به گزارش اخبارفلزات، محمدهادی ایمانیه استاندار فارس، در جلسه شورای معادن استان، با اشاره به خروج سنگ خام از معادن استان، اظهار داشت: ۱۰۰ معدن اول فارس موظف هستند طی یک ماه آینده جدول زمانبندی راهاندازی صنایع پاییندستی و صنایع تبدیلی معادن خود را اعلام کنند.
وی با تاکید بر اینکه در این جدول باید مشخص شود که طی چند سال به تدریج صنایع پاییندستی و صنایع تبدیلی در کنار این معادن ساخته میشود، افزود: اگر معدنی این جدول زمانبندی را طی یک ماه آینده ارائه ندهد، از خروج سنگ آن از استان جلوگیری به عمل خواهد آمد.
استاندار فارس با ابراز نارضایتی از اقدامات اکتشافی ایمیدرو در استان فارس، گفت: طی نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، درخواست شده که گزارشی از فعالیت ایمیدرو در این زمینه ارائه و مشخص کند که طی پنج سال گذشته، چند یا چندین هکتار زمین استان توسط ایمیدرو ذخیره و چه اقداماتی در این زمینها انجام شده است.
فعالیت ۶۵۱ معدن پروانهدار در فارس
رییس سازمان صنایع، معادن و تجارت استان فارس نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه بسیاری از مسیرهای رشد و توسعه معادن و صنایع معدنی میتواند از طریق شورای معادن اتفاق بیفتد، بیان کرد: معدن یک فعالیت اقتصادی و به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه در کشور به شمار میآید. طبق جز ۵ بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه، در مواردی که به دلیل بهرهبرداری از معادن و فعالیتهای صنایع معدنی، خسارتهایی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی برسد، آن معدن علاوه بر عوارض آلایندگی، یک درصد فروش درب معادن را نیز باید برای جبران این خسارتها پرداخت کند.
وی تصریح کرد: طبق مصوبهای که شورای عالی معادن در سال ۱۳۹۷ اعلام کرده است، دایره شمول جز ۵ بند الف ماده ۴۳ قانون توسعه، معادن و صنایع معدنی مستقر در معدن است، اما واحدهای ذوب مس، سرب و روی فارغ از محل استقرار مشمول بند مذکور نیستند. در این بین، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییسجمهور دستور داده است که مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداریهای کشور، لیست خسارتهای وارد شده به اهالی و ساکنان مناطق روستایی مجاور مجل استقرار معادن را احصا کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۱۵ معدن دارای پروانه بهرهبرداری در استان فارس داریم که فروش آنها در سال گذشته ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال بوده است، اذعان کرد: یک درصد فروش این معادن معادل ۳۶۱ میلیارد ریال است که باید به حساب خزانه معین استان نزد خزانهداری کل کشور واریز شود.
جلوگیری از خامفروشی سنگ معادن فارس
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، در این جلسه با اشاره به ارسال سنگ خام فارس به اصفهان و تهران، اظهار کرد: استهلاک جادهها، تلفات جادهای، بینصیب بودن استان فارس از صادرات و ارزش افزوده این سنگها، تنها بخشی از خساراتی است که خامفروشی سنگ به فارس وارد میکند.
محمودرضا رضایی با بیان اینکه طبق گفته رئیس انجمن سنگ استان فارس، تکنولوژی سنگ در استان فارس دو برابر تکنولوژی سنگ در کشور است، گفت: باید از خروج سنگ خام از استان فارس جلوگیری شود.
کمبود آب؛ گلوگاه اصلی فراوری محصولات معدنی فارس
محمدصادق حمیدیان، رییس انجمن مدیران صنایع استان فارس نیز در این جلسه عنوان کرد: در حال حاضر به مدت پنج سال نرخ استهلاک ماشینآلات معدنی از نرخ ثابت در حوزه معدن جلوتر افتاده است و معدنداران به سختی میتوانند ماشینآلات مورد نیاز خود را از خارج تامین کنند.
وی در پایان با اشاره به عدم استفاده از تکنولوژیهای به روز در معادن استان فارس، خاطرنشان کرد: ۲۶۰ واحد صنایع معدنی در نیریز مستقر شده است اما یک واحد پیشرفته برش سنگ در این شهرستان وجود ندارد. در خرمبید و آباده نیز تنها دو خط جدید برش سنگ وجود دارد. مشکل و گلوگاه اصلی در فرآوری محصولات معدنی در استان فارس، کمبود آب است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه