به گزارش اخبارفلزات، محمدصادق مفتح قائممقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص طرح وزارتخانه مبنی بر استفاده از قرارداد کشف پریمیوم در مدیریت هوشمند بازارهای کالایی و رفع دغدغههای تولید، اظهار داشت: منطق استفاده از این قرارداد بر این مبنا است که هم تولیدکننده و هم مصرفکننده بتواند برای بازده زمانی یکساله و یا بیشتر برنامهریزی کرده و آنها بتوانند از آینده بازار و فروش کالا و تامین مواد اولیه اطمینان حاصل کنند؛ در اصل با این طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت با بهرهگیری از ظرفیت بورس کالا، بازار برای فعالان اقتصادی و تولید قابل پیشبینی میشود.
وی در توضیح انعقاد قراردادهای بلندمدت در بورس کالا، افزود: در این شیوه، یک واحد تولیدی وقتی محصول خود را برای ۶ ماه و حتی یکسال آینده عرضه میکند، مازادی برای مقطع زمانی ۶ ماهه یا یکساله پیدا کرده و میتواند بعد پوشش نیاز بازار داخل، برای صادرات اقدام کند؛ به عبارت دیگر با این روش، صادرات قابل برنامهریزی میشود و بنابراین وقتی شرکتی از امروز میداند برای نیاز داخل و صادرات طی ۶ ماه آینده به چه میزان تولید نیاز دارد به خوبی برای تولید خود برنامهریزی میکند و این امر یک امتیاز برای تولیدکنندگان به شمار میرود.
قائممقام وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: از سوی دیگر تولیدکننده پاییندستی که میداند مواد اولیه خود را برای ۶ ماه جلوتر پیش خرید کرده با برنامهریزی بهتری به تولید میرسد و از نوسانات بازار بینالمللی و هیجانات آن نگران نمیشود؛ لذا با اجرای این طرح جدید، بازار هم برای تولیدکننده و هم صادرکننده قابل پیشبینی شده و قابلیت برنامهریزی میان مدت و بلند مدت به تولیدکنندگان داده میشود.
استقبال صنایع از طرح جدید
مفتح با تاکید بر اینکه صنایع به شدت از این طرح استقبال میکنند، بیان کرد: امروز آغاز این طرح در بورس کالاست و رفته رفته با آشنایی کامل صنایع شاهد استقبال آنها از این طرح خواهیم بود. تاکید میکنم که در این روش، هم خریدار ماده اولیه مطمئن است که ماده اولیهای را که خریداری کرده در اختیار دارد و هم تولیدکننده اطمینان دارد که محصول خود را برای تحویل آینده فروخته و مازاد تولیدش نیز صادرات میشود، این رویه یک ثبات و آرامش خاصی به بازار میدهد و هم از ناحیه مصرفکننده و هم تولیدکننده و بازار مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
خونی جدید رگهای تولید
قائممقام وزارت صنعت، معدن و تجارت، اذعان داشت: در حال حاضر فعالان اقصادی نمیتوانند پیشبینی کنند که ۶ ماه دیگر چه اتفاقی در بازار رخ میدهد. لذا با تغییرات بازار بینالمللی از خود رفتارهای هیجانی نشان میدهند که این موضوع باعث تشدید مشکلات بازار میشود، اما با اجرای این طرح، اطمینان خاطری بین فعالان به وجود میآید و هر اتفاقی در بازار بینالمللی رخ دهد آنها مطمئن هستند که محصول خود را دارند و میتوانند ماده اولیه را در زمان مشخص تحویل بگیرند.
مفتح در پایان با اشاره به تاثیر اجرای این طرح در جهش تولید، خاطرنشان کرد: یکی از موانع جهش تولید عدم امکان پیشبینی کوتاهمدت و میان مدت بازار است و وقتی موانع تولید برداشته میشود به این معنا است که تولیدکننده راحتتر از گذشته و با برنامهریزی بهتری میتواند تولید را انجام دهد و این قدم بزرگی در جهش تولید است.
گفتنی است، قراردادهای کشف پریمیوم محصولات صنایع معدنی از روز چهارشنبه ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه آغاز شد که مصرفکنندگان استقبال ویژهای از عرضه شمش فولاد شرکتهای جهان فولاد سیرجان، چادرملو و فولاد کاوه جنوب کیش داشتند و در مجموع ۱۷۵ هزار تن در قالب ۲۷ قرارداد مورد معامله قرار گرفت. همچنین ۱۲۰ تن مس کاتد شرکت ملی مس در قالب ۶ قرارداد ۲۰ تنی دادوستد شد تا تعداد قراردادهای کشف پریمیوم در روز جاری به ۳۳ قرارداد برسد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه