به گزارش اخبارفلزات، پرویز اوسطی روز سهشنبه ۱۰ خرداد ماه در جلسه شورای معادن استان سنندج که با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تشکیل شد، اظهار داشت: علیرغم ظرفیتهای فراوان معدنی که در کشور وجود دارد، مردم از آن بهرهمند نشدهاند و تنها نصیب گروه خاصی شده است.
وی با اشاره به اینکه ذخایر معادن در کشور بیشتر خامفروشی میشود، افزود: چالش معادن در حال تبدیل به سرنوشت آبهای زیرزمینی است و ذخایر معدنی برخی استانها در حال اتمام است. هماکنون ۸۰۰ میلیون تن ذخایر آهن کشور برداشت شده است و کارخانههای فولاد با مشکل ماده اولیه مواجه شدهاند.
نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کردستان پنجمین استان معدنی کشور است که سالانه بیش از ۹ میلیون تن ماده معدنی از آن برداشت میشود. باید بررسی کرد که این میزان تولید چه تاثیری در افزایش ثروت استان دارد. متاسفانه تنها کارگری معادن نصیب مردم استان کردستان شده است؛ در حالی که هر نقطهای که معادن وجود دارد، باید صنعت و اشتغال هم در آن رشد پیدا کند.
اوسطی بر اجرای زنجیره ارزش برای بخش معادن و مردمی کردن معادن کردستان تاکید کرد و گفت: معادن در قالب تعاونی و تشکل به مردم واگذار شود. هماکنون ۶۰ درصد پوکه معدنی ایران در کردستان تولید میشود و این ثروت توسط چند معدندار به فروش میرسد که بدون مبنای قانونی، اقدام به افزایش ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصدی قیمت پوکه کردند.
وی ضمن تاکید بر شفافیت در واگذاری معادن و اراضی صنعتی، حقوق معادن و میزان برداشت از معادن، مطرح کرد: حاصلخیزترین زمین استان به سرمایهگذاری واگذار شده که پس از ۱۴ سال، هنوز هم واحد صنعتی را در آن ایجاد نکرده است.
مدیرکل طرح و برنامه سازمان زمینشناسی کشور در پایان این جلسه با اشاره به اینکه ۱۱۴ تیپ معدنی در دنیا شناخته شده که ۸۹ تیپ آن داخل ایران است، خاطرنشان کرد: تنوع مواد معدنی در جهان ۱۱۲ نوع است که در ایران ۶۸ نوع ماده معدنی وجود دارد. استاندارد جهانی تبدیل کانسار به معدن در بازه زمانی هفت سال و متوسط زمان اکتشاف تا بهرهبرداری معدن در ایران ۵۰ سال است. یکی از چالشهای بخش معدن، طولانی بودن اکتشاف تا راهاندازی معدن قلمداد میشود که امید است با اجرای طرح تحول زمینشناسی و ذخایر معدنی کشور، شاهد کاهش مدت زمان اکتشاف تا بهرهبرداری باشیم.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه