به گزارش اخبارفلزات، منصوریزدیزاده مدیرعامل ذوبآهن ضمن تبریک پنجاه و ششمین سالروز تاسیس شرکت و گرامیداشت شهدای این مجتمع بزرگ صنعتی و بنیانگذاران آن، اظهار داشت: ذوبآهن اصفهان قابلیتها و توانمندیهای بسیار بالایی دارد و انشاالله با تامین نهادههای تولید به جایگاه واقعی خود میرسد. در همین راستا خوشبختانه کوره بلند شماره یک ذوبآهن اصفهان به دست توانمند تلاشگران کارخانه و با زحمت شبانه روزی در مدار تولید قرار گرفت و ثمرات آن را شاهد بودیم.
وی افزود: نوسات انرژی از جمله آب، برق، گاز، مواد اولیه و… در روند تولید کوره اختلالاتی را ایجاد میکرد، اما ۱۳ درصد رشد تولید چدن در سال جاری رقم خورد.
مدیرعامل ذوبآهن در خصوص پروژه های در حال اجرای این شرکت، گفت: در حوزه آب، اجرای پروژه ساخت تصفیه خانه پساب به صورت BOT توسط شرکت مپنا در حال اجرا است، پروژه اکسیژن پلنت با ظرفیت ۲۵ هزار نرمال متر مکعب با بهبود شرایط در نیمه نخست سال آینده به بهرهبرداری میرسد،کوره پاتیلی LF در جهت بالانس نسبی تولید فولاد و چدن در حال اجراست که امیدواریم در مسیر تسریع قرار بگیرد، در همین راستا چشمانداز خوبی برای ذوبآهن اصفهان متصور هستیم.
یزدیزاده بیان کرد: تامین مواد اولیه چالشی است که گریبانگر صنایع فولادی کشور شده و امیدواریم مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه تصمیم جدی بگیرند تا نرخ تولید فولاد کشور دچار آسیب نشود و در ذوبآهن اصفهان تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا مانند ریل با کمترین محدودیت به ثمر بنشیند.
ذوبآهن مادر صنعت فولاد کشور
آیتالله رهبر مسئول دفتر هماهنگی تبلیغات اسلامی ذوبآهن هم در این مراسم با اشاره به اهمیت این شرکت در توسعه صنعت کشور و اشتغالزایی، عنوان کرد: این مجتمع عظیم صنعتی به عنوان مادر صنعت فولاد کشور، موجب راهاندازی معادن کشور شده است و در این راستا نباید مورد بیمهری قرار میگرفت و معادن را از آن جدا میکردند. لذا مسئولان به مشکلات این مادر مهربان صنعت کشور توجه بیشتر داشته باشند و برای حل مشکلات آن به ویژه مواد اولیه تصمیمات موثر بگیرند.
تولید ۳۰ میلیون تن فولاد
بهرام سبحانی مدیرعامل اسبق ذوبآهن اصفهان و رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز ضمن تبریک سالروز تاسیس شرکت و همچنین بهرهبرداری از مجتمع فولادمبارکه، اذعان داشت: هماکنون تولید فولاد ایران حدود ۳۰ میلیون تن است در حالی که ظرفیت نصب شده آماده به کار آن بیش از ۴۰ میلیون تن برآورد شد. البته برخی از آنها جدیدا راهاندازی شده و تعدادی هم درگیر لجستیک و تامین مواد اولیه هستند. متاسفانه در تابستان سال جاری قطعی برق هم به عنوان یک چالش دیگر، تولید فولاد کشور را تحت تاثیر قرار داد و در زمستان نیز قطعی گاز را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: ذوبآهن اصفهان به نوعی در ایجاد این ظرفیت تولید نقش آفرین بوده و توسعه صنعت فولاد کشور از مسیر ذوبآهن اصفهان محقق شده است که اشتغالزایی تنها یک مورد از دستاوردهای آن به شمار میرود.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تصریح کرد: به عنوان نمونه در هلدینگ میدکو سه شرکت فولاد سیرجان، فولاد زرند و فولاد بوتیای ایرانیان توسط مدیران ذوبآهنی اداره میشوند که این افتخار بزرگی به شمار میرود.
سبحانی گفت: تولید فولاد در خارج از فنس کارخانه برای ذوبآهن اصفهان باید مورد توجه قرار گیرد تا بتواند از انرژیهای مختلف مانند آب، مواد اولیه و … بهرهمند شود و سبد تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا را گسترش دهد.
تولید ریل ملی با قدمتی ۲۵ ساله
حسین آذربایجانی قائم مقام اسبق مدیرعامل ذوبآهن اصفهان در این آیین، تصریح کرد: این شرکت موفقیتهای بسیاری در زمینههای گوناگون کسب کرده و از جمله آنها تولید ریل ملی است که از ۲۵ سال پیش در کارخانه مورد توجه قرار داشت و در دوره مدیریت عاملی منصور یزدیزاده به دست توانمند تلاشگران این شرکت به ثمر نشست و کشور از واردات این محصول استراتژیک بی نیاز شد.
وی یادآور شد: انتظار افزایش تولید کمی و کیفی را در ذوبآهن اصفهان از مسئولان وقت داریم، البته در جریان کمبود مواد اولیه هستیم، اما نیاز است برای این موضوع راهکار بلندمدت اندیشیده شود تا کارخانه بتواند با ظرفیت کامل تولید داشته باشد.
قائم مقام اسبق مدیرعامل ذوبآهن اصفهان به تشکیل انجمن پیشگامان شرکت اشاره کرد و گفت: این انجمن به منظور بهرهگیری از دانش و تجربه پیشگامان ذوبآهن پس از اخذ مجوزهای مورد نیاز تاسیس شد تا از این مسیر پیشگامان و مسئولان شرکت بتوانند در کنار یکدیگر برای تولید و توسعه ذوبآهن بزرگ برنامهریزی نمایند.
آذربایجانی عنوان کرد: انجمن حاضر برنامههای بسیاری را تدوین کرده است که متاسفانه با شیوع ویروس کرونا همزمان شد و انشاا… با بهتر شدن شرایط این برنامهها به مرحله اجرا میرسد.
فولاد زرند ایرانیان برادر کوچکتر ذوبآهن
ماشاالله سهراب نژاد مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان و پیشگام ذوبآهنی نیز در این مراسم، وجود این شرکت را حاصل تلاش و جهاد پیشکسوتان دانست و گفت: ذوبآهن اصفهان ۵۶ سال به صنعت کشور خدمت کرده است و هزاران انسان از جای جای این مملکت آمدند و در این صنعت مقدس از جان مایه گذاشتند تا امروز هر کس در صنعت سخنی برای گفتن دارد یا ذوبآهنی است یا شاگرد یک ذوبآهنی محسوب میشود.
وی افزود: امروز فولاد زرند ایرانیان برادر کوچکتر ذوبآهن است و این صنایع همچنان با چالش سنگآهن و زغالسنگ مواجه هستند. مسئولان باید کمک کنند تا این صنایع برای تامین مواد اولیه مشکل نداشته باشند. لذا دو میلیارد تن زغالسنگ در معادن کشور وجود دارد که برای بهرهگیری از آن باید اقداماتی انجام شود تا صنایع کشور محتاج واردات زغال نباشند.
مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان، اظهار کرد: در خصوص سنگآهن شرایط بدتری حاکم است و با وجود اینکه سنگ با عیار ۶۰ را تنها ذوبآهن اصفهان و فولاد زرند ایرانیان باید استفاده کنند، اما تجار هم در خرید آن رقابت میکنند که موجب افزایش قیمت شده و این تولیدکنندگان آسیب میبینند.
سهراب نژاد در پایان خاطرنشان کرد: وقتی سایر نهادههای تولید مانند گندله و کنسانتره برای تولیدکنندگان سهمیهبندی شده است، چرا این کار برای سنگآهن که زیربنای همه آنهاست انجام نمیشود. ذوبآهن سرچشمه زلال همه تلاشهای بزرگان صنعت فولاد کشور است که عمرشان را در این کار صرف کردند و حق نیست با مشکل سنگآهن مواجه باشند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه