به گزارش فلزات نیوز، مدیر بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۰ تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کک خشک از طریق باتریهای یک و سه برنامهریزی شد که در همین بازه زمانی ۲۳ هزار تن بیشتر از عدد تعیینشده تولید شد و رکورد سالیانه شکسته شد. بر این اساس افزایش ۳ درصدی تولید به مقدار یک میلیون و ۲۳۶ هزار تن در برنامه سال ۱۴۰۱ پیشبینی شد و تلاش داریم تا پایان سال جاری از هدف تولیدی تعیینشده، عبور کنیم.
بر اساس این گزارش، به همت تلاشگران مدیریتهای تولیدات کک و مواد شیمیایی و کوره بلند ذوب آهن اصفهان، رکورد بیسابقه تولید کک با رشد ۴٫۲ درصد و چدن مذاب با رشد ۷٫۳ درصد در این مجتمع عظیم صنعتی به ثبت رسید.
محمدعلی علائی بیان کرد: در طی ۱۰ ماهه سال جاری نیز یک میلیون و ۵۳ هزار و ۵۱۷ تن کک خشک تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل که یک میلیون و ۱۰ هزار تن بود، رشد ۴٫۲ درصدی تولید را نشان میدهد که در تاریخ ذوب آهن اصفهان بیسابقه بوده است و به نوعی می توان گفت ۴۳ هزار تن کک در این بازه زمانی نسبت به سال قبل، بیشتر تولید شده است.
وی ادامه داد: رکورد تولید ماهیانه کک خشک در دی ماه امسال نسبت به رکورد قبلی که مربوط به دی ماه سال ۱۳۹۷ است، از ۱۰۹ هزار و ۵۱۶ تن به ۱۱۰ هزار و ۱۲۳ تن در ماه، ارتقا یافت.
مدیر بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی شرکت ذوب آهن اصفهان، تصریح کرد: با تلاش و کوشش همکاران در حوزه خرید و تامین مناسب زغال و همچنین برنامهریزی تعمیرات اساسی، جاری و تعمیرات گرم باتری موفق شدیم بیشتر از برنامه تولید داشته باشیم. همچنین به موازات دستیابی به این رکورد بزرگ تولیدی در طی ۱۰ ماهه سال جاری، تعمیرات اساسی پنج دستگاه از ماشینهای ککسازی نیز با موفقیت به انجام رسید که در ثبت این رکورد، نقش برجستهای داشت.
علائی اظهار کرد: حمایتهای معاون بهرهبرداری شرکت، همکاری دیگر معاونتها و مدیریتها و همچنین تلاش و کوشش کارکنان بخش ککسازی در ثبت این رکوردهای بزرگ نقش بسزایی داشت و امیدواریم بتوانیم در زمینه تولید کک به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی تولید به روش کوره بلند، رکوردهای بزرگتری را به ثبت برسانیم.
همایون صمیمی مدیر بخش کوره بلند شرکت ذوب آهن اصفهان، ابراز کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری دو میلیون ۴۵۸ هزار و ۵۴۵ تن چدن مذاب با سه کوره بلند ذوب آهن اصفهان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، یک میلیون ۶۸۰ هزار و ۳۵ تن معادل ۳٫۷ درصد، تولید بیشتر رقم خورده است.
وی عنوان کرد: کک مصرفی در کوره بلندهای ذوب آهن ترکیبی از ککهای تولیدی، خارجی و ککریزه است. میانگین مصرف کک خشک در کوره بلندها در، ۱۰ ماه سال قبل ۵۴۹ کیلوگرم برای تولید یک تن چدن بوده و از این مقدار ۱۵۸ کیلوگرم آن کک وارداتی و ۶ کیلوگرم، ککریزه بوده است. جهت کاهش هزینههای تولید سعی شد ضمن کاهش مصرف کک، سهم کک وارداتی را که تامین آن به سختی و با هزینه زیاد انجام میشود کاهش دهیم و سهم ککریزه که ترکیبی از کک ۲۰ تا ۳۰ و + ۳۰ از سرند کردن برگشتیها تامین میشود را بیشتر کنیم.
صمیمی اذعان کرد: در ۱۰ ماه گذشته مجموع مصرف کک برای تولید یک تن چدن به ۵۱۸ کیلوگرم و همچنین سهم کک خارجی نیز تا ۱۳۷ کیلوگرم کاهش یافت و در کنار آن ککریزه تا ۱۹ کیلوگرم اضافه شد.
مدیر بخش کوره بلند ذوب آهن اصفهان تاکید کرد: این کاهش چشمگیر مصرف کک در بخش کوره بلند، ثمره کار گروهی معاونتهای مختلف کارخانه و همچنین مدیریتهای حوزه بهرهبرداری است و در تلاش هستیم در آینده نزدیک، مصرف کک روند کاهشی بیشتری یابد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای کاهش مصرف کک، پروژههایی تعریف شد که برخی در دست اجرا هستند و تعدادی از آنها هم با موفقیت به پایان رسیدند که عبارتند از: رفع اختلال ازکوره بلندهای دو و سه که از سال قبل شروع شد و به پایان رسید، افزایش بهرهوری گاز «co»، کاهش توقفات غیربرنامهای، کاهش فورم سوزیها، افزیش کیفیت نسوزها و گل مجرا و همچنین تامین بهتر کک، زغال، سنگآهن و دیگر مواد اولیه مورد نیاز کوره بلند و افزایش استفاده از کک ۲۰ تا ۳۰ و +۳۰ در شارژ کوره بلندها.
ثبت دیدگاه