به گزارش اخبارفلزات، این شرکت با خرید تجهیزات و انجام لاینکشیهای مختلف در کارخانههای خشکی درود ۱، ۲ و ۳ و در دریا بر روی سکوهای ابوذر و فروزان از سال ۱۳۹۵ تاکنون حجم گازهای مشعل در مناطق عملیاتی خارک و بهرگان اقدام را کاهش و در مسیر تامین خوراک مجتمع پتروشیمی خارک گام برداشته است، بهطوری که هماکنون از سوختن روزانه حدود ۹۳ میلیون فوتمکعب گازهای مشعل که سبب آلایندگی میشود جلوگیری و این گازها صرف خوراک برای تولید متانول و دیگر فراوردههای پتروشیمی خارک خواهند شد.
بر اساس محاسبات انجامشده و با در نظر گرفتن تجزیه و تحلیل گازهای دریافتی این موضوع سبب جلوگیری از ورود ۸۰۰ تن CO2 و ۲۰۸ تن SO2 در روز به اتمسفر شده است. علاوه بر این با اجرای پروژه جامع جمعآوری گازهای همراه نفت در میدانهای نفتی سروش و نوروز، در منطقه عملیاتی بهرگان نیز میانگین گازهای سوزانده شده بهطور قابلتوجهای کاهش یافته است.
اجرای پروژه زیستپالایی
در پروژه مشاوره، انتقال دانش لجنزدایی، لایروبی و بازیافت محیطزیستی پساب و پسماندهای نفتی در جزیره لاوان که شامل پاکسازی و بازیافت حدود ۶۷ هزار تن ضایعات رسوبی، لجن و پساب نفتی و رسوبات آلوده موجود در بستر گودال دپوی موقت موجود در جزیره لاوان بوده است، با استفاده از بسته پرتابل بازیافت و زیستپالایی پسماندهای جامد نفتی که طراحی و ساختهشده از سوی پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی پیمانکار پروژه است، طراحی و اجرای عملیات زیستپالایی با استفاده از میکروارگانیسمهای تجزیهکننده نفت با روش بایوپایل (biopile) و با طراحی فرایند خلاقانه اجرایی و فرایند زیستپالایی تا کاهش میزان بار آلایندگی و رسیدن به استانداردهای سازمان حفاظت محیطزیست بهدرستی انجام شده است.
امحای ۶۰۰ مترمکعب کندههای حفاری
۶۰۰ مترمکعب کندههای حفاری پایه روغنی تولیدشده در پروژههای توسعه میدانهای اسفند، سیوند و دنا (EPDF) به روش بیولوژیکی امحا و سایت جامع مدیریت بازیافت در منطقه عملیاتی لاوان راهاندازی و راهبری شده است، همچنین با تهیه و استقرار دستگاه استاندارد، نابودسازی و بیخطرسازی لامپهای فلورسنت و پسماندهای حاوی جیوه در منطقه عملیاتی لاوان اجرا شد.
احیای ۱۸۰۰ مترمربع بستر مرجانی
در این طرح که از سوی پژوهشکده محیطزیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیطزیست ایران در طرح مدیریت بازسازی و احیای آبسنگهای مرجانی در آبهای اطراف جزیره خارک اجرا شد، با استفاده از توان متخصصان سازمان حفاظت محیطزیست ایران و با روشهای مختلف سنتی و نوین همانند تکهبرداری و قلمه زدن، ایجاد خزانههای ثابت و شناور، کاشت قلمههای مرجانی بر بسترهای مصنوعی و طبیعی (فاکس پلیت، نانوفاکس پلیت، فاکسراک)، ایجاد بسترهای سرامیکی چندشاخه و زیرسازههای الکتریکی و تکثیر جنسی، بازسازی بسترهای مرجانی آسیبدیده در حال اجراست، همچنین طرح پاکسازی خاکهای آلوده به ترکیبات نفتی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت در بستر پیت بزرگ منطقه خارک اجرایی شده است.
ایمنسازی و تعمیر چاهها
بهمنظور پیشگیری از حوادث محیطزیستی ناشی از نشت نفت و آلودگی به محیط دریا از چاههای قدیمی و آسیبدیده موجود در منطقه عملیاتی بهرگان، عملیات ایمنسازی و تعمیرات چاهها با اختصاص یک دکل حفاری و صرف هزینه ارزی قابل توجه در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و برای چاههای شماره ۵-۶-۷-۸ میدان نفتی نوروز و چاههای SR6-SR7-SR8-SR16-SR2A در میدان نفتی سروش در دستور کار قرار گرفت و ایمنسازی آنها با اولویت پیشگیری از بحرانهای زیستمحیطی انجام شد.
بهینهسازی سیستم تصفیه پساب صنعتی
با بهینهسازی فرایند، اصلاح ساختار و راهبری کارآمد سیستم تصفیه پساب صنعتی (CFU) در منطقه عملیاتی بهرگان و اختصاص مخازن ۱۱ و ۱۲ برای تصفیه پساب صنعتی، پارامترهای آلاینده در پساب خروجی بهشدت کاهش یافته است.
تصفیه پساب صنعتی در قشم
بررسیهای فنی، عملیاتی و انجام مطالعات در زمینه فرآیندها و زیرساختهای مربوط به تصفیه پساب صنعتی در منطقه عملیاتی قشم از سوی پژوهشگران محیطزیست جهاد دانشگاهی گیلان و با راهبری مسئولان پژوهش و فناوری و امور اچاسئی شرکت نفت فلات قاره ایران بهمنظور بهینهسازی و رفع نواقص فرآیندی موجود در پساب خروجی بهطور موفقیتآمیز انجام شده است.
تعمیر مخزن TO4 سیری
تعمیرات اساسی مخزن ۵۷۰ هزار بشکهای TO4 منطقه عملیاتی سیری بهمنظور مدیریت بهینه پسابهای صنعتی و کاهش بار آلایندگی تخلیهشده به محیط دریا در دستور کار قرار گرفته است.
پاکسازی محوطههای قدیم و معدن خاک سرخ
پاکسازی و بهینهسازی کاربری محوطههای مربوط به زبالهسوز قدیم و معدن خاک سرخ در منطقه عملیاتی سیری از زبالهها و ضایعات انباشته شده در سالهای گذشته اجرا شده است.
طرح خوداظهاری محیطزیستی و ارسال مستمر گزارش اندازهگیریها از خروجیهای دودکشها، پسابهای صنعتی و هوای محیطی به ادارات کل محیطزیست استانهای بوشهر و هرمزگان شامل اندازهگیری ۲۰۵ نقطه پایش منابع دودکش، ۶۰ نقطه پایش پسابهای صنعتی و ۷۴ نقطه هوای محیطی و صوت در سطح مناطق ششگانه عملیاتی، از دیگر طرحهای محیطزیستی شرکت نفت فلات قاره ایران است که بدون وقفه و به طور کامل انجام شد.
بر اساس این گزارش، به حداقل رساندن و کاهش آثار مخرب فعالیتهای توسعه انسانی و صنعتی در محیطزیست دریایی در محدوده مناطق عملیاتی ششگانه شرکت نفت فلات قاره ایران مهمترین شعار محیطزیستی این شرکت است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه