سه شنبه, ۲۵ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 14 January , 2025 ساعت ×
سودآوری “آلومینیومی‌ها” در گرو اصلاح نرخ
25 آذر 1399 - 8:15
شناسه : 3387
اگر نرخ شمش متعادل و تثبیت شود صنایع پایین دستی جایگاه خوبی دارند و می‌توانند افزایش تولید نسبت به سال گذشته داشته و سودآور باشند.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات به نقل از بورس نیوز، هوشنگ گودرزی رئیس هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم: وضعیت تولید شمش آلومینیوم در کشور مناسب است، اما از نظر قیمت مورد توافق صنایع پایین دستی نیست و صنایع بالادستی هم بر بالا نگه داشتن قیمت پایه اصرار دارند.
تعیین قیمت باید به گونه‌ای باشد که نرخ پایه بورس در شمش آلومینیوم بیشتر از نرخ صادراتی آن نباشد به دلیل اینکه این موضوع موجب شده کشور‌های رقیب بازار‌ سیم و کابل در افغانستان و بازار ظروف و فویل و ورق در عراق را از آن خود کنند و صادرات محصول متوقف شده است.
وی گفت: بالا بودن نرخ شمش موجب شده صادرات صنایع پایین دستی به شدت کاهش پیدا کند و به حدود صفر برسد بنابراین نرخ شمش باید کاهش و فرمول اصلاح شود تا صنایع پایین دستی علاوه بر تامین بازار داخلی به جای صادرات مفتول خام و شمش بتوانند محصول نهایی صادر کنند.
رئیس هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم افزود: اصلاح فرمول باید از طرف ستاد تنظیم بازار و با پیشنهاد معاونت صنایع معدنی وزارت صمت صورت بگیرد که در این باره یک جلسه برگزار و نظرات ارائه شده تا در جمع‌بندی تصمیم‌گیری نهایی انجام شود.
وی گفت: در گذشته نرخ شمش “LME” ضربدر ۱.۱ ضربدر ارز نیمایی بوده اما؛ طی دو هفته گذشته به “LME” ضربدر ۱.۰۵ کاهش یافته و در این هفته به “LME” ضربدر ۱.۰۲ کاهش پیدا کرده که به دلیل کاهش خرید بوده و به طور غیر رسمی توسط بورس اتفاق افتاده است.
گودرزی با اشاره به پیشنهاد سندیکا درباره قیمت گذاری بیان کرد: تعیین قیمت باید به گونه‌ای باشد که نرخ پایه بورس در شمش آلومینیوم بیشتر از نرخ صادراتی آن نباشد به دلیل اینکه این موضوع موجب شده کشور‌های رقیب بازار‌ سیم و کابل در افغانستان و بازار ظروف و فویل و ورق در عراق را از آن خود کنند و صادرات محصول متوقف شده است.
رئیس هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم تصریح کرد: مواداولیه با قیمت ارزان به ترکیه صادر می‌شود و این کشور بازار‌های صادراتی ما را از آن خود کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون خام فروشی صورت نمی‌گرفته است، خاطرنشان کرد: بخشی از خام فروشی به علت این است که بخش عمده مواد اولیه صنایع بالادستی وارداتی است و به دلیل اینکه انتقال پول با سختی و مشکل مواجه است بنابراین تهاتر کردن شمش با “آلومینا” راه حلی است که از آن استفاده می‌شود و با توجه به اینکه “LME” افزایش یافته صنایع پایین دستی ترجیح می‌دهند به دنبال صادرات بیشتر بروند و همین موضوع موجب کمبود در بازار داخل می‌شود.
گودرزی افزود: کمبود در بازار موجب افزایش قیمت و در نتیجه بالا رفتن قیمت نهایی محصولات خواهد شد و هم در بازار داخلی و هم در صادرات برای مشتریان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
رئیس هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم درباره چالش‌های پیش رو صنعت آلومینیوم اظهار کرد: عملا بازار‌های هدف در صنایع بالادستی و پایین دستی کشور‌های همسایه و چین هستند که به دلیل بالا رفتن نرخ “LME” و اعمال ۱۰ درصد بالای نرخ “LME” در قیمت بورس موجب افزایش قیمت شده و در نتیجه خریداران محصول در این کشور‌ها از خرید خودداری می‌کنند.
وی درباره وضعیت شرکت‌های بورسی نیز گفت: اگر نرخ شمش متعادل و تثبیت شود صنایع پایین دستی جایگاه خوبی دارند و می‌توانند افزایش تولید نسبت به سال گذشته داشته و سودآور باشند که این موضوع در گرو اصلاح نرخ است.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.