دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024 ساعت ×
صادرات؛ زمینه فعال‌سازی معادن راکد در کشور
28 مرداد 1402 - 16:17
شناسه : 35562
مدیر اجرایی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در جلسه کارگروه استان فارس گفت: با توجه به اینکه مسئله بازار صادراتی مواد معدنی به عنوان یکی از مشکلات مطرح شده در استان‌های مختلف است، طرح احیا با برخی از شرکت‌های صادراتی وارد مذاکره شده و نتیجه اینکه می‌توان زمینه صادرات بسیاری از مواد معدنی را فراهم کرد.
ارسال توسط : منبع : ایمپاسکو
پ
پ

به گزارش «فلزات‌نیوز»، عباس جرجانی بیان کرد: استان فارس به لحاظ تعداد پروانه بهره‌برداری صادر شده، در رتبه پنجم کشوری قرار دارد اما در عین حال ۲۷ درصد معادن استان تعطیل هستند.

وی افزود: برای معادن هماتیتی شمال استان فارس، برنامه احداث کارخانه فرآوری هماتیت در دستور اقدامات طرح قرار گرفته است. همچنین در این استان ۱۰ معدن فلزی غیرفعال وجود دارد که ۶ معدن آن هماتیت است.

مدیر اجرایی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس عنوان کرد: گروه مصالح ساختمانی با ۵۵ معدن و ۳۱ درصد، بیشترین تعطیلی را در معادن این استان دارد. با توجه به اینکه فرآوری و زنجیره ارزش معادن از اهمیت خاصی برخوردار است، با همکاری وزارت کشور و استانداری­‌ها تکمیل این زنجیره‌ها در دستورکار طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس قرار خواهد داشت.

جرجانی تصریح کرد: مواد معدنی دارای مزیت استانی در استان فارس شامل سنگ‌آهن، کرومیت، منگنز، گچ و سنگ‌های تزئینی است.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص بازار معادن، طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با شرکت‌های صادراتی جلساتی برگزار کرده و تاکنون نتیجه‌گیری جلسات این بوده که می‌توان زمینه صادرات بسیاری از مواد معدنی را فراهم کرد.

رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در این جلسه اظهار داشت: استانداری در خصوص مشکلات معادن همکاری لازم را خواهد داشت و فعال‌سازی معادن با توجه به اشتغال‌زایی، از مهم‌ترین برنامه‌ها در سطح استان است.

وی اضافه کرد: ضروری است پروانه‌های اکتشاف و گواهی کشف در این استان تعیین تکلیف شده و دستگاه‌های دولتی در مدت زمان مقرر پاسخ استعلامات لازم را ارائه کنند.

نامدارخانی، معاون امور معادن استان نیز در ادامه جلسه مطرح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات معادن غیرفعال، معارضان محلی و مشکلات مالی دارندگان مجوزهای معدنی است؛ اگرچه ۲۷ درصد معادن استان غیرفعال است اما با توجه به تعداد زیاد پروانه‌های معدنی، این آمار قابل قبول است.

شرافت، رئیس نظام مهندسی استان فارس نیز در این خصوص ابراز کرد: آمار معادن غیرفعال استان قابل قبول است و با توجه به آمار بالای معادن غیر­فعال سنگ تزئینی، می‌توان گفت مهم‌ترین عامل آن مشکل بازار است که در برخی بازه‌های زمانی، بعضی از سنگ‌ها بازار خاصی ندارد.

وی در پایان یادآور شد: برای ادامه فعالیت معادن لازم است تامین انرژی برای واحدهای فرآوری در دستور کار قرار گیرد و همچنین برای تامین برق برخی از صنایع مورد نیاز ممکن است نیاز به استفاده از نیروگاه‌های استان‌های مجاور اقدام باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.