جمعه, ۲۸ دی , ۱۴۰۳ Friday, 17 January , 2025 ساعت ×
رتبه ۱۲ ایران در تولید جهانی آلومینیوم
28 خرداد 1401 - 17:30
شناسه : 29128
معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو با اشاره به رتبه دوازدهم ایران در تولید آلومینیوم در جهان و ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تنی کشور، گفت: پروژه بوکسیت گینه، یکی از طرح‌های تضمین‌کننده زنجیره تامین صنعت آلومینیوم ایران است.
ارسال توسط : منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، حسام مقدم‌علی معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، اظهار داشت: پروژه بوکسیت گینه، یکی از طرح‌های تضمین‌‌کننده زنجیره تامین صنعت آلومینیوم ایران است. ماده اولیه اصلی آلومینیوم، پودر آلومینا با نسبت مصرف دو به یک بوده که دارای بازاری بسیار متلاطم و حساس به عرضه است. بنابراین ایجاد اطمینان از دسترسی به پودر آلومینا از طریق احداث پالایشگاه‌های آلومینا بسیار ضروری است. در حال حاضر سالانه حدود یک میلیون تن آلومینا توسط اسملترهای آلومینیوم داخلی وارد کشور می‌شود.

وی افزود: در همین راستا، باید تامین ماده معدنی بوکسیت که با نسبت حدود سه به یک به‌ ازای هر تن آلومینا مصرف می‌شود نیز تضمین شود. معادن بوکسیت گینه در قالب مشارکتی با دولت این کشور متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران بوده که شرکت مشترک بوکسیت‌های دابولا و توگه SBDT حاصل این مشارکت است.

 مقدم‌علی، گفت: پروانه بهره‌برداری یا امتیازنامه معدنی در اختیار این شرکت، حداقل ۱۵ معدن در نواحی دابولا و توگه را شامل می‌شود و در فاصله ۴۰۰ کیلومتری از ساحل قرار دارد. گینه هم‌اکنون نخستین صادرکننده بوکسیت جهان است و شرکت‌های خارجی فعال در این کشور، سالانه بیش از ۸۶ میلیون تن تولید و صادرات محصول دارند که پیش‌بینی می‌شود این میزان در کوتاه‌‌مدت به بیش از  ۱۰۰ میلیون تن نیز افزایش یابد. 

 وی تصریح کرد: بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در گینه، به‌ طور عمده برای تامین بازار هدف چین یا به طور انحصاری برای پالایشگاه‌های خود در کشورهایی خارج از گینه صادرات را انجام می‌دهند که ازجمله آن‌ها می‌توان شرکت‌هایی همچون SMB، ریوتینتو، روسال روسیه و چالکو را نام برد. هدف از این فراخوان، امکان هم‌افزایی قابلیت‌های مالی و سرمایه‌ای کشور است و با توسعه بخش معدن و زیرساخت، امکان برداشت هشت تا ۱۰ میلیون تن استخراج در سال قابل حصول خواهد بود.

معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو اضافه کرد: این مرحله از فراخوان، شامل ارزیابی کیفی برای انجام سرمایه‌گذاری است که شرکت‌های علاقه‌مند با ارسال درخواست، اسناد را دریافت خواهند کرد و تا ۲۱ تیر ماه سال جاری، فرصت دارند اسناد تکمیل‌ شده را ارسال کنند. این در حالی است که امکان مشارکت در پروژه آلومینای پارسیان که ایمیدرو نیز در آن سهامدار است و همچنین مشارکت SBDT، در تامین هزینه‌های زیرساخت نیز قابل بررسی است.

مقدم‌علی مطرح کرد: همچنین شرکت بوکسیت گینه، پروژه‌های اکتشاف سه معدن مورد نظر برای این مشارکت در قالب فراخوان اخیر را شامل معادن «گه‌ترا»، «کنکو» و به‌ تازگی «تکلوگورال» با شرکت‌های برتر اکتشافی بین‌المللی مستقر در گینه تکمیل کرده است تا سرمایه‌گذاران با اطمینان خاطر بیشتری بررسی‌های خود را برای پیوستن به این همکاری دنبال کنند. 

وی افزود: نتیجه مطالعات اخیر، بیانگر افزایش قابل توجه ذخیره و کیفیت پایدار مواد معدنی قابل دسترس بوده است؛ به‌گونه‌ای که در اسناد نهایی امکان تداوم حضور سرمایه‌گذار تا زمان دستیابی به ذخیره قابل استخراج و توجیه‌پذیر نیز لحاظ شده است.

ایمیدرو؛ سکاندار هدایت بوکسیت گینه

معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو اذعان کرد: ذخایر بوکسیت شرکت SBDT برای توسعه صنعت آلومینیوم کشور و تضمین زنجیره تولید این فلز استراتژیک اهمیت اساسی دارد. بنابراین ایمیدرو از سال ۲۰۰۵، سکان هدایت آن را به‌ عنوان نماینده دولت در دست گرفته است. 

وی گفت: برای آغاز فعالیت اجرایی بهره‌برداری در این معادن، با توجه به اهمیت آن‌ها و نیز افزایش ظرفیت تولید صنعت آلومینیوم که احداث واحدهای آلومینا و در نتیجه نیاز به بوکسیت را با اضطرار بیشتری مطرح می‌کند، با موافقت دولت گینه به‌ عنوان شریک ۴۹ درصدی، به‌ روزآوری مطالعات قبلی حمل ریلی بوکسیت و به‌ موازات برگزاری فراخوان، جذب سرمایه‌گذار برای توسعه تعدادی از معادن اکتشاف شده با ذخایر مشخص توافق شده است.

به گفته مقدم علی، در این راستا مذاکراتی با سرمایه‌گذاران احتمالی انجام‌ شده و از سوی شرکت‌های معدنی معتبر داخلی و خارجی برای مشارکت در توسعه این پروژه، ابراز علاقه‌مندی شده است. در حال حاضر مطالعات اکتشافی جدیدی نیز با استقرار شرکت‌های مشاور داخلی و خارجی در گستره پنج هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربعی پروانه بهره‌برداری معدن در دست اقدام است که نوید ظرفیت‌های معدنی دیگر نیز دارد.

معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص به‌ روزآوری مطالعات ریلی قبلی، مشاور پروژه مستقر شده است و اقداماتی از جمله جمع‌آوری داده‌های منطقه‌ای، محیطی و محلی، تعرفه‌ها و موقعیت‌سنجی و مسیریابی ریل و نیز تجهیز و توسعه بندر انجام‌ شده که نتایج آن در حال تلفیق و طراحی اولیه است.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.