به گزارش اخبار فلزات و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوبآهن اصفهان، یکی از شاخصههای اصلی توسعه پایدار در بعد ملی، ایمنی و سلامت هموطنان است. به عنوان مثال، توسعه پایدار در بخش ساختمان یعنی سرپناه ایمن و این موضوع برای کشور ما که بر روی کمربند زلزله قرار گرفته و در طول سال، متاسفانه حداقل دو تا سه زلزله را تجربه میکنیم،حیاتی است. در یک زلزله به طور متوسط در عرض چند ثانیه فاجعهای بزرگ رخ میدهد که آثار آن تا سالها پابرجا و بعضا غیرقابل جبران است. بنابراین باید تولید محصولات ایمن در خدمت ساخت و ساز ایمن قرار گیرد.
محمد قاسم وتر در خصوص اهمیت استفاده از تیرآهن بال پهن در ساختمان، اظهار کرد: ساخت و ساز ایمن، ثمره همکاری چندین سازمان و گروهی از متخصصین است، به عنوان مثال تولید مصالح ساختمانی استاندارد، حضور مهندس آگاه و پیمانکار مجرب، همکاری مستمر سازمان نظام مهندسی، شهرداری و مهمتر از همه بهرهگیری از آییننامهها و تحقیقات به روز دنیا ازجمله مهمترین پارامترها در مقوله ایمنی سازهها به شمار میروند اما متاسفانه در این بین برخی از مسائل به نحوی ترکیب میشوند، سازمان استاندارد کشور نیاز است مانند کشورهای پیشرفته، مسئول و مرجع قانونی تدوین تمام آییننامهها و تفسیر آنها باشد.
تیرآهن بال پهن مکانیزه یا تیر ورق دستی بدون کنترل؟
نویسنده کتاب تحلیل و طراحی لرزهای سازههای فولادی در ادامه به تولید تیرآهن بال پهن در ذوبآهن اصفهان پرداخت و گفت: تولید تیرآهن بال پهن تا سایز ۳۰۰ میلیمتر در ذوبآهن اصفهان جای خوشحالی دارد و امیدوار هستیم تولید تا سایز یک متر این محصول را در این کارخانه بزرگ شاهد باشیم. این تیرآهن با فرایند نورد گرم و منطبق با آخرین استانداردهای روز و تستهای مکانیزه تولید میشود و قطعا در مقایسه با تیر ورقها که به صورت دستی و بدون کنترلهای تخصصی تولید میشود، ارجحیت دارد و ارمغان آن ایمنی و آسایش برای مصرفکنندگان است.
وی در خصوص مقایسه ساختمانهای بتنی و فولادی نیز بیان کرد: عمده ساختمانهای بتنی به دلیل اینکه مشخصات و ترکیب مصالح آنها به صورت عینی و دستی کنترل میشوند، خود میتواند ایمنی را به دلیل منافع اقتصادی نوع ساخت تحتالشعاع قرار دهد. به عنوان مثال، تنها یک مرحله آن که ساخت بتن است تا این ترکیب استاندارد ساخته شده و به محل احداث ساختمان تحویل داده شود، تستهای بسیاری را باید بگذراند که نیاز است هر یک از آنها موشکافانه کنترل شوند و متاسفانه کمتر این اتفاق رخ میدهد اما در سازههای فولادی کلیه مراحل ساخت مقاطع به صورت مکانیزه دنبال میشوند، مانند سبد متنوع محصولات ساختمانی ذوبآهن اصفهان که به عنوان یک برند معتبر از دیرباز تاکنون کیفیت خود را حفظ کرده است.
ارزشآفرینی در بعد ملی
این صاحب نظر عرصه سازههای فولادی در کشور ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی بر اساس انعقاد تفاهمنامه با کارخانه ذوبآهن اصفهان به عنوان تنها تولیدکننده تیرآهن بال پهن در کشور میتواند از همان ابتدای طراحی نقشه ساختمانها، فرایند احداث آنها را بر اساس این محصولات ایمن طراحی و محاسبه کند و ذوبآهن اصفهان نیز سبد محصولات مورد نیاز را در بخشهای گوناگون بر این اساس تولید کند. این تفاهمنامه ایمنی تضمین شده، تسریع در ساخت و ساز، کاهش قیمت تمام شده ساختمان و مزایای بسیار بیشتری را در پی دارد.
وتر گفت: عوامل بسیاری مانند ایمنی، معماری، نمای ظاهری، اقتصاد، سنخیت با بافت محل قرارگیری سازه، رعایت مسائل لرزهای، زیستمحیطی، بازگشت مجدد مصالح به چرخه تولید و … بر شاکله ساختمان تاثیرگذار هستند و خوشبختانه فولاد ازجمله مصالح ساختمانی است که به واقع دوستدار محیط زیست محسوب میشود زیرا اجزای یک سازه فولادی پس از تخریب، در خدمت ساخت و سازی جدید قرار میگیرند.
وی بیان کرد: ستون و تیر، اجزای اصلی تشکیلدهنده یک سازه فولادی محسوب میشوند که تیرها جهت انجام وظیفه اصلی خود (تحمل بار به صورت خمش) باید از پروفیلهای مرتفع و ستونها نیز ترجیحا جهت انجام وظیفه بهتر (تحمل بار به صورت فشاری) به وسیله تیرآهن بال پهن ساخته شوند تا حداکثر استفاده مفید از ظرفیت پروفیلها به عمل آید. در آییننامههای تدوین شده با محوریت زلزله در دنیا، بسیار در زمینه شکلپذیری سخن گفته شده است بنابراین المانهای فولادی باید قابلیت تحمل شکلپذیری بالایی در قابهای لرزه بر را داشته باشند. پروفیلهای فولاد تولیدی ذوبآهن جهت سازه از کلاس St-۳۷ است که برای سیستمهای لرزه بر بسیار مناسب است زیرا هم جوشپذیری و هم شکلپذیری مناسبی ارائه میدهند. اگر بتوان با تولید پروفیلهای بال پهن فولادی از کلاس بالاتر مانند St۵۲ برای ستونها و بقیه اجزای سازه فولادی استفاده کرد، در این حالات میتوان تا بیش از ۲۰ درصد وزن سازه را سبکتر کرد که در بعد ملی، صرفه اقتصادی بزرگی را نصیب کشور میکند.
اندیشه دانشگاه و تجربه صنعت، دو بال مهم تحقق توسعه پایدار مهندس پایه ارشد محاسبات سازمان نظام مهندسی در خصوص ارتباط کاربردی صنعت و دانشگاه نیز گفت: نگاه صنایع در کنار بازار، نیاز است به دانشگاه بیش از گذشته معطوف باشد زیرا تولید دانشمحور و آیندهنگر همواره در بازار جایگاه خودش را حفظ خواهد کرد، به نحوی دیگر میتوان گفت، اندیشه دانشگاه و تجربه صنعت دو بال مهم تحقق توسعه پایدار مدنظر مسئولان کشور محسوب میشوند که میتواند به تولیدات دانشبنیان منجر شود.
انتهای پیام//
ثبت دیدگاه