جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 13 December , 2024 ساعت ×
معادن کشور نیازمند ۲۵ هزار دستگاه ماشین‌آلات هستند
21 آذر 1400 - 9:52
شناسه : 21657
مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای به روسای سازمان‌های صمت استان‌ها از آن‌ها خواست تا متقاضیان واجد شرایط ورود ماشین‌آلات معدنی بیش از ۵ دستگاه را اعلام کنند.
ارسال توسط : منبع : خبرگزار مهر
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، معادن کشور طی چهار سال آینده، نیازمند ۲۵ هزار دستگاه ماشین‌آلات با ارزش تقریبی سالانه ۱.۵ میلیارد دلار هستند. حال آنکه با تامین این ماشین‌آلات، ارزش مواد معدنی تولید شده به پنج میلیارد دلار می‌رسد که ارزش افزوده آن، تنها در بخش فولاد معادل ۲۲ میلیارد دلار خواهد بود.

با این حال معدنکاران کشور در تامین ماشین‌آلات با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و این در حالیست که بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های عملیات معدنکاری در دنیا مرتبط به بخش ماشین‌آلات است. انواع کامیون و دامپتراک، بیل‌های مکانیکی و شاول، لودر، بلدوزر، دستگاه‌های حفاری پودری و مغزه گیری بخشی از ماشین‌آلات عملیاتی معدنی هستند که عمده عملیات استخراج بدون این دستگاه‌ها متصور نیست.

در سال ۱۳۹۹، تامین ماشین‌آلات از محل واردات، کم‌تر از یک درصد نیاز کشور بود. تولید داخلی نیز کم‌تر از یک درصد از این نیاز را تأمین کرد؛ یعنی، بزرگ‌ترین تولیدکننده ماشین‌آلات معدنی، تنها ۲۹ دستگاه در سال گذشته تحویل داده است. بنابراین، در سال گذشته فقط دو درصد نیاز معدنکاران به ماشین‌آلات تامین شد و در این زمینه خلأ بزرگی وجود دارد.

سجاد غرقی نایب رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، اظهار داشت: بر اساس استعلام انجام شده از شرکت‌های معدنی داخلی، حدود ۴۹ درصد هزینه‌های عملیات معدنکاری مربوط به بخش حمل، ۱۶ درصد بخش بارگیری و ۶ درصد بخش حفاری است و در مجموع ۷۱ درصد هزینه‌های عملیات معدنکاری مربوط به سه بخشی است که به طور مستقیم با ماشین‌آلات سنگین معدنی صورت می‌گیرد.

وی افزود: بدون تامین، تجهیز و جایگزینی ماشین‌آلات، تولید معادن با مشکل مواجه شده و توسعه غیر ممکن می‌شود، با این حال به دلیل محدودیت در واردات ماشین‌آلات و تولید ناچیز در داخل، تقاضای بسیار زیادی برای ماشین‌آلات معدنی در کشور انباشته شده است. از سوی دیگر عملیات معدنکاری در کشور نیز با وجود کمبود شدید ماشین‌آلات، با چالش‌های زیادی در حال انجام است.

نایب رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، گفت: بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی خانه معدن، تنها معادن کوچک مقیاس سنگ ساختمانی، شن و ماسه و سرب و روی به بیش از ۱۱ هزار دستگاه از انواع ماشین‌آلات معدنی نیاز دارند. این در حالی است که آمار ماشین‌آلات مورد نیاز بیش از نیمی از معادن کشور از جمله معادن سنگ‌آهن، مس و زغال‌سنگ و معادن بزرگ مقیاس در دسترس نیست. حمایت از تولید داخلی ماشین‌آلات مورد حمایت همه معدنکاران کشور است، اما نباید با این استدلال، واردات جهت تجهیز معادن متوقف شود.

در این نامه خطاب به روسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها، آمده است که با عنایت به بخشنامه ابلاغی در ارتباط با موضوع واردات ماشین‌آلات معدنی، خواهشمند است دستور فرمائید به کلیه بهره‌برداران، شرکت‌های معدنی و پیمانکاران دارای قراراد معتبر معدنی مشمول بخشنامه یاد شده که متقاضی و واجد شرایط ورود ماشین‌آلات معدنی بیش از پنج دستگاه هستند، به نحو مقتضی اعلام شود تا برآورد ماشین‌آلات مورد نیاز تا سال ۱۴۰۱ شرکت مربوطه جهت فعالیت در معادن مرتبط را تا پایان ماه جاری به این دفتر نمایند.

بدیهی است پس از موعد مقرر، پذیرش و بررسی درخواست بهره‌برداران معادن و شرکت‌های پیمانکاری مرتبط مشمول این بخشنامه، منوط به آمار ارائه شده نیازسنجی ماشین‌آلات خواهد بود.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.