سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
ویرانگر اوکراین، در نقش ابرصادرکننده نفت به چین
30 خرداد 1401 - 17:09
شناسه : 29279
بر اساس آمار منتشر شده، صادرات نفت روسیه به چین در ماه می نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته، ۵۵ درصد افزایش پیدا کرد و گوی سبقت را از عربستان سعودی ربود.
ارسال توسط : منبع : کالاخبر
پ
پ

به گزارش اخبار فلزات، اداره کل گمرک چین اعلام کرد: واردات نفت از روسیه شامل واردات از طریق خط لوله سیبری شرقی اقیانوس آرام و واردات دریابرد از بنادر اروپایی و خاوردور روسیه، در مجموع به حدود هشت میلیون و ۴۲۰ هزار تن رسید. این رقم معادل یک میلیوت و ۹۸۰ هزار بشکه طی روز نفت بود و حدود یک‌چهارم در مقایسه با یک میلیون و ۵۹۰ هزار بشکه در روز در ماه آوریل، رشد داشت.

شرکت‌های دولتی چین از جمله غول نفتی سینوپک و ژنهوآ اویل، تحت تاثیر تخفیف‌های چشمگیری که مسکو پس از تحریم خودخواسته مشتریان غربی به واکنش جنگ در اوکراین عرضه کرد، خرید نفت روسیه را افزایش داده‌اند.

عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین شناخته و دارای رشد ۹ درصدی حجم صادرات بر مبنای سالانه شد در ماه می شد و به هفت میلیون و ۸۲۰ هزار تن معادل یک میلیون و ۸۴۰ هزار بشکه در روز رسید که کم‌تر از دو میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز در آوریل بود.

روسیه پس از ۱۹ ماه، به جایگاه بزرگ‌ترین صادرکننده نفت به چین برگشت. آمار گمرکی چین همچنین نشان داد این کشور۲۶۰ هزار تن نفت ایران را طی ماه گذشته وارد کرد. این سومین آمار واردات نفت ایران است که چین از ماه دسامبر منتشر می‌کند. با وجود تحریم‌های آمریکا علیه ایران، چین به خرید نفت ایران ادامه داده که معادل ۷ درصد از کل واردات نفت به چین را تشکیل می‌دهد.

مجموع واردات نفت به چین در ماه می، حدود ۱۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد و به ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید. واردات نفت چین از ونزوئلا صفر ثبت شد. شرکت‌های نفتی دولتی از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی به دلیل واهمه از نقض تحریم‌های ثانویه آمریکا، از خرید نفت این کشور آمریکای جنوبی خودداری کرده‌اند.

شایان ذکر است که واردات نفت از مالزی که طی دو سال گذشته نقطه انتقال نفت از ایران و ونزوئلا بوده است، به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن بالغ شد که تغییری در مقایسه با آوریل نداشت، اما بیش از دو برابر نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش نشان داد. واردات نفت از برزیل که با رقابت ارزان‌تر نفت ایران و روسیه روبه‌رو شده است، ۱۹ درصد در مقایسه با ماه می سال ۲۰۲۱ کاهش یافت و به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.