به گزارش اخبارفلزات، شهریار متوکل مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران با اعلام این خبر، اظهار داشت: با تدوین استراتژی نوین اکتشافی در سال ۱۳۹۷، اهداف و دورنمای فعالیتهای اکتشافی بهگونهای در نظر گرفته شده است که بتواند نیازهای بلندمدت شرکت ملی صنایع مس ایران را فراهم نماید. همچنین چشمانداز ارائهشده نگاهی علمی و عملی به آینده اکتشافات مس و ایجاد پشتوانه ذخایر معدنی بهمنظور توسعه پایدار در شرکت را در بر دارد.
وی افزود: افزایش عمق اکتشافی تا متوسط ۱۵۰۰ تا دو هزار متر و تاکید بر شناسایی و اکتشاف ذخایر پنهان و همچنین سایر تیپهای کانساری از جمله اهداف اکتشافی این امور هستند که مطالعات اکتشافی هدفمند و سیستماتیکی بهمنظور اکتشاف اینگونه مدلها در حال انجام است.
مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران، گفت: این امور در نظر دارد سطح حفاریهای اکتشافی خود را تا پایان سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۵۰ هزار متر در سال برساند. با توجه به پوشش سراسری اکتشافات از شمال غرب تا جنوب شرق و همچنین میزان حفاریهای پیشبینیشده در محدودههای اکتشافی جدید، امیدواریم نتایج مثبت و درخور توجه اکتشافات در سال جاری نیز تداوم یافته و به ثمر برسد.
متوکل بیان کرد: امیدواریم که با تکیه بر دانش نوین و بهرهمندی از نیروهای متخصص در زمینه اکتشاف و تلاش نیروهای خدوم و تمام عوامل دستاندرکار اکتشاف، به ذخایر جدید دیگری نیز دست یابیم.
وی ادامه داد: همچنین تکمیل حفاریها و شناخت ابعاد اصلی چند کانسار جدید شناساییشده و تخمین دقیق این ذخایر در دو سال آتی، میتواند در ارتقای جایگاه کشور از لحاظ ذخایر شناختهشده تاثیری شگرف بر جای بگذارد.
رشد ۱۰۳ درصدی حفاریهای اکتشافی نسبت به متوسط دوره ۵ ساله گذشته
مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اینکه با حمایت مدیرعامل شرکت مس و تلاشهای مستمر معاونت توسعه و اکتشافات موفق به انجام بیش از ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی در سال ۱۳۹۹ شدیم، اذعان داشت: رکورد هفت ساله اخیر میزان حفاریهای اکتشافی شرکت ملی صنایع مس ایران شکسته شده و این میزان حاکی از رشد ۱۰۳ درصدی حفاریهای اکتشافی نسبت به متوسط دوره پنج ساله گذشته است. در این راستا متراژ حفاری اکتشافی از میانگین کمتر از ۵۰ هزار متر طی پنج سال گذشته به بیش از ۱۰۰ هزار متر افزایش یافته است.
متوکل تصریح کرد: علاوه بر این، ادامه اکتشافات سطحی تکمیلی شامل زمینشناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک و توپوگرافی در مجموع به وسعت ۱۰۴ هزار و ۹۰۰ هکتار در محدودههای مستعد معدنی برآمده از مطالعات پهنههای اکتشافی و اندیسها و کانسارهای معدنی انجام شد.
وی یادآور شد: طی سال ۱۳۹۹ مطالعات زمینشناسی و آلتراسیون جمعا به وسعت ۳۴ هزار و ۱۰۰ هکتار، ژئوشیمیایی در مجموع با وسعت بیش از ۴۸ هزار و ۱۰۰ هکتار و ژئوفیزیک به وسعت ۱۵ هزار و ۳۰۰ هکتار و تهیه نقشه توپوگرافی به وسعت جمعا هفت هزا رو ۴۰۰ هکتار به انجام رسیده است. خوشبختانه مطالعات اکتشافی سطحی نسبت به متوسط دوره چهار ساله قبل رشد ۱۵۰ درصدی داشته و به رکورد بالاترین میزان مطالعات اکتشافی سطحی طی هفت سال اخیر دست یافتهایم. البته دستیابی به رکورد بالاترین میزان محدودههای ثبتی امیدبخش در هفت سال اخیر به تعداد ۹۰ فقره از دیگر موفقیتهای شرکت ملی صنایع مس ایران به شمار میرود.
مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد: اخذ پروانههای اکتشافی محدودههای امیدبخش و همچنین تمدید گواهی کشفها و اخذ پروانههای بهرهبرداری کانسارها و ذخایر معدنی طی دوره اخیر، در دستور کار قرار گرفته است. خوشبختانه رشد ۱۴۳ درصدی تعداد پروانههای اکتشافی و گواهیهای کشف و محدودههای ثبتی نسبت به متوسط دوره پنج ساله گذشته و افزایش تعداد پروانههای اکتشافی و گواهی کشف و محدودههای ثبتی از میانگین ۳۷ به ۹۰ فقره را در سال گذشته شاهد بودهایم.
متوکل اظهار کرد: سرعتبخشی به عملیات اکتشافی در پروانههای آن و همچنین تمدید گواهی کشفها و اقدام جهت توسعه عملیات اکتشاف و اخذ پروانههای بهرهبرداری نیز در دستور کار این امور قرار گرفته است. بهعنوان نمونهای از این فعالیتها میتوان به ارائه و پیگیری درخواست ثبت و صدور پروانه اکتشاف به نام شرکت ملی صنایع مس ایران در تعداد ۳۹ محدوده امیدبخش جدید به وسعت ۱۴۲۳ کیلومترمربع (برآمده از مطالعات پهنههای اکتشافی) جهت انجام اکتشافات تفصیلی به سازمان صنعت، معدن و تجارت استانهای مربوطه اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این مطالعات ناحیهای و بررسیهای اکتشافی و تعریف ۱۱ پهنه اکتشافی در مجموع به وسعت ۶۹ هزار کیلومتر مربع، در راستای اکتشاف ذخایر جدید و با توجه به پتانسیل مناسب متالوژنی مس پورفیری و سایر کانسارهای وابسته در امتداد کمربندهای متالوژنیک ایران عمده طرحهای شناسایی و پیجویی شرکت ملی صنایع مس ایران، در قالب تفاهمنامه همکاری مابین شرکت ملی صنایع مس ایران و سازمانهای صنعت معدن و تجارت استانهای مربوطه و با همکاری آن سازمانها انجام شد. در این راستا اجرای عملیات در پنج پهنه استانهای کرمان، خراسان رضوی، قم و آذربایجان غربی در مجموع به وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومترمربع در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه