یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 19 January , 2025 ساعت ×
شرکت‌های فولادی کوره‌بلند نیازمند یارانه سوخت هستند
14 دی 1400 - 10:53
شناسه : 22626
قائم مقام سابق مجری طرح‌های توسعه‌ای ذوب‌آهن اصفهان گفت: با توجه به اینکه شرکت‌های فولادی به روش کوره‌بلند، سهمی در تولید فولاد کشور دارند، اما در مقام مقایسه با شرکت‌های فولادی به روش احیا، محروم از یارانه انرژی هستند، بنابراین دولت باید سوبسیدی در مقابل سوخت جامد کک به شرکت‌های تولیدی کوره بلند پرداخت کند.
ارسال توسط : منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، سیروس موتمن قائم مقام سابق مجری طرح‌های توسعه‌ای ذوب‌آهن اصفهان درباره حذف یارانه‌های انرژی در صنعت فولاد، اظهار داشت: باید توجه داشت که ذوب‌آهن حتی یک ریال هم یارانه انرژی دریافت نمی‌کند؛ چراکه سوخت این صنعت، کک است.

وی با بیان اینکه واحدهای بزرگ فولاد دنیا به‌صورت کوره‌بلند فعالیت می‌کنند، افزود: ۷۰ درصد فولادسازان دنیا به روش کوره‌بلند فعالیت می‌کنند که آن‌ها نیز فاقد دریافت سوبسید انرژی هستند، اما این موضوع در ایران بدین شکل نیست و ۸۰ درصد تولید فولاد کشور به روش احیا و استفاده از گاز طبیعی بوده که دلیل رونق آن، مزیت گاز ارزان قیمت است به این معنا که سوبسیدی در آن پرداخت می‌شود.

قائم مقام سابق مجری طرح‌های توسعه‌ای ذوب‌آهن اصفهان، گفت: امروز اگر سوبسید انرژی واحدهای فولادی را حذف کنیم، ممکن است که شرکت‌های تولیدی از بعد اقتصادی، به سودهای مدنظر خود دست نیابند. البته به نظر می‌رسد سوبسیدی که وزارت نفت برای تولید فولاد در کشور پرداخت می‌کند برای تولید فولاد و مصرف داخلی پرداخت می‌کند که موجب کاهش قیمت این محصول شود، اما اگر قرار باشد این سوبسید برای صادرات محصولات فولادی پرداخت شود تا این شرکت‌ها در صادرات سود ببرند، شاید این وزارتخانه نیز به دنبال سهمی از این سود باشد.

موتمن بیان کرد: در حالی که شرکت‌های تولیدی فولاد به روش احیا مستقیم، یارانه انرژی دریافت می‌کنند، ذوب‌آهن از دریافت این سوبسید محروم است و برای جبران این موضوع، حداقل ارزش حرارتی گاز و کک باید مبنای مقایسه قرار گیرد و دولت یارانه‌ای به کارخانجات کوره بلند تولید فولاد اختصاص دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هشت کوره بلند شامل یک کوره بلند در قوره کردستان، یک کوره در همدان، سه کوره در ذوب‌آهن اصفهان، یک کوره در زنجان و یک کوره بلند در زرند کرمان فعال است، اما با وجودی که سهمی در تولید فولاد کشور دارند در مقام مقایسه با شرکت‌های فولادی به روش احیا، محروم از یارانه هستند، بنابراین دولت باید سوبسیدی در مقابل سوخت جامد کک به شرکت‌های تولیدی کوره بلند پرداخت کند.

به گفته قائم مقام سابق مجری طرح‌های توسعه‌ای ذوب‌آهن اصفهان، هزینه مواد اولیه و انرژی در ایران باعث تغییر تکنولوژی تولید فولاد به روش احیا و یا کوره بلند شده است.

موتمن در پایان با بیان اینکه ۴۵ درصد ظرفیت و قیمت تمام شده کوره بلند انرژی مصرفی است که دیگر یارانه ندارد، خاطرنشان کرد: برای توسعه صنعت فولاد و رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ پرداخت خاصی یارانه و سوبسید به تولید فولاد به روش کوره بلند ضرورت دارد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.