دوشنبه, ۲۶ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 16 December , 2024 ساعت ×
مهندسی معکوس پیروز جدال با تحریم شد
18 بهمن 1400 - 13:47
شناسه : 24299
توجه به بومی‌سازی و تکیه بر دانش فنی و توان جوانان کشور، گریز از گزند تحریم‌هاست‌. در همین راستا تضمین تداوم تولید به همراه بهره‌وری در این شرایط، نیازمند توجه به توان داخل است.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی فولاد خوزستان
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان بومی‌سازی قطعات و تجهیزات را علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، باعث خودباوری، ایجاد اشتغال، انگیزه برای شرکت‌های دانش‌بنیان و در نهایت حرکت و پویایی چرخ صنعت دانست. در ادامه متن کامل این یادداشت را می‌‌خوانید:

نگاه بنیادی شرکت‌ فولاد خوزستان به بومی‌سازی باعث شد، از بدو تاسیس گروهی با نام مدیریت ساخت و سفارشات باهدف بومی‌سازی قطعات راه‌اندازی شود و مجموعه ساختار این گروه از نقطه ابتدایی بر پایه سفارشات، طراحی به روش مهندسی معکوس، استعلام ساخت و کنترل کیفیت شکل گرفته است. به همین منظور شرکت بخشی از تجهیزاتی که امکان ساخت آن در داخل کشور امکان‌پذیر است را در نمایشگاه‌های مختلف معرفی کرده تا با افراد حقیقی و حقوقی که توانایی ساخت و تولید آن را دارند، همکاری کند.

شرکت فولاد خوزستان توانسته است بیش از ۲۵ هزار قطعه و تجهیز مختلف را طی چند دهه و با استفاده از روش‌‎های مهندسی معکوس و با اتکا بر دانش و توانایی‌های داخلی بومی‌سازی کند.

قطعاتی که در داخل کشور بومی‌سازی می‌شوند صرفه اقتصادی بسیاری را با خود در بردارند. باید دانست هزینه‌هایی که برای ساخت این قطعات و تجهیزات تخصیص داده می‌شود حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد از ارزش تامین آن نسبت به خارج کشور کم‌تر است.

در بخش قطعات مکانیکی موردنیاز شرکت فولاد خوزستان، با اطمینان می‌توان گفت نزدیک به ۹۸ درصد از این قطعات بومی‌سازی شده است و دیگر نیازی به واردات قطعات از خارج کشور را نداریم.

در سال جاری متخصصان فولاد خوزستان توانستند، پمپ کولینگ تاور که وظیفه خنک‌کاری تجهیزات فولادسازی را بر عهده دارند را بومی‌سازی کنند. طرح ساخت و راه‌اندازی پمپ بسیار پیچیده و نیاز به ظرافت‌های خاصی داشت، به طوری که برای ساخت پمپ نزدیک به سیزده هزار نفر‌ساعت، فعالیت مداوم در مدت چند ماه صورت گرفت. حاصل این فعالیت طاقت‌فرسا، صرف جویی ۵۲۰ میلیارد ریالی در خروج ارز از کشور بود.

دیگر تجهیزی که در ماه جاری پس از گذر از مراحل مختلف و آزمایش‌های فنی در مدار قرار گرفت، کمپرسور هوای واحد اکسیژن بود. کمپرسوری که ساخت کشور آمریکا بوده و از ۱۰ سال گذشته تا به امروز، هیچ یک از قطعات یدکی آن به بهانه‌ی تحریم، از سوی شرکت تولیدکننده ارسال نشد.

خوشبختانه با کمک یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان و تلاش شبانه‌روزی متخصصان فولاد خوزستان که از یکسال گذشته آغاز شده بود، کمپرسور هوای واحد اکسیژن بومی‌سازی شده و در مدار تولید قرار گرفت.

گفتنی است، یکی از مهم‌ترین راهبردهای شرکت فولاد خوزستان، مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌‌ها، مراکز پژوهشی و استفاده از محصولات تولیدکنندگان داخلی است. از همین‌رو همواره در مسیر حمایت از جوانان متعهد و متخصص و طرح‌هایی که به خودکفایی منجر شود، این مجموعه بزرگ صنعتی ثابت قدم ایستاده است.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.