دوشنبه, ۲۶ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 16 December , 2024 ساعت ×
شرایط نامساعد بورس‌ها در جهان
19 خرداد 1400 - 13:20
شناسه : 13495
براساس گزارش‌های منتشر شده، بیشتر شاخص‌های مهم جهانی عملکرد ناامید‌کننده خود را کماکان ادامه دادند.
ارسال توسط : منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد کسری حساب تجاری این کشور در ماه آوریل به ۶۸.۹ میلیارد دلار رسیده است که این رقم نسبت به ماه گذشته کاهش ۶.۱ میلیارد دلاری را نشان می‌دهد. در این مدت آمریکا ۲۰۵ میلیارد دلار صادرات به دیگر کشورها داشته و ۲۷۳.۹ میلیارد دلار نیز کالا و خدمات وارد کرده است. به تفکیک بخش‌های مختلف، حساب کالا دارای کسری ۶.۲ میلیارد دلاری، حساب خدمات دارای مازاد ۰.۱ میلیارد دلاری و ۳۲.۴ میلیارد دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است.

به نظر می‌رسد که تشدید اختلافات آمریکا با چین بار دیگر اثر فوری بر روی مناسبات تجاری آن‌ها داشته است، طبق اعلام اداره گمرک چین، در ماه می این کشور ۱۳.۱۱ میلیارد دلار واردات از آمریکا داشت که این رقم نسبت به ماه گذشته ۸۳ میلیون دلار کم‌تر شده است. این اتفاق در حالی رخ داد که که رشد واردات چین از دیگر کشورهای جهان نسبت به ماه گذشته ۵۱.۱ درصد اندازه‌گیری شد که بزرگ‌ترین رشد ثبت شده این کشور بود.

نرخ بیکاری در آمریکا تا پایان ماه می ۵٫۸ درصد بود که کمترین نرخ طی ۱۱ ماه اخیر است. از ماه آوریل سال گذشته که نرخ بیکاری آمریکا به ۱۴.۸ درصد رسید، روند نزولی بیکاری کماکان ادامه پیدا کرد.  با این حال نرخ بیکاری بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هنوز فاصله زیادی با نرخ بیکاری ۳.۵ درصدی ثبت شده در ماه فوریه دارد یعنی پیش از بحث کرونا این کشور را درگیر کرده است.

وضعیت بازار کار در کشورهای اروپایی رو به بهبود رفته است. طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان ماه آوریل نرخ بیکاری در منطقه یورو با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه گذشته به ۸.۰ درصد رسید. این نرخ بیکاری کمترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی چهار ماه اخیر بوده است.

چشم‌انداز اقتصادی جهان با بهبود سرعت واکسیناسیون در حال بهتر شدن است تا جایی که طبق اعلام سازمان توسعه و همکاری اقتصادی انتظار می‌رود متوسط رشد اقتصادی سال آینده ۵.۸ درصد است و این روند تا سال آینده به ۴.۴ درصد می‌رسد. در گزارش پیشین این سازمان، متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان را برای امسال ۵.۶ درصد و برای سال آینده ۴ درصد پیش‌بینی شده بود.

شیوع کرونا کماکان تاثیر زیادی در وضعیت کسب و کارها‌ی سطح اتحادیه اروپا داشته تا جایی که طی سه ماهه نخست امسال رشد کسب و کارهای جدید تنها ۰.۳ درصد بوده است. از طرف دیگر کاهش مخارج مصرف‌کنندگان باعث شد تا طی همین مدت میزان ورشکستگی در بین کسب و کارهای اروپایی به نسبت سه ماهه گذشته آن ۵.۸ درصد بیشتر شود که این رقم طی یک سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

جوزف اشتلوتسفوتز کارشناس ارشد سرمایه‌گذاری در موسسه اوپنهایمر اینوستمنتز، گفت: کم کم در حال بازگشت به سطح قبل از آغاز کرونا هستیم و این یک پیشرفت بزرگ و نشانه‌ای دلگرم‌کننده در غلبه بر یکی از جدی‌ترین بحران‌های مالی معاصر است.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا‌تری از روز گذشته خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۱ درصد افزایش نسبت به روز گذشته و در سطح ۳۴ هزار و ۶۳۶.۳۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۱ درصد ریزش تا سطح ۴۲۲۸.۳۷ واحدی پایین و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۳ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۹۱۲.۲۵ واحدی بسته شده است.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس فلزات لندن با ۰.۲۵ درصد افزایش نسبت به روز گذشته و در سطح ۷۰۹۵.۰۹ واحد بسته شد.  شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۲۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۶۴۰.۴۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با پیشروی ۰.۱۱ درصدی در سطح ۶۵۵۱.۰۵ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۰.۱۲ درصد پایین و به ۹۱۵۳.۶۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۱۹ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۹۶۳.۵ واحدی پایین رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ‌کنگ ۰.۰۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۷۸۱.۳۸ واحد و در چین شاخص «شانگهای  کامپوزیت» ریزش ۰.۸۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۲۳۲.۱۲ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص «اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۰.۱۵ درصد بالا و ایستادن در سطح ۷۲۹۲.۵۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۰.۷۷ درصد افزایش به ۶۹.۸۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۷۴ درصدی به ازای ۷۲.۰۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۳۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح یک هزار و ۸۹۳.۲۶ دلار و هر اونس نقره با افت ۰.۶۵ درصدی به ازای ۲۷.۷۰ دلار مبادله شد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.