به گزارش اخبارفلزات، وجیهاله جعفری رییس هیاتعامل ایمیدرو، در نشست تصویب صورتجلسه سرمایهگذاری این سازمان، برای توسعه فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی استان آذربایجان غربی با بیان اینکه برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، ۶۰ هزار میلیارد ریال طرح تصویب و امضا شد، اظهار داشت: در این نشست، ۲۰ بند در حوزههای اکتشاف، توسعه واحد فراوری طلا، استحصال املاح معدنی دریاچه ارومیه و …، تصویب و امضا شد.
وی افزود: بخش دیگری از بندها، در حوزههای زیرساختی از جمله احداث مسیر دسترسی به معادن و تامین برق، احداث واحدهای فراوری طلا، فروسیلیس، آهک هیدراته و کربنات سدیم، احداث ناحیه صنعتی طلا و جواهر و همچنین، اجرای طرحهای بخش معدن و صنایع معدنی از طریق طرح تام با پیگیری ایمیدرو و نیز احیای معادن راکد بود.
جزئیات برنامههای اکتشافی
رییس هیاتعامل ایمیدرو با اشاره به جزئیات صورتجلسه یاد شده در بخش اکتشاف، گفت: صدور پروانههای اکتشاف برای ۱۷ محدوده شناسایی شده در پهنههای متعلق به ایمیدرو (تکاب-پیرانشهر، زرشوران و آهک زرشوران) و استقرار شرکت مهندسی مشاور توسط ایمیدرو با بهرهگیری از متخصصان بومی طی ۲۰ روز پس از ارائه پروانههای اکتشاف، از جمله این مفاد است.
جعفری بیان کرد: برگزاری جلسه دفاعیه پهنههای مطالعه شده و خاتمه یافته تکاب- سونگون، ماکو ۱، ماکو ۲ و ارسال نتایج آن به ستاد وزارت صنعت، معدن و تجارت طی یک هفته و ارسال درخواست ثبت مجدد از سوی ایمیدرو و صدور پروانه اکتشاف محدوده تنگستن-اشنویه، بر اساس ظرفیتهای قانونی شورای معادن استان، از دیگر بندهای تصویب شده است.
وی ادامه داد: تکمیل مطالعات اکتشافی پروانههای اکتشاف و پهنههای آتی در سطح استان آذربایجان غربی طی یک سال، انتقال پروانههای اکتشافی پلیمتال گندمان و زاوه بوکان، از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی به ایمیدرو و انجام اکتشافات تکمیلی در حوزه اکتشاف انجام میشود.
رییس هیاتعامل ایمیدرو اضافه کرد: انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی تا ۲۰ هزار کیلومتر خطی در محدوده تکاب با تامین منابع ایمیدرو و اجرای سازمان زمینشناسی و انجام مطالعات غربالگری معادن سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در راستای سند ملی گهرسنگ، بخش دیگر از برنامههای ایمیدرو در استان آذربایجان غربی است.
طرحهای احداث واحدهای فراوری
جعفری با اشاره به برنامههای این سازمان در حوزه فراوری معادن و صنایع معدنی استان آذربایجان غربی، مطرح کرد: اجرای طرح توسعه فاز ۲ زرشوران و افزایش تولید شمش طلا، احداث واحد تولیدی فروسیلیس با ظرفیت ۱۲ هزار تن با تامین مواد اولیه از منطقه انجام میشود.
وی یادآور شد: احداث واحد تولیدی آهک هیدراته بر پایه پروانه اکتشاف سنگ آهک زرشوران، انجام مطالعات امکانسنجی احداث یک واحد تولید کربنات سدیم و تهیه و واگذاری حداقل یک بسته سرمایهگذاری هدفمند در راستای احیای معادن راکد، از دیگر موارد است.
اقدامات زیرساختی
رییس هیاتعامل ایمیدرو درباره برنامههای توسعهای ایمیدرو در حوزه زیرساختی معادن، اذعان کرد: احداث راههای دسترسی معادن به شهرستانهای مهاباد و پیرانشهر تا پایان ۱۴۰۱، مسیر دسترسی (میرسه-گاگش-شهرستین) و (بادکی-چایپاره) تا نیمه نخست ۱۴۰۳ و همچنین مشارکت مالی اجرای مسیر تکاب- دندی-زنجان، با تامین مالی منابع ایمیدرو و همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، از جمله این طرحها است.
معدن؛ پیشران توسعه آذربایجان غربی
محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی، در این نشست با بیان اینکه بحث اکتشاف، مهمترین چالش توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در این استان است، گفت: خوشبختانه بخش قابل توجهی از موانع پیشروی اکتشاف برداشته شده و باید مسیر توسعه باز شود. پس از انجام اکتشافات نیز موضوع فراوری را باید عملی کنیم.
وی افزود: طبق بیانات رهبری، خامفروشی آسیب جدی به کشور زده پس باید در زمینه فراوری معادن کشور اقدام کنیم. با توجه به معادن غنی در استان آذربایجان غربی، این بخش میتواند پیشران توسعه شود و سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال و ایجاد ارزش افزوده ایفا کند.
شایان ذکر است که در پایان نشست، این برنامهها در قالب صورتجلسه همکاری بین وجیهاله جعفری، رییس هیاتعامل ایمیدرو و محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی، امضا شد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه