سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
چادرملو الگویی مناسب برای احیای عرصه‌های بیابانی
06 آذر 1400 - 9:16
شناسه : 20963
مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اقدام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو برای احیای عرصه‌های بیابانی در شهرستان اردکان را یک اقدام الگویی برای سایر سرمایه‌گذاران و صنعتگران یزد و کشور دانست و گفت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو پیشران در مسئولیت‌های اجتماعی حوزه احیای عرصه‌های بیابانی است.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی چادرملو
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، وحید جعفریان مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره عملکرد شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در حوزه احیای عرصه‌های بیابانی و مبارزه با بیابان‌زایی در استان یزد، اظهار داشت: طی سفر اخیر به استان یزد، فرصتی پیش آمد تا از فعالیت‌های اجرایی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در حوزه بیابان‌زدایی بازدید داشته باشیم.

وی با بیان اینکه همکاری بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی در مشارکت برای احیای عرصه‌های بیابانی می‌تواند نقش کلیدی در اکوسیستم خشک و آسیب‌پذیر استان یزد داشته باشد، افزود: در این بازدید شاهد مشارکت خوب بخش خصوصی که در قالب یک تفاهم‌نامه با اداره کل منابع طبیعی استان یزد برای احیای عرصه‌های بیابانی استان انجام شده است، بودیم.

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، گفت: شرکت چادرملو ۲۵۰ هکتار از عرصه‌های بیابانی استان یزد را با انواع گونه‌های سازگار مناطق بیابانی و با استفاده از آب پساب صنعتی که عملا کارکرد دیگری ندارد،احیا کرده که این امر به معنای تلطیف هوا و بهبود شرایط اکوسیستم است.

جعفریان بیان کرد: شرکت چادرملو بخش زیادی از حوزه آسیب‌پذیر عرصه بیابانی عقدا- اردکان را با گونه‌های طاق، زیتون و سایر گونه‌های سازگار با بیابان احیا کرده که از گونه‌های مثمر هستند و با کشت متنوع و برنامه منظم آبیاری، به تثبیت ماسه‌های روان کمک می‌کند.

وی این اقدام شرکت چادرملو را یک الگویی برای سایر سرمایه‌گذاران و صنعتگران استان یزد و سایر استان‌ها دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه طوفان‌های گرد و غبار در تخریب خطوط ارتباطی و مواصلاتی کشور همچنین کاهش ایمنی جاده‌ها نقش دارند و به این وسیله موجب تضعیف بهره‌وری در شرکت‌های صنعتی نیز می‌شوند؛ این اقدام الگویی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که در جهت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی انجام شده است، می‌تواند در کاهش آسیب‌پذیری این بخش‌ها تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور این اقدام صورت گرفته توسط شرکت چادرملو را بخشی از سیاست‌های توسعه مشارکت عمومی و خصوصی در فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زایی عنوان کرد و اذعان داشت: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برنامه گسترده‌ای برای توسعه الگوهای مشارکتی در حوزه بیابان‌زدایی دارد؛ چراکه این الگوها پایداری بهتری دارند و احساس مسئولیت جامعه نسبت به اهمیت حفظ اکوسیستم‌های آسیب‌پذیر و شکننده مناطق بیابانی را تقویت می‌کنند.

جعفریان تصریح کرد: بر این اساس تعهدی را برای استان‌ها قرار دادیم که در این راستا استان یزد پنج هزار هکتار احیای عرصه‌های بیابانی را از طریق بخش خصوصی متعهد شد و تاکنون سه هزار هکتار با سرمایه‌گذاری کامل بخش خصوصی اعم از صنایع و معادن و سرمایه‌گذاران در حوزه توسعه اکوتوریسم مناطق بیابانی در دست احیا دارد.

وی یادآور شد: این مشارکت، اقدام ارزنده‌ای است که کمک می‌کند گستره وسیع عرصه‌های بیابانی را صرفا با منابع محدود و غیرپایدار دولتی گره نزنیم. استان یزد در این زمینه پیشتاز و مجتمع چادرملو یکی از بنگاه‌های پیشران در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی بخش احیای عرصه‌های بیابانی است.

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تقدیر این سازمان از شرکت چادرملو در روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی، عنوان کرد: بر این اساس در برنامه‌های روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی که سال جاری برگزار شد، مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو را به عنوان الگوی موفق و دارای تجارب قابل تعمیم معرفی کردیم و انتظار داریم سایر بخش‌های صنعتی و معدنی نیز در احیای عرصه‌های بیابانی نقش آفرین باشند.

جعفریان گفت: انتظار داریم صنایع متعدد استان یزد در ایجاد دیواره سبز پایدار تونل باد شهرستان میبد برای حفظ سرمایه‌گذاری صنایع، حفظ جاده‌ها و تثبیت ماسه‌های روان به شکل پایدار، مشارکت داشته باشند و این موضوع را قابل دسترس می‌دانم.

وی با توضیح اینکه ماسه های روان و طوفان های ماسه ای حداقل در سال به طور مستقیم بیش از سه هزار میلیارد تومان خسارت به جاده‌ها، کشاورزان و صنایع کشور وارد می‌کند، افزود: فعالیت‌های زیاد یزد در صنعت و معدن، این استان را نسبت به بیابانی شدن و تخریب سرزمین آسیب‌پذیر کرده است. همچنین دو میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی استان یزد مستقیا تحت تاثیر فرسایش بادی هستند یعنی اگر در این عرصه‌ها پوش قابل توجهی از گیاهان سازگار ایجاد نشود به کانون گرد و غبار و شکل‌گیری تپه‌های ماسه‌ای تبدیل می‌شود که خسارت بار است.

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در پایان بر ضرورت مشارکت در احیای عرصه‌های بیابانی استان یزد تاکید و خاطرنشان کرد: این میزان از آسیب‌پذیری در استان یزد ثابت می‌کند هرگونه توسعه در این استان باید با در نظر گرفتن فعالیت‌های بیابان‌زدایی باشد. در غیر این صورت سرمایه‌گذاری ناپایداری انجام شده است و چون توجه به پایداری فعالیت‌های اقتصادی در یزد وجود دارد، انتظار می‌رود معرفی تجارب موفق و الگوهایی همچون شرکت چادرملو به سرعت مورد توجه سایر صنایع استان و کشور قرار گیرد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.