سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
سردرگمی بورس‌های جهانی
29 خرداد 1400 - 12:44
شناسه : 13944
براساس گزارش‌های منتشر شده، طی ماه می بورس‌های مهم جهانی عملکرد متفاوتی را از خود نشان دادند. در این راستا نرخ تورم کشورهای عضو یورو نسبت به ماه گذشته افزایشی چشمگیر داشته‌اند.
ارسال توسط : منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، روند افزایش نرخ تورم کماکان در بسیاری از نقاط جهان ادامه پیدا کرده است؛ تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو طی دوازده ماه منتهی به ماه می با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه گذشته به ۰٫۲ درصد رسید تا نرخ تورم مجدد در مسیر رسیدن به سطح ۲ درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۲.۳ درصد برآورد شد که نسبت به ماه قبل ۰.۳ درصد افزایش داشته است.

بعد از رشد ناامیدکننده بخش خرده‌فروشی آمریکا، حالا از چین نیز اخبار مشابهی به گوش می رسد. در ماه می رشد تولیدات کارخانه‌های چین برای سومین ماه متوالی عددی منفی و گویا پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر روی سفارشات مشتریان کالاهای چینی کماکان موثر است. از آنجایی که اقتصاد چین اقتصادی صادرات محور محسوب می‌شود، تداوم روند فعلی می‌تواند رشد اقتصادی را دچار وقفه کند. رشد بخش خرده‌فروشی این کشور نیز با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به ماه گذشته به ۱۲.۴ درصد رسید.

آمار رشد منفی بخش خرده‌فروشی این کشور پس از اوج‌گیری تورم آمریکا، باعث نگرانی فعالان بازار شده است. در ۱۲ ماه منتهی به ماه می، رشد این بخش به منفی ۱.۳ درصد رسید که نسبت به ماه گذشته ۲.۱ درصد کم‌تر شد. از آنجایی که اقتصاد آمریکا وابستگی شدیدی به بخش خرده‌فروشی دارد، حدود ۲٫۳ کل بار رشد اقتصادی این کشور روی دوش این بخش است. انتظار می‌رفت رشد بخش خرده‌فروشی این کشور منفی ۰.۸ درصد باشد اما این آمار بدتر از حد انتظار، زنگ هشدار را برای آمریکا به صدا درآورد.

در جریان سفر جو بایدن به لندن، طرف آمریکایی با طرفین اروپایی به توافقات خوبی در زمینه احیای مجدد روابط دست یافت تا جایی که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از آن به عنوان دمیدن جریان هوای تازه در روابط دو کشور نام برده است. انتظار می‌رود در نتیجه این دیدار، روابط تجاری و سرمایه‌گذاری دو طرف جان تازه‌ای گیرد.

نرخ تورم آمریکا کماکان به طرز نگران‌کننده‌ای رو به افزایش است. در این راستا متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به ماه می با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه گذشته به سطح ۵.۰ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۳ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار گذشته و بالاترین سطح تورمی ثبت شده ۱۳ سال اخیر بود، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه‌ای که تورم نرخ بنزین به ۵۶.۲ درصد رسیده است.

به نظر می‌رسد که تشدید اختلافات آمریکا با چین بار دیگر اثر فوری بر روی مناسبات تجاری آن‌ها داشته است. طبق اعلام اداره گمرک چین، در ماه می این کشور ۱۳.۱۱ میلیارد دلار واردات از آمریکا داشته است که این رقم نسبت به ماه قبل ۸۳ میلیون دلار کم‌تر شد. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که که رشد واردات چین از دیگر کشورهای جهان نسبت به ماه قبل ۵۱.۱ درصد اندازه‌گیری شد که بزرگ‌ترین رشد ثبت شده طی یک دهه اخیر بود..

راب هاورث کارشناس ارشد سرمایه‌گذاری در موسسه یو اس بنک ولث، گفت: دیدگاه کلی ما این است که در کوتاه مدت، وضعیت رشد اقتصادی و نرخ تورم شرایط را به نفع دارایی‌های پرریسک‌تر رقم خواهیم زد. نرخ‌های بهره در بسیاری از کشورهای جهان هنوز نیز در سطح بسیار پایینی قرار دارد و تا زمانی که شاهد بازگشت سطح تولیدات به زمان قبل از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا نباشیم، بعید است که بانک‌های مرکزی به تغییر در نرخ‌های فعلی رضایت دهند.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا‌تری از روز گذشته خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۵۷ درصد کاهش نسبت به روز گذشته و در سطح ۳۳ هزار و ۸۳۶.۵۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۴ درصد صعود تا سطح ۴۲۲۳.۹۹ واحدی بالا و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۹ درصد جهش در سطح ۱۴ هزار و ۱۶۹.۵۴ واحدی بسته شده است.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس فلزات لندن با ۰.۴۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۱۵۳.۴۴ واحد بسته شد.  شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۱۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۷۲۷.۶۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با پیشروی ۰.۲۰ درصدی در سطح ۶۶۶۶.۲۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۰.۰۷ درصد پایین رفت و به ۹۱۹۵.۸۸ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۹۳ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۱۸.۳۳ واحدی پایین رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ‌کنگ ۰.۴۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۵۵۸.۹۹ واحد بسته شد. در چین شاخص «شانگهای  کامپوزیت» ریزش ۰.۴۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۰۱.۸۹ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص «اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۰.۴۲ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۳۵۹.۰۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۱.۴۴ درصد کاهش به ۷۰.۶۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۱.۵۳ درصدی به ازای ۷۲.۷۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با ریزش ۰.۷ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۸۰.۶۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۸۴ درصدی به ازای ۲۶.۰۲ دلار مبادله شده است.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.