ۱۳٫۶ میلیون تن فولاد را در افق ۱۰ ساله خود هدف‌گذاری کرده است، بنابراین کلیه شرکت‌های زیرمجموعه گروه اهداف، برنامه‌ها و استراتژی‌های خود را در همین راستا تدوین کرده‌اند. شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد نیز از این قاعده مستثنی نیست و استراتژی‌های خود را هم‌سو با گروه فولاد خوزستان تعریف کرده و کلیه نیازهای این هلدینگ در مجموعه ایده‌پردازان، به ویژه در حوزه تامین قراضه و برخی کالاهای اساسی بررسی و تجمیع شده است. در خصوص برنامه‌های پیش‌روی شرکت نیز به دنبال آن هستیم تا علاوه بر حوزه معدن و فولاد، به دیگر بازارهای صنعتی کشور ورود پیدا کنیم و تلاش ما بر این است که حیطه کاری خود را به سایر صنایع نیز گسترش دهیم. در همین راستا، یک‌سری مذاکرات و رایزینی‌ها را انجام داده‌ایم و بستر آغاز همکاری‌ها در آینده را فراهم کرده‌ایم. علاوه‌براین، در سال جاری به دنبال آن هستیم که فضای کسب‌وکار خود را بهبود دهیم و یک واحد تولیدی در زمینه‌ ساخت سازه‌های فلزی را راه‌اندازی کنیم که از جمله مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای ما محسوب می‌شود.

انتهای پیام//

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.