سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
ریسک عملیات حفاری‌ در میدان نفتی ابوذر کاهش یافت
05 اردیبهشت 1400 - 22:35
شناسه : 11162
مدیر طرح مطالعات ژئوفیزیکی میدان ابوذر: مدیر طرح مطالعات ژئوفیزیکی میدان ابوذر گفت: انجام طرح مطالعه ژئوفیزیکی میدان ابوذر که سال 1397 از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شده بود، با موفقیت به پایان رسید. با توجه به شناسایی رخساره‌های لرزه‌¬ای در این طرح و رفع ابهام‌هایی که در فواصل دور از نقاط چاهی وجود داشت، ریسک حفاری‌های آینده در این میدان نفتی کاهش یافته است.
ارسال توسط : منبع : شانا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، حمید صیفی مدیر طرح مطالعات ژئوفیزیکی میدان ابوذر در پژوهشگاه صنعت نفت در این‌باره، اظهار داشت: مدیریت طرح‌های اکتشافی شرکت نفت فلات قاره، طرحی پژوهشی را با هدف به‌کارگیری روش‌­های نو و پیشرفته و کم­تر متعارف تعبیر، تفسیر و سرشت‌نمایی لرزه‌­ای مخزنی در این میدان تعریف کرد و این طرح با حمایت مالی اداره پژوهش و فناوری آن شرکت به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد. با توجه به اهمیت موضوع، به‌ سرعت گروه زبده‌ای از متخصصان علوم زمین در قالب تیم اجرایی طرح گرد هم آمدند و با هم‌فکری، تلاش شبانه‌روزی و همکاری سازنده با کارشناسان مدیریت طرح‌های اکتشافی و دیگر واحدهای شرکت نفت فلات قاره به ‌عنوان کارفرما، توانستند کار را در موعد مقرر به سرانجام برسانند.

وی افزود: نتایج کاربردی و ارزشمند این طرح در شناسایی گسترش لایه‌­های مخزنی میدان به‌عنوان ورودی در مطالعات توسعه‌­ای حائز اهمیت است؛ به‌طوری که این نتایج به شکل قابل ملاحظه‌ای در طرح جامع توسعه میدان مورد استفاده قرار گرفت.

مدیر طرح مطالعات ژئوفیزیکی میدان ابوذر در پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه ویژگی­‌های اقتصادی این طرح، گفت: در حال حاضر این طرح از مقدار خروج ارز از طریق واگذار نشدن طرح به شرکت­‌ها و مؤسسه‌های خارجی جلوگیری کرده و از سوی دیگر نیز با کاهش ریسک حفاری­‌های آینده در برنامه‌­های توسعه میدان، ارزش‌افزوده چشمگیری به ‌دنبال خواهد داشت.

صیفی در پایان خاطرنشان کرد: تولید نقشه‌­های به‌روزرسانی‌شده بر اساس تازه‌ترین داده‌­ها و اطلاعات، تهیه ویژگی‌های مخزنی در محدوده داده‌های سه‌بعدی، تهیه نقشه­‌های رخساره لرزه‌­ای و مشخص کردن نحوه توزیع و پراکندگی رخساره­‌های لرزه‌ای، ماسه‌ای و شنی برای سازنده‌ غار، آسماری و شناسایی و تفکیک سیال برای لایه آسماری بالایی بر اساس روش­‌های نو لرزه‌­ای، از دستاوردهای مهم این طرح به شمار می‌آید.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.