دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024 ساعت ×
تأسیس پارک علم و فناوری در راستای افزایش ظرفیت نوآوری در سطح ملی
07 اسفند 1401 - 14:24
شناسه : 33776
به همت شرکت فولاد مبارکه، پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد روز چهارشنبه سوم اسفندماه سال 1401 با حضور استاندار اصفهان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرعامل فولاد مبارکه، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد و جمعی از معاونان و مدیران فولاد مبارکه و مسئولان استان افتتاح شد.
ارسال توسط : منبع : شرکت فولاد مبارکه
پ
پ

به گزارش فلزات نیوز، در جریان برگزاری این رویداد دانش‌بنیان، استاندار اصفهان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرعامل فولاد مبارکه و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد در بیاناتی به اهمیت افتتاح این مرکز و حرکت صنعت و اقتصاد کشور در مسیر دانش‌بنیان پرداختند که گزیده‌ای از سخنان ایشان را در ادامه مطلب پی‌می‌گیریم.

سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان:
رویکرد جدید و سرمایه‌گذاری صنایع فولادی و پتروپالایشگاهی در عرصه فناوری و نوآوری را به فال نیک می‌گیریم

اقتصاد دانش‌بنیان یکی از اقداماتی است که به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم کشور کمک می‌کند. به دلیل چالش‌هایی که در استان اصفهان به وجود آمده، توسعه کشاورزی و صنعتی امکان‌پذیر نیست و باید اقتصاد گردشگری و دانش‌بنیان در دستور کار قرار گیرد.

اصفهان حدود ۱۳ درصد از پژوهشگران کشور را در اختیار قرار دارد و این در حالی است که تنها ۶ درصد از جمعیت کشور را دارد. همچنین اصفهان دارای دانشگاه‌های خوبی است و مردم در کنار دانش، با جوهره کار و تلاش خود توانسته‌اند سنگرهای مهمی را فتح کنند تا برگ زرین دیگری را در تاریخ اصفهان به ثبت برسانیم.

امیدواریم به‌زودی این مرکز به یکی از مراکز برتر کشور تبدیل شود. همچنین دانشگاه آزاد آموخته تا از توانایی‌های خود استفاده کند و با رویکرد اقتصادی وارد عرصه‌های مختلف شود؛ همین موضوع باعث موفقیت این دانشگاه در زمینه‌های مختلف شده است.

امروز صنایع فولادی و پتروپالایشی با رویکرد جدیدی وارد سرمایه‌گذاری در عرصه فناوری و نوآوری شده‌اند که این موضوع را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم به برکت این ایام عزیز، کارهای ویژه‌ای را در این مجموعه شاهد باشیم.

استاندار اصفهان تأکید کرد: امیدواریم همین اقداماتی که در زمینه تولید علم و فناوری انجام می‌شود در آینده نزدیک برای پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد نیز انجام گیرد، همان‌طور که الآن شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، قطب علم و فناوری کشور است من مطمئنم در آینده‌ای نزدیک پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد هم به بهترین پارک علم و فناوری کشور تبدیل خواهد شد.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه:
لازمه رشد و موفقیت در عرصه‌های جهانی حرکت به سمت فناوری‌های نوین است
فولاد مبارکه امروز در دانشگاه‌ها، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها حضور پیدا کرده و از آن‌ها حمایت می‌کند تا به‌عنوان یک شرکت پیشرو تا ۴۰ درصد از محصولات خود را از نوع فولادهای باارزش‌افزوده بالا تولید کند و برای تبدیل شدن به یک شرکت دانشی نوین تاکنون گام‌های مؤثری برداشته است.

طی سال‌های گذشته، برخی از اساتید و نخبگان دانشگاه در فولاد مبارکه مستقر شده‌اند و امروز به‌عنوان عضوی از این صنعت، مشکلات حال و آینده آن را حل‌وفصل می‌کنند.

با رویکرد قبلی در فولاد مبارکه توانستیم با بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و مواد به‌جایگاه امروز برسیم که همه این تلاش‌ها منجر به بومی‌سازی ۹۰ درصدی در فولاد مبارکه شده است و گروه فولاد مبارکه امروز بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کند و پاسخ‌گوی بخش زیادی از نیازهای داخلی در صنعت کشور است.

امروز با افزایش رقابت‌های جهانی در صنعت، فولاد مبارکه رویکرد خود را بر مبنای نوآوری باز قرار داده تا با افزایش ارتباط با دانشگاه، اتفاقات مهمی را رقم بزند و به یک شرکت دانشی نوین تبدیل شود.

در راستای تحقق محصولات باارزش‌افزوده بالا، شرکت فولاد مبارکه فولاد زنگ‌نزن را تولید کرد که قیمت آن تا ۶ برابر بیشتر از فولادهای دیگر است و این یک دستاورد مهم در صنعت کشور به شمار می‌آید. این رویکردها و دستاوردها نشان از عزم جدی فولاد مبارکه برای تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر دارد.

در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های دنیا تجهیزاتی دارند که در صنعت کشور ما نیز چنین امکاناتی وجود دارد؛ اما باید با استفاده از نیروهای دانشی، موضوع دانش به‌طور ویژه‌ای در این شرکت‌ها فعال شود. به همین دلیل ما باید با رویکرد تحقیق و توسعه، زمینه را برای توسعه زیست‌بوم فناورانه در کشور مهیا کنیم.

امروز باید به سمت شرکت‌هایی حرکت کنیم که ارزش آن‌ها به دانش نوین آن‌هاست و این در حالی است که تجهیزات شرکت‌ها ارزش یک سازمان حساب می‌شود.

هدف‌گذاری برای اشتغال ۲ هزار نفر طی دو سال آینده، افزایش ۳ هزار میلیاردی مبادلات مالی با شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت از پایان‌نامه‌ها در قالب ۵۰۰ طرح، تشکیل ۱۵۰ هسته نوآور در دانشگاه‌ها، شکل‌گیری کسب‌وکارهای نوپا و سرمایه‌گذاری در ۵۰ شرکت بالغ دانش‌بنیان ازجمله اقداماتی برنامه‌ریزی‌شده در فولاد مبارکه است.

امیدواریم با تغییر نگاه‌های قبلی و رویکرد نوین در راستای تبدیل‌ شدن به یک شرکت دانشی، فولاد مبارکه اصفهان را به قطب نوآوری و فناوری کشور تبدیل کنیم و با ارتباط جامعه دانشگاهی با شرکت فولاد مبارکه بتوانیم تحولات مؤثری را در کشور رقم بزنیم.

هدف‌گذاری جدید فولاد مبارکه دیگر سرمایه‌گذاری بر روی تجهیزات نیست، بلکه سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی و حوزه دانش‌بنیان است. این اتفاق در سطح شعار باقی نمانده و با ایجاد یک شبکه گسترده و ایجاد زیرساخت‌های لازم طی ۱۵ ماه گذشته در شرکت، پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه در حال پیگیری است تا این زیست‌بوم به اهداف خود یعنی بالندگی ایران اسلامی، هرروز بیشتر از قبل نزدیک‌تر شود.

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:
 شرکت‌های دانش‌بنیان براساس نیاز صنعت و جامعه دست به تولید اختصاصی می‌زنند
دانشگاه‌ها دیگر تنها نهاد ملی علم نیستند و به‌زودی با ظهور پلتفرم‌ها شاهد فعالیت دانش‌شهرها به‌جای دانشگاه‌ها هستیم که ارکان مختلفی را در برمی‌گیرند.

در دنیای امروز هوش مصنوعی جایگاه خاصی دارد و تمدن غرب در حال پیگیری این موضوع به‌صورت جدی است و علی‌رغم فقر در اخلاق و معنویت، این تمدن به دنبال عرضه کردن خود به کشورهای دیگر است.

طی سال‌های گذشته فضای جدیدی در دانشگاه‌ها شکل ‌گرفته و دانشگاه‌های کلاسیک تبدیل به دانشگاه اجتماعی یا مدرن شده‌اند، اما امروزه شرکت‌های فراملی جای دانشگاه‌های مدرن را گرفته‌اند و صنعت و دانشگاه نیز مجبور به حرکت کردن در این راستا شده‌اند.

دانشگاه‌ها امروزه شرکای جدیدی پیدا کرده‌اند و همچنین تصدی‌گری دولت‌ها در آن به حداقل یا صفر رسیده است.

در جهان امروز، امپراتورهای دانش‌بنیان در حوزه تجاری در حال تحت تأثیر قرار دادن حکمرانی در دنیا هستند. به‌طور مثال، گوگل یک شرکت فراملیتی است که در حال تبیین معادلات جدید در دنیاست. در حقیقت این شرکت‌ها در حال پشت سر گذاشتن مرزها و علاوه بر این، در حال شکل دادن جغرافیای جدیدی در علم هستند.

در حال حاضر عمر دانشگاه‌های کلاسیک پایان یافته و اطلاعات در شبکه‌ها و جامعه شبکه‌ای موضوعیت پیدا کرده است؛ همچنین جنگ ترکیبی آغاز شده که در عرصه‌های مختلف در جریان است.

سیاست تولید دانش در حال تغییر به تقاضای دانش است، یعنی شرکت‌های دانش‌بنیان براساس نیاز صنعت و جامعه دست به تولید اختصاصی می‌زنند؛ بنابراین سند جدید تحول دانشگاه آزاد براساس همین رویکرد تنظیم شده است. قانون جهش تولید، امکانی را فراهم کرده تا دانشگاه آزاد اسلامی در پردیس‌های استانی خود، واحدهایی را در قالب پارک علم و فناوری ایجاد کند.

دانشگاه‌ها باید مکتب توسعه باشند و برای اداره کشور برنامه‌های تحولی و رشد ارائه کنند. چراکه به‌زودی با ظهور پلتفرم‌ها شاهد فعالیت دانش‌شهرها به‌جای دانشگاه‌ها هستیم که ارکان مختلفی را در بر می‌گیرند.

طبق آیات قرآن صنعت فولاد و پتروشیمی در خدمت مردم بوده و برای مردم تلاش می‌کند. صنعت برای مردم است و به همین خاطر دانشگاه نیز به کمک صنعت می‌آید تا خدمت بیشتری به مردم ارائه دهد.

فرید نعیمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد:
با تأسیس پارک علم و فناوری به دنبال افزایش ظرفیت نوآوری در سطح ملی هستیم
با تأسیس پارک علم و فناوری به دنبال افزایش ظرفیت نوآوری در سطح ملی هستیم و امیدواریم مسیر نوآوری در دانشگاه را از پارک علم و فناوری تا رسیدن به دانش‌شهر پیش ببریم.

طبق بیانات رهبر معظم انقلاب و روندهای علمی دنیا باید با علم به ثروت برسیم که یکی از چرخش‌های تحول‌آفرین در این زمینه حرکت به سمت پژوهش‌های اثرگذار است.

عامل رشد اقتصادی در بلندمدت، سرمایه‌گذاری در پژوهش است که موجب افزایش ظرفیت خلاقیت می‌شود. همچنین آموزش‌ها و پژوهش‌ها باید با بازار و نیازهای جامعه و صنعت ارتباط پیدا کنند که در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد با تأسیس پارک علم و فناوری با کمک صنایع به دنبال این موضوع است.

ظرفیت ایجادشده در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد، ۵۸ واحد و شرکت فناور است و برای این شرکت‌ها علاوه بر فضای کار اشتراکی، زیرساخت‌های خوبی فراهم شده که البته این حرکت به سمت تشکیل یک دانش‌شهر خواهد بود.

در چشم‌انداز موجود دانشگاه آزاد اسلامی هفت محور توسعه وجود دارد که دانش‌شهر به‌عنوان یکی از زیست‌بوم‌های این مجموعه در نظر گرفته شده است. این پارک مبتنی بر اقتصاد خصوصی راه‌اندازی شده و شرکت‌های زیادی ازجمله فولاد مبارکه، پالایشگاه نفت سپاهان و شرکت مشعل پویا پالایشگاه و… در آن فعال هستند.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.