چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025 ساعت ×
دارایی پربهره
27 خرداد 1400 - 10:15
شناسه : 13876
مدیر حسابداری صنعتی شرکت فولاد خوزستان مطرح کرد؛ بازده دارايی را می‌توان يکی از شاخصه‌های اساسی سودآوری سازمان‌ها دانست که نشان می‌دهد واحد توليدی تا چه ميزان توانسته است از دارايی‌های خود در مسير رشد درآمد و سود استفاده کند. اتخاذ سياست مناسب در حوزه نگهداری بهتر از دارايی‌هايی نظير ساختمان‌ها و تجهيزات و مديريت بهينه توليد و فروش محصولات سبب می‌شود تا سازمان بتواند به بازدهی و بهره‌وری مناسبی از دارايی‌های خود دست يابد. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان يکی از بزرگ‌ترين واحدهای فولادی کشور، توانسته است با اتخاذ سياست‌های مناسب، به سودآوری قابل‌توجهی دست يابد و بازدهی دارايی‌های خود را بهبود ببخشد.
ارسال توسط : نویسنده : علیرضا کعبی نژاد منبع : ماهنامه اخبارفلزات
پ
پ

شرکت‌ها برای به دست آوردن سود، برنامه‌ریزی و بهره‌برداری می‌شوند و به دنبال این تصمیم، سرمایه‌گذاری می‌کنند و به تهیه و جذب منابع لازم، ماشین‌آلات، تجهیزات و نیروی کار متناسب می‌پردازند و فرایند تولید خود را شروع می‌کنند. بنابراین دستیابی به بهره‌وری بالاتر از سرمایه‌گذاریِ صورت‌گرفته باعث ایجاد بازده بیشتر دارایی‌ها می‌شود.

از مهم‌ترین پارامترهای موثر در افزایش بازده دارایی‌ها می‌توان به استفاده بهینه از مواد و کاهش ضایعات، ارتقای راندمان تولید و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود، کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات از طریق بهره‌برداری صحیح از ماشین‌آلات و تجهیزات، نگهداری صحیح ساختمان‌ها و تاسیسات و آموزش مناسب نیروی انسانی اشاره کرد. همچنین پیشنهاد می‌شود که سازمان‌ها در همین راستا استراتژی‌هایی نظیر استفاده از فناوری‌های روز، جایگزینی ماشین‌آلات و تجهیزات فرسوده، عدم سرمایه‌گذاری در دارایی‌های غیرمولد، استفاده از مواد و قطعات یدکی باکیفیت، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و به کار گرفتن نظام‌ها و ابزارهای مدیریتی نوین را اتخاذ کنند تا به این ترتیب، بهره‌وری و سودآوری خود را افزایش دهند و بازدهی دارایی‌های خود را به حداکثر برسانند.

برای رسیدن به این پارامترها نیاز است که سیاستِ به دست گرفتن سهم بیشتر از بازار، که تولید مستمر را در پی خواهد داشت، یکی از اهداف مدیریت باشد؛ زیرا بازده دارایی‌ها ملاکی برای سنجش کارایی مدیریت و هییت‌مدیره و همچنین ضامن حقوق سهام‌داران است.

مسير پرپيچ‌وخم توسعه صنعت فولاد

صنعت فولاد با چالش تحریم و تکمیل زنجیره تولید و افزایش نرخ تورم روبه‌روست. شرکت فولاد خوزستان، برای کاهش ریسک تحریم، از سال‌های گذشته هدف استراتژیک توسعه بومی‌سازی و حمایت از تولید داخلی را در نقشه استراتژی خود تعریف و برای بومی‌سازی قطعات استراتژیک خارجی برنامه‌ریزی و در همین راستا، با شرکت‌های دارای دانش فنی بالا، موسسات پژوهشی، دانشگاه‌ها و پارک‌های علمی و فناوری قراردادهایی منعقد کرده است.

چالش بعدی صنعت فولاد، تکمیل زنجیره تولید است. در همین راستا، شرکت‌های فولادی برای اطمینان از تولید و فروش و همچنین مدیریت منابع مالی و کنترل ریسک‌های وارده به شرکت، نیاز به تکمیل زنجیره تولید از اول خط تا تولید برای مصرف‌کننده نهایی دارند تا بتوانند در این محیط کسب‌وکار پرتلاطم به بقای خود ادامه دهند.

چالش بعدی این صنعت نرخ تورم است و شرکت فولاد خوزستان برای مدیریت منابع مالی و همچنین دارایی جاری با شرکت‌های مهم و تولیدکننده مواد و قطعات استراتژیک، که از شرکای مهم برشمرده می‌شوند، قراردادهایی بلندمدت برای کاهش ریسک‌های وارده از این منظر امضا کرده است.

در مسير سودآوری

نظام‌ها، ابزارها و رویکردهای مدیریتی مانند مدیریت استراتژی، مدیریت عملکرد سازمان، مدیریت دانش، مدیریت کیفیت، مدیریت فرایندها، تعالی سازمانی، مشارکت و کار تیمی، مدیریت بهره‌وری، مدیریت تکنولوژی، بهینه‌سازی و الگوبرداری از بهترین‌ها تاثیر بسیاری بر ارتقای سطح نظام مدیریت سازمان و به دنبال آن بازده دارایی‌ها خواهند داشت. تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم نظام‌های مذکور، در صورت حفظ یکپارچگی و ایجاد انسجام و هماهنگی سازمانی، کاملا مشهود است و می‌تواند صنایع فولادی را در نیل به اهداف و چشم‌اندازهای پیش‌بینی‌شده یاری کند.

فرمول محاسبه حاشیه سود، تقسیم سود به فروش است و محاسبه گردش دارایی با تقسیم مبلغ فروش به دارایی انجام می‌شود. بنابراین مبلغ فروش عاملی تعیین‌کننده در سودآوری سازمان است. شرکت فولاد خوزستان، با تهیه بودجه و تمرکز بر اهداف استراتژیک فروش بهینه محصولات فولادی، صادرات پایدار و افزایش فروش، اقدام به ارتقای سودآوری خود می‌کند.

شرکت فولاد خوزستان، با توجه به نزدیکی به خلیج فارس و داشتن اسکله اختصاصی در بندر امام (ره)، از توانایی صادرات شمش با کمترین هزینه برخوردار است. بنابراین، علاوه بر برنامه‌ریزی برای فروش در داخل، این قابلیت را نیز دارد که در صورت داشتن مزیت، جوابگوی مشتریان خارجی و صادرات نیز باشد و به همین دلیل است که بازدهی دارایی روبه‌رشدی را تجربه کرده است.

سهم شرکت فولاد خوزستان در اسناد بالادستی و چشم‌انداز ۱۴۰۴ مشخص و در همین راستا، برنامه طرح توازن خطوط تولیدی در دو حوزه زیر سقف و بیرون از کارخانه تدوین شده است. پروژه‌های مشخص‌شده در زیر سقف شامل اصلاح و نوسازی و ایجاد خطوط ریخته‌گری و کوره‌ها و نیز ایجاد کارخانه تولید آهن اسفنجی به منظور رفع کمبود مواد اولیه مورد نیاز است و پروژه‌های بیرون از کارخانه عبارت‌اند از خرید معادن و شرکت‌های تولید کنسانتره، خرید شرکت تولید فولاد شادگان به منظور افزایش تولید فولاد و همچنین طراحی خرید شرکت نوردی برای تکمیل زنجیره تولید و حضور در صنایع بالا و پایین‌دستی.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.