به گزارش اخبارفلزات، محمدمهدی شریف شاذیله مدیر بخش فولادسازی شرکت فولاد خوزستان، اظهار داشت: با توجه به شرایط سخت تحریم و وارد نشدن تجهیزات مورد نیاز صنعت، یکی از ۳ پمپ عمودی کولینگ تاور ۳۶۱ مربوط به خنککاری آب سیستم مدار باز اسلبها از مدار خارج شده بود که با توجه به تحریمهای ظالمانه چند سال اخیر و علیرغم تلاشهای بسیار، امکان واردات آن وجود نداشت. در چنین شرایطی بار دیگر با همت بلند متخصصان داخلی و ترجمهی عملی شعار«ما میتوانیم»، کارکنان واحد آبرسانی بخش فولادسازی با همکاری واحد ساخت موفق شدند، علاوه بر بومیسازی دانش فنی ساخت، پمپ عمودی کولینگ تاور را راهاندازی کنند.
وی تلاش شبانهروزی گروه ساخت و راهاندازی را کمنظیر دانست و افزود: طرح ساخت و راهاندازی پمپ بسیار پیچیده و نیاز به ظرافتهای خاصی داشت، به طوری که برای ساخت پمپ نزدیک به ۱۳ هزار نفرساعت، فعالیت مداوم در مدت چند ماه صورت گرفت. حاصل این فعالیت طاقتفرسا، صرف جویی ۵۲۰ میلیارد ریالی در خروج ارز از کشور بود.
مدیر بخش فولادسازی شرکت فولاد خوزستان در پایان با اشاره به اینکه هزینه مهندسی معکوس پمپ تنها پنج میلیارد ریال بود و خاطرنشان کرد: اگر شرایط تحریم اجازه میداد و پمپ را از خارج کشور خریداری میکردیم، هزینه تهیه پمپ ۵۷ میلیارد ریال میشد، این مبلغ بیش از ۱۰ برابر هزینه فعلی آن است. ساخت و بومیسازی دانش فنی پمپ نشان داد، میتوان با تکیه بر توان داخل و اعتماد به متخصصان کشور علاوه بر بیاثر نمودن تحریمها، به فناوری ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت دست پیدا کرد. پیش از این نیز در شرکت فولاد خوزستان با بهرهگیری از جوانان متعهد بیش از ۲۵ هزار قطعه مورد نیاز صنعت فولاد بومیسازی شده بود.
گفتنی است، فرایند خنککاری تجهیزات در صنایع تولید فولاد به کمک آب و از طریق برجهای خنککننده (کولینگ تاور) صورت میگیرد. برجهای خنککننده وظیفه دارند دمای آبی را که در فرایندهای تولید فولاد افزایش یافته است، تا سطح مطلوب و قابل قبول برای ادامه فرایند تولید کاهش داده و جهت خنکسازی مداوم به سمت ماشینهای تولیدی پمپاژ نمایند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه