به گزارش اخبارفلزات، حمید صیفی مدیر طرح مطالعات ژئوفیزیکی میدان ابوذر در پژوهشگاه صنعت نفت در اینباره، اظهار داشت: مدیریت طرحهای اکتشافی شرکت نفت فلات قاره، طرحی پژوهشی را با هدف بهکارگیری روشهای نو و پیشرفته و کمتر متعارف تعبیر، تفسیر و سرشتنمایی لرزهای مخزنی در این میدان تعریف کرد و این طرح با حمایت مالی اداره پژوهش و فناوری آن شرکت به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد. با توجه به اهمیت موضوع، به سرعت گروه زبدهای از متخصصان علوم زمین در قالب تیم اجرایی طرح گرد هم آمدند و با همفکری، تلاش شبانهروزی و همکاری سازنده با کارشناسان مدیریت طرحهای اکتشافی و دیگر واحدهای شرکت نفت فلات قاره به عنوان کارفرما، توانستند کار را در موعد مقرر به سرانجام برسانند.
وی افزود: نتایج کاربردی و ارزشمند این طرح در شناسایی گسترش لایههای مخزنی میدان بهعنوان ورودی در مطالعات توسعهای حائز اهمیت است؛ بهطوری که این نتایج به شکل قابل ملاحظهای در طرح جامع توسعه میدان مورد استفاده قرار گرفت.
مدیر طرح مطالعات ژئوفیزیکی میدان ابوذر در پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه ویژگیهای اقتصادی این طرح، گفت: در حال حاضر این طرح از مقدار خروج ارز از طریق واگذار نشدن طرح به شرکتها و مؤسسههای خارجی جلوگیری کرده و از سوی دیگر نیز با کاهش ریسک حفاریهای آینده در برنامههای توسعه میدان، ارزشافزوده چشمگیری به دنبال خواهد داشت.
صیفی در پایان خاطرنشان کرد: تولید نقشههای بهروزرسانیشده بر اساس تازهترین دادهها و اطلاعات، تهیه ویژگیهای مخزنی در محدوده دادههای سهبعدی، تهیه نقشههای رخساره لرزهای و مشخص کردن نحوه توزیع و پراکندگی رخسارههای لرزهای، ماسهای و شنی برای سازنده غار، آسماری و شناسایی و تفکیک سیال برای لایه آسماری بالایی بر اساس روشهای نو لرزهای، از دستاوردهای مهم این طرح به شمار میآید.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه