سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
ورود مخزن آسماری میدان نفتی ابوذر به مدار تولید
01 تیر 1400 - 16:20
شناسه : 14115
رییس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: این شرکت برای نخستین بار در تاریخ توسعه خود موفق به تولید نفت در مخزن آسماری میدان ابوذر شد.
ارسال توسط : منبع : شانا
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، جواد رستمی رییس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران، اظهار داشت: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در چند ماه گذشته برای ارزیابی تکمیلی مخزنی و امکان تولید نفت از لایه آسماری بالایی میدان ابوذر، حفاری چاه A۱۴-۴H در این مخزن انجام شد و پس از تکمیل و راه‌اندازی آن، تولید نفت از این مخزن برای نخستین بار در تاریخ توسعه میدان ابوذر تحقق یافت.

وی افزود: با توجه به مطالعات پیشین و ارزیابی نتایج تولید حاصله از این چاه، برنامه‌ریزی برای حفاری چاه‌های بیشتر به‌منظور توسعه این مخزن انجام و پیش‌بینی می‌شود با توسعه اولیه این مخزن و حفاری پنج تا هشت حلقه چاه، امکان تولید روزانه ۶ تا ۱۰ هزار بشکه نفت بر اساس روند تولید در چاه مذکور از این مخزن میسر خواهد شد.

رییس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران به بیان تاریخچه‌ای از بهره‌برداری و توسعه میدان ابوذر و نتایج این موفقیت پرداخت و گفت: تاکنون توسعه و تولید میدان ابوذر بر محوریت مخزن غار با نفت درجای ۴۰۳۰ و ذخیره ۱۷۳۰ میلیون بشکه، بخش اندکی در مخازن برگن با نفت درجای ۱۱۸ و ذخیره ۳۱ میلیون بشکه و دمام با نفت درجای ۱۳۸ و ذخیره ۱۸.۴ میلیون بشکه انجام شده است، به نحوی که تا پایان سال ۱۳۹۹ مقدار ۱۱۹۴ میلیون از مخزن غار، ۱۳.۵ میلیون از مخزن برگن و ۶.۷ میلیون بشکه نفت از مخزن دمام برداشت شد که پس از کسب نتایج اخیر، مخزن آسماری نیز به برنامه توسعه و تولید این میدان اضافه می‌شود.

رستمی بیان کرد: برای شناخت مخزن آسماری و ارزیابی ظرفیت تولید نفت از آن در دو مرحله طی سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ شمسی اقدام به حفاری دو حلقه چاه شد، اما متاسفانه نتایج حاصله موفقیت‌آمیز نبود. سرانجام سال گذشته مطالعات تکمیلی و بررسی ظرفیت تولید نفت از لایه آسماری بالایی هم‌زمان با انجام مطالعه Fast Track میدان در دستور کار قرار گرفت که پس از بررسی‌های فنی، یکی از چاه‌های بسته مخزن غار این میدان (چاه A۱۴-۴H) برای حفاری در مخزن آسماری مدنظر قرار گرفت و برنامه حفاری در خصوص مخزن فوق تهیه شد.

وی ادامه داد: پس از انجام حفاری و ارزیابی اطلاعات مخزنی، وجود ستون نفت در مسیر حفاری لایه مورد نظر مطابق پیش‌بینی‌های مدلی ثابت و بر این اساس تصمیم به ادامه کار و تکمیل دائم چاه گرفته شد که پس از تکمیل و راه‌اندازی، با موفقیت عملیاتی و نتایج آزمایش بهره‌دهی آن در سه کاهنده ۲۴، ۳۲ و ۴۰ به ترتیب به میزان ۶۳۰، ۱۰۴۰ و ۱۳۳۰ بشکه در روز نفت خالص بدون تولید آب حاصل شده است.

رییس مهندسی نفت شرکت نفت فلات قاره ایران در پایان این اقدام را یک موفقیت ارزشمند برای این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: این عملیات حاصل کارِ گروهی کارگروه هفت نفره مدیریت میدان‌های منطقه خارک (که یک سال از تشکیل آن می‌گذرد) و همفکری همکاران مدیریت امور فنی در اداره‌های مهندسی نفت، حفاری و زمین‌شناسی (برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر و پایش عملیات حفاری)، همچنین مشارکت جدی همکاران مهندسی بهره‌برداری و عملیات تولید منطقه خارک در راه‌اندازی تولید بوده است.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.