سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
سردرگمی فلزات صنعتی
06 تیر 1401 - 16:05
شناسه : 29575
فلزات صنعتی بدترین فصل خود را از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ می‌گذرانند، زیرا قیمت‌ها به دلیل نگرانی از رکود مجدد کاهش یافته است.
ارسال توسط : منبع : کالاخبر
پ
پ

به گزارش اخبار فلزات، مس که بزرگ‌ترین بازار اقتصادی فلزات را داشته، از رکورد چهار ماه پیش حال به بازاری نزولی رسیده  و این در حالی است که قلع به بدترین هفته خود از زمان بحران دهه ۱۹۸۰ تاکنون رسیده و ۲۱ درصد سقوط کرده است.

این یک تغییر چشمگیر نسبت به دو سال گذشته است؛ آن زمان فلزات در موجی از خوش‌بینی‌های پس از اتمام قرنطینه‌ها، پیش‌بینی‌های تورمی و امید به بخش عرضه افزایش یافتند. اکنون تورم وجود دارد و عرضه روند زنولی را در پیش گرفته است، اما به دلیل نگرانی‌ها در مورد کند شدن فعالیت صنعتی در اقتصادهای بزرگ، قیمت‌ها به شدت رو به کاهش و تقاضا در چین نزولی است.

برای فلزی مانند مس که در همه چیز از ماشین‌آلات صنعتی سنگین گرفته تا لوازم الکترونیک پیشرفته، کاربرد دارد بازار به شدت با تغییرات اقتصادی مرتبط است و این عقب‌نشینی نشان‌دهنده سیگنالی از بازار کامودیتی‌ها است که تلاش‌ها برای کنترل مجدد قیمت‌ها با موفقیت‌های اولیه همراه بوده است. وضعیت بازار فلزات حتی با شروع کاهش محدودیت‌های کرونایی در چین بدتر شده و نشانه‌هایی وجود دارد که تجار چینی هم به این اعتقاد دست یافتند که قیمت مس کاهش بیشتری خواهد یافت.

حتی اگر بازار چین در نیمه دوم سال بهبود یابد، نمی‌تواند به تنهایی قیمت‌ها را به بالاترین حد خود برساند. اگر سایر اقتصادهای بزرگ دنیا به سمت رکود پیش بروند، بازار چین نیز با نرخ‌های استثنایی رشد نخواهد کرد. طی ماه جاری میلادی قیمت جهانی مس تا ۱۱ درصد افت داشته که در ۳۰ سال گذشته، یکی از افت قیمت‌های ماهانه بالا بود. سایر فلزات از آلومینیوم گرفته تا روی نیز، روند نزولی قیمت را تجربه کردند و شاخص فلزات صنعتی بلومبرگ نیز در سه ماهه اخیر ۲۶ درصد افت داشته است.

فلزات بیشتر از سایر کامودیتی‌هایی چون محصولات کشاورزی و انرژی که تهاجم روسیه به اوکراین بر عرضه و تجارت آن ها تاثیر بیشتری داشته، آسیب دیده‌اند. شاخص انرژی بلومبرگ از پایان ماه مارس، ۱۰ درصد افزایش یافته است، در حالی که شاخص کشاورزی آن ۹.۷ درصد کاهش یافته است.

گفتنی است، فدرال رزرو نیز هشدار داده که تاثیر چندانی بر محرک‌های بخش عرضه که زمینه‌ساز افزایش قیمت کالاهایی مانند نفت خام بوده ندارد، در حالی که تقاضا برای کالاهای ضروری مانند بنزین و غذا با افزایش فشار بر منابع مالی مصرف‌کنندگان، شکننده خواهد بود.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.