شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 14 December , 2024 ساعت ×
تدوین سند چشم‌انداز ۱۴۲۰ تولید نفت خام
08 تیر 1400 - 9:53
شناسه : 14489
نشست شورای عالی انرژی به ریاست معاون اول ریاست جمهوری و با حضور وزیران نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، در این جلسه شورای عالی انرژی کشور به موجب ماده (۵) قانون اصلاح الگوی مصرف در زمینه سیاست‌گذاری، تنظیم و تدوین سیاست‌های کلی راهبردی بخش انرژی کشور و سند ملی راهبردی انرژی کشور، سند چشم‌انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ منتج از مطالعات طرح جامع انرژی کشور را با هدف تعیین گزینه بهینه تولید نفت خام برای تعیین نهایی چشم‌انداز تولید و سرمایه‌گذاری در بخش نفت خام موجود در مخازن کشف شده کشور را تصویب کرد.
ارسال توسط : منبع : شانا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در این نشست با بیان اینکه کشور بزرگ و با موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی مثل ایران همواره در منطقه پرتلاطم خاورمیانه تاثیرگذار بوده است، اظهار داشت: ایران با وجود داشتن رقبای جدی در منطقه، تاکنون نوانسته است با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات کشور در معادلات منطقه‌ای تاثیرگذار باشد.

وی با تاکید بر اینکه قدرت نظامی یکی از عوامل بازدارنده در برابر فشارها و توطئه‌های دشمنان ملت ایران است، افزود: ایران توانسته است در دهه‌های گذشته همواره در این منطقه تاثیرگذار باشد و قدرت خود را در برابر کشورهای رقیب افزایش دهد، اما در عین حال نتوانسته‌ایم از ظرفیت ذاتی و موقعیت جغرافیایی ایران به خوبی استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور، گفت: جوانان تحصیل کرده و با استعداد ایرانی یکی از فرصت‌های مهم کشور هستند که با اتکا به این جمعیت جوان باید چرخ‌های توسعه کشور را پیش از بسته شدن پنجره جمعیتی به حرکت درآورد؛ زیرا متاسفانه در ۲۰ سال آینده جمعیت ایران به سالمندی نزدیک می‌شود.

جهانگیری بااشاره به افزایش ظرفیت تولید و فروش نفت به عنوان یکی دیگر از عوامل قدرت کشور، بیان کرد: ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۰ درصد از سهم تولید جهانی نفت را در دست داشت، اما پس از پیروزی به‌دلیل اختلاف ‌نظرهای مدیریتی، توطئه و تحریم‌های ظالمانه دشمنان علیه کشور این سهم به ۴ درصد کاهش یافته است که در این راستا برخی از کشورهای منطقه از این فرصت استفاده کرده و سهم خود را در تولید و فروش نفت افزایش داده‌اند.

وی با بیان اینکه متاسفانه وضع به جایی رسیده است که با خارج شدن ایران از بازار نفت جهانی، اقتصاد دنیا دچار مشکل نمی‌شود، ادامه داد: وظیفه ملی ماست که با افزایش سرمایه‌گذاری و ورود فناوری‌های نو و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی بار دیگر سهم ایران را از بازارهای نفت جهان به دست ‌آوریم. البته ممکن است به‌دلیل شرایط زیست‌محیطی در آینده برای کشورهای تولیدکننده نفت که بیشتر از سهمیه مجاز خود نفت تولید می‌کنند، قوانین و مقررات محدودکننده‌ای وضع شود.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه استفاده حداکثری از نعمت نفت بزرگ‌ترین وظیفه ملی است، اذعان داشت: با یک سرمایه‌گذاری گسترده می‌توان سهم ایران در بازارهای جهانی نفت را افزایش داد، تا با بازگشت کشور به موقعیت پیشین خود در این بازار بتوان مشکلات اقتصادی و بیکاری را حل و فصل کرد. لذا باید برای رسیدن به این هدف، همکاری و هم‌افزایی همه مسئولان و ارکان کشور افزایش یابد.

گفتنی است، جهانگیری در ادامه از سازمان برنامه و بودجه خواست تا در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور بر منابع طبیعی اتکای بیشتری شود و راهکاری پیش‌بینی شود که درآمد بازار از افزایش تولید نفت در صندوق توسعه ملی فقط برای سرمایه‌گذاری استفاده شود.

سند چشم‌انداز تولید نفت خام تا افق ۱۴۲۰ تصویب شد

پیژن زنگنه وزیر نفت کشور طی گزارشی در خصوص سند چشم‌انداز تولید نفت خام تا افق سال ۱۴۲۰ با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی سال ۱۳۷۷، برای افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت متناسب با ذخایر موجود و برخورداری کشور از افزایش قدرت اقتصادی و امنیتی و سیاسی، عنوان کرد: ورود سرمایه‌گذاری‌های جدید، فناوری‌های نو و ایجاد بازار برای سهم نفت کشور از مهمترین عوامل توسعه بازار نفت خام جمهوری اسلامی ایران است که این سند چشم‌انداز با توجه به دانش و تجربه مدیران به‌منظور تعیین چشم‌انداز و گزینه‌های قابل دستیابی به تولید نفت و سرمایه‌گذاری برای توسعه ذخایر کشف شده تدوین شده است.

در این نشست بر بهره‌گیری‌ کامل از ظرفیت فروش نفت برای توسعه عمرانی، تلاش برای تجهیز و توانمندسازی شرکت‌های داخلی برای اکتشاف و تولید با تکیه بر بازار سرمایه، برنامه‌ریزی و تعریف مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری تاکید شد.

 تصویب دستورعمل اجرایی آیین‌نامه ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست

دستورعمل اجرایی آیین‌نامه ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست با هدف تدوین قوانین و مقررات برای بازار بهینه مصرف انرژی دیگر مصوبه نشست امروز شورای عالی انرژی بود که این بازار متمرکز در چارچوب قوانین و مقررات حاکم بر بازار بورس و اوراق بهادار تشکیل و اداره می‌شود.

گفتنی است، گواهینامه‌های صرفه‌جویی صادره توسط ناشران شرکت ملی گاز و توانیر در این بازار معامله می‌شود که طبق این دستورعمل اجرایی، گواهی صرفه‌جویی انرژی صادر شده اوراق بهاداری است که نشانگر حق مالکیت بر مقدار مشخصی از انرژی صرفه‌جویی شده در یک دوره زمانی مشخص است و عملکرد این بازار بر اساس قیمت بخشی و زمانی حامل‌های انرژی برق و گاز و محیط‌زیست تعیین خواهد شد.

شایان ذکر است که مقرر شد، بر اساس ماده ۲۶ ناشرین متعهد شوند گواهی اوراق بخش مشخصی از رشد مصرف انرژی سالانه کشور از طریق بهینه‌سازی انرژی را صادر کنند. در این نشست همچنین نظام‌نامه ثبت، اندازه‌گیری و راستی‌آزمایی آیین‌نامه ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست تصویب شد. همچنین در این نشست اعضای شورای عالی انرژی مقرر کردند با توجه به اینکه هر نوع سیاست‌گذاری مرتبط با حامل‌های انرژی در چارچوب اختیارات این شورا است و با توجه به جامعیت سند ملی راهبرد انرژی کشور، موضوعات مرتبط با پیش نویس سند شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان «سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر» از سوی سازمان برنامه و بودجه در بازنگری سند ملی راهبرد انرژی کشور لحاظ و برای تصویب به شورای عالی انرژی ارائه شود.

شورای عالی انرژی نیز مصوب کرد؛ مصوبه‌های کمیسیون صرفه‌جویی بازار بهینه‌سازی مصرف سوخت و محیط‌زیست توسط رییس سازمان برنامه و بودجه ابلاغ و لازم الاجرا است.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.