به گزارش اخبارفلزات به نقل از دنیای معدن، صنعت فولاد یکی از صنایع بزرگ کشور است که نقش مهمی در تولید ملی، اشتغالزایی و تامین ارز مورد نیاز کشور دارد. در سال های گذشته زنجیره فولاد در داخل کشور چنان توسعه پیدا کرده که ایران از یک واردکننده به صادرکننده انواع محصولات فولادی تبدیل شده است به گونهای که صنایع مرتبط با زجیره فولاد از سنگ آهن تا محصولات نهایی مانند ورق، میلگرد، تیرآهن و … تقریبا همه نیازهای داخلی را تامین می کنند و در برخی محصولات نیز به علت وجود مازاد تولید بر نیاز کشور، در حال صادرات هستیم.
هرچند فولاد نقش مهمی در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، مسکن، صنایع نفت و گاز و صدها صنعت ریز و درشت دارد اما علیرغم پیشرفت های چشم گیر در تولید و عرضه فولاد، بازار داخلی فولاد همواره در التهاب بوده و قیمت های موجود در بازار علیرغم استفاده از انرژی یارانه ای، دستمزد ریالی کارگران و.. بسیار فراتر از نرخهای جهانی است.
در شرایطی که تولید فولاد در کشور حدود ۳۰ میلیون تُن بوده و مصرف داخلی به ۱۵ میلیون تُن می رسد گرانیهای افسارگسیخته محلی از اعراب ندارد و به سیاست گذاری ناقص در زنجیره فولاد برمی گردد، همین موضوع وکلای مردم در خانه ملت را برآن داشت که طرح « توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با هدف تنظیم بازار داخل و حمایت از صادرات» با هدف ساماندهی بازار فولاد تدوین کنند.
قدر مسلم طرح کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای ساماندهی بازار فولاد را می توان رویکردی سازنده برای صنعت فولاد برشمرد چراکه با این طرح بساط جولان و سوءاستفاده سوداگران در بازار جمع شده و موضوعاتی مانند سامانه بهین یاب، مجوزهای مچینگ و… ساماندهی میشود.
شاه بیت طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد الزام به فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس است
حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه شاه بیت طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» الزام به فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس است، می گوید ضمانت اجرایی این موضوع نیز این است که عدم فروش تمامی محصولات زنجیره فولاد در بورس جرم تلقی شده و مجازات سنگینی برای متخلفان دارد.
وی افزود: این طرح در ۵ ماده تدوین شده است؛ بخش نخست طرح مذکور مربوط به تعاریف، بخش دوم فروش داخل و بخش سوم صادرات است همچنین قسمت چهارم بر تشکیل کمیته رصد و پایش بازار فولاد به منظور جلوگیری از سوءاستفاده و آخرین بخش بر استفاده از سامانه جامع تجارت تاکید دارد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم می افزاید براساس طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» هیچ کدام از محصولات زنجیره فولاد مشمول معافیت مالیاتی نمی شوند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در تشریح ترکیب کمیته رصد و پایش بازار فولاد که در طرح کمیسون متبوعش از آن نام برده شده است، تصریح کرد: این کمیته به عنوان تنظیم گر عمل می کند و وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس، وزیر اقتصاد یا معاون وی، نماینده کمیسیون صنایع و معادن مجلس، رئیس اتاق بازرگانی، روسای انجمن های فولاد، سنگ آهن و نورد کاران و دادستان کل کشور یا نماینده وی اعضای این کمیته هستند.
وی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به تولید، فروش، واردات، صادرات و مصرف کالاهای فولادی باید در سامانه جامع تجارت توسط تولیدکنندگان و فعالان زنجیره تامین و توزیع فولاد ثبت شود، ادامه داد: در صورت اجرایی نشدن این موضوع، حمل و نقل، صادرات و خرید و فروش این محصولات در بورس کالا غیرمجاز است.
براساس این گزارش طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» در دستورکار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
آشفتگی بازار فولاد و رانتهای میلیاردی وکلای مردم در خانه ملت را بر آن داشت تا با تدوین طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» به دنبال تنظیم بازار فولاد و بازگشت آرامش به این زنجیره باشند.
ارسال توسط : یاسمن عباسی
ثبت دیدگاه