دوشنبه, ۲۶ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 16 December , 2024 ساعت ×
عبور حجم تقاضای جهانی انرژی از رشد عرضه
12 اردیبهشت 1401 - 12:59
شناسه : 27283
تا سال 2030 رخ خواهد داد؛ بر اساس اعلام بانک آمریکایی جِی‌پی مورگان، نخستین چشم‌انداز انرژی سالانه این بانک، نشان داده است که رشد تقاضای جهانی انرژی تا سال ۲۰۳۰ از رشد عرضه پیشی می‌گیرد و جهان برای جلوگیری از بحران انرژی باید تا سال یاد شده، در زمینه تقویت تولید انواع انرژی و زیرساخت‌ ۱.۳ تریلیون دلار بیشتر سرمایه‌گذاری کند.
ارسال توسط : منبع : شانا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، مارکو کولانوویچ و کریستیان ملک دو متخصص راهبرد انرژی بانک جی‌پی مورگان، طی یادداشتی یافته‌های مرتبط با تقاضای جهانی را تشریح کردند. در ادامه متن کامل این یادداشت را می‌خوانید:

یافته‌های اصلی ما این است که تا سال ۲۰۳۰، رشد تقاضای جهانی انرژی بر اساس روندهای کنونی، حدود ۲۰ درصد از رشد عرضه بیشتر خواهد شد که بیشتر ناشی از اقتصادهای نوظهور و تلاش‌ آن‌ها برای توسعه و رهایی شهروندان از فقر است. سرمایه‌گذاری باید شامل همه سوخت‌ها، از جمله نفت و گاز، انرژی‌های تجدیدپذیر و هسته‌ای باشد که انتظار می‌رود تقاضای نفت به تنهایی تا سال ۲۰۳۰، حدود ۱۰ درصد و تقاضای گاز ۱۸ درصد رشد کند.

چشم‌اندازی که ۳۰ تحلیلگر جِی‌پی مورگان در تدوین آن مشارکت داشتند، بر این باور است که همه سوخت‌ها برابر نبوده و در بیشتر موارد، منابع مختلف انرژی به‌ طور کامل قابلیت جایگزینی با یکدیگر را ندارند که به عنوان مثال می‌توان به صفحه‌های خورشیدی اشاره داشت که نمی‌توانند جایگزین نفت خام در تولید پتروشیمی شوند.

باید نفت بیشتری تولید و به بازار عرضه شود

یافته‌های این تحقیق، با پیام آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش چشم‌انداز انرژی سال گذشته خود که اعلام کرده بود نیازی به سرمایه‌گذاری جدید در سوخت‌های فسیلی نیست، در تضاد است. البته آژانس از آن زمان تاکنون، بارها تصریح کرد: این چشم‌انداز برای سرمایه‌گذاری، تنها نتایج یکی از سناریوهای پیشنهادی است و از سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک، درخواست کرده تا برای مقابله با بحران کنونی انرژی، نفت بیشتری تولید و به بازار عرضه کند.

گزارش چشم‌انداز انرژی جِی‌پی مورگان، حکایت از آن دارد که در  مقیاس بسیار بزرگ، همه منابع انرژی کنونی برای گذار به انرژی ایمن‌تر، پاک‌تر و ارزان‌تر مد نظر خواهند بود. در بلندمدت، این گذار انرژی، ممکن است تنها از طریق انرژی هم‌جوشی هسته‌ای فراهم شود، بنابراین تا زمانی که فناوری‌های مقیاس‌پذیر، قابل اطمینان، پاک و مقرون‌به‌صرفه در دسترس نباشند، جهان باید با همه منابع کنونی انرژی فسیلی، غیر فسیلی و معایب آن‌ها کار کند.

رشد هزینه انرژی، کاهش سرعت گذار انرژی

طبق این گزارش، انتظار می‌رود میانگین هزینه‌های مصرف نهایی انرژی جهان، از ۸.۴ درصد طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، به ۹.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد. بانک جِی‌پی مورگان خبر داده است که افزایش بیشتر در هزینه‌های انرژی، احتمال ناآرامی اجتماعی و کاهش سرعت گذار انرژی را افزایش می‌دهد.

پیش از اینکه حمله روسیه به اوکراین بازار انرژی را متلاطم کند و همه پیش‌بینی‌ها را تغییر دهد، سرمایه‌گذاری ناکافی مزمن در نفت طی سال‌های اخیر، منجر به توازن‌های بازار سخت‌تر و افزایشی شده بود، نااطمینانی درباره مقدار نفت خارج شده روسیه از بازار در ماه‌های آینده، سبب کاهش شدید سرمایه‌گذاری در هفته‌های اخیر شده است.

گفتنی است، تحلیلگران و سازمان‌ها از جمله آژانس بین‌المللی انرژی بر این عقیده استوار هستند که منابع انرژی تجدیدپذیر، سالانه به سرمایه‌گذاری بسیار بیشتری نسبت به مقدار کنونی نیاز دارند تا به اهداف خالص انتشار صفر تا سال ۲۰۵۰ دست یابند. همچنین فاتح بیرول، رییس آژانس بین‌المللی انرژی اواخر سال گذشته میلادی یادآور شده بود اگر جهان بخواهد به اهداف موافقت‌نامه پاریس دست یابد، سرمایه‌گذاری در انرژی کم‌کربن باید سه برابر مقدار کنونی شود.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.