به گزارش اخبارفلزات، میزان تولید جهانی آلومینیوم از ۵۸ میلیون و ۹۰۰هزار تن در سال ۲۰۱۶ میلادی به ۶۵ میلیون و ۲۰۰هزار تن در سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یافت که ۱۰٫۶۹ درصد رشد نشان میدهد.
طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ میلادی نیز میزان تولید جهانی آلومینیوم به ترتیب ۵۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، ۶۳ میلیون و ۶۰۰ هزارتن و ۶۳ میلیون و ۲۰۰هزار تن اعلام شده است. چین با تولید ۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزارتن آلومینیوم در سال ۲۰۱۶ میلادی توانست برترین تولیدکننده جهان شود. این در حالی است که طی سالهای پس از آن نیز با رشد تولید این محصول کماکان در صدر تولیدکنندگان جهان ایستاد.
میزان تولید آلومینیوم این کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۳۷ میلیون تن افزایش یافت. در این راستا ایران نیز ظرفیت تولید را طی سالهای گذشته از ۴۳۰ هزار تن سال به ۷۷۰ هزار تن ارتقا داد. طی سال گذشته ایران ۴۴۶ هزار تن آلومینیوم تولید کرد که ۶۱ درصد بیش از سال پیش از آن بود. این روند موجب شد تا ایران جایگاه هجدهم تولیدکنندگان فلز خاکستری را به خود اختصاص دهد.
رقابت برای کسب جایگاه دوم و سوم جهان
طی پنج سال اخیر، رقابت برای کسب رتبه دوم و سوم جهان بین کشورهای هند، روسیه و کانادا صورت گرفت که در این راستا طی سال ۲۰۱۶ میلادی روسیه با تولید سه میلیون و ۵۶۰ هزار تن در رتبه دوم و کانادا با تولید سه میلیون و ۲۱۰ هزار تن در رتبه سوم جای گرفت. این در حالی است که طی سال ۲۰۱۷ میلادی روسیه و هند به ترتیب با تولید سه میلیون و ۵۸۰ هزار تن و سه میلیون و ۲۷۰ هزار تن در رتبههای دوم و سوم تولید آلومینیوم جهان ایستادند. طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی هند توانست در تولید این محصول از روسیه پیشی گیرد و دومین کشور تولیدکننده آلومینیوم جهان شناخته شود. لذا این کشور هماکنون در رتبه سوم جهان ایستاده است. این در حالی است که طی سال ۲۰۲۰ میلادی هند و روسیه هر یک با تولید سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن آلومینیوم به طور مشترک در جایگاه دوم ایستادند و کانادا با تولید سه میلیون و ۱۰۰هزار تن آلومینیوم توانست در رتبه سوم جهان جای گیرد.
شایان ذکر است که کشورهای امارات متحده عربی، استرالیا، نروژ، بحرین، ایالات متحده آمریکا ایسلند و برزیل طی پنج سال گذشته در فهرست ۱۰ کشور تولیدکننده برتر آلومینیوم قرار داشتند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه