به گزارش اخبارفلزات، سالار حسینپور ضمن اشاره به حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت معدنی در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: این میزان حدود نیمی از مساحت استان را در بر میگیرد که نتایج آن تا پایان سال جاری ارائه خواهد شد.
وی افزود: پروانه بهرهبرداری معدن فسفات چرام صادر شده و با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران برای تامین و تکمیل دیگر زیرساختهای آن، رایزنیهای لازم صورت پذیرفته است. همچنین از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان، مبلغ ۲۰ میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت گاز آن هزینه شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس مصوبات انجام شده دیگر زیرساختهای تاسیساتی از جمله برق، آب و جاده دسترسی را ایمیدرو و شرکت تهیه وتولید انجام خواهند داد.
حسینپور بیان کرد: در خصوص معادن بوکسیت استان، ۳ معدن با ظرفیت ذخیره تقریبی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن فعال هستند.
وی ابراز داشت: بر اساس مطالعات اکتشافی، امیدواریم با شناسایی معادن جدید بوکسیت، زمینه لازم برای احداث واحد فرآوری و تولید پودر آلومینا در استان تحقق یابد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در خصوص معادن گچ و سلستین استان با توجه به ظرفیتهای موجود، مطالعات و امکانسنجی احداث کارخانه فراوری معادن فوق صورت پذیرفته است.
حسینپور عنوان کرد: در یک مرحله از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، به مزایده گذاشته که انتظار میرود با توجه به ظرفیت خوب و خلوص بالای معادن فوق، زمینه جذب سرمایهگذار هر چه سریعتر انجام شود.
رییس سازمان صمت کهگیلویه و بویراحمد درخصوص واحد تولید آهک هیدراته چرام گفت: این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار تن محصول و حجم سرمایهگذاری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد در شهرستان چرام در حال احداث است.
حسینپور افزود: انتظار میرود تا پایان سال و یا ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری کامل برسد که زمینه اشتغال ۷۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر به طور غیرمستقیم فراهم شود.
وی در خصوص تکمیل و ایجاد زیرساخت معادن استان بیان کرد: براساس طرح زیربناها در سال جاری ۱۰ معدن از معادن استان انتخاب شده است.
وی تصریح کرد: نام این معادن به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ارسال شدهاند تا نسبت به ایجاد و یا تکمیل زیرساختها اقدام کنند.
رییس سازمان صمت کهگیلویه و بویراحمد در مورد پرداخت تسهیلات به واحدها و صنایع معدنی تاکید کرد: تاکنون ۱۷ واحد معدنی استان جهت دریافت تسهیلات معدنی و صنایع معدنی به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی معرفی شدهاند که از این تعداد تاکنون مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال اجرایی شده است و مابقی پروندهها در دست بررسی هستند. بیشترین معادن استان در شهرستان بویراحمد (۲۲ مورد) و بیشترین معادن فعال در شهرستان گچساران (۱۲ مورد) واقع شدهاند.
حسینپور افزود: کهگیلویه و بویراحمد در جنوب کشور جزو مناطق حوزه زاگرس و از نظر معادن در حوزه رسوبی غیرفلزی قرار دارد. هر چند این استان از نظر معادن جزو مناطق بسیار غنی کشور محسوب نمیشود اما پتانسیلهای مطلوبی در این حوزه وجود دارد.
وی عنوان کرد: تاکنون ۷۵ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی با حجم سرمایهگذاری افزون بر ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در این استان صادر شده است. این تعداد از معادن در کهگیلویه و بویراحمد دارای ذخیره قطعی بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیون تن و ظرفیت استخراج اسمی سالیانه قریب به ۵.۵ میلیون تن هستند. رییس سازمان صمت کهگیلویه و بویراحمد در پایان خاطرنشان کرد: استخراج واقعی سالیانه معادن فعال در کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت، بیش از ۲.۵ میلیون تن است.
ثبت دیدگاه